Cookie- og Privatlivspolitik

Venus i pels

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning, og den præges det meste af tiden af dialog. Hen mod slutningen brydes stemningen dog markant, og der er enkelte scener som præges af desperation, frygt og mild vold. Fx trues en af hovedfigurerne med først en kniv, derefter med en pistol, og i én scene bagbindes den mandlige hovedfigur, mens den kvindelige hovedfigur danser nøgen omkring ham med et stærk forvrænget ansigt. Da de voldsomme scener er ganske få, og da filmen overvejende er roligt fortalt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
08.05.2014
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La Vénus à la fourrure
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Venus i pels' handler om teaterinstruktøren Thomas, der er en utilfreds mand. Han har brugt timevis på at finde hovedrollen til sit nye stykke, som skal sættes op i Paris, men standarden blandt kandidaterne er overraskende lav.

Ikke én har haft noget, der ligner format, til den vigtige hovedrolle. Thomas er klar til at forlade teatret i ren ærgrelse, men så træder Vanda pludselig ind på scenen. Hun er alt det, som Thomas hader, men på scenen er hun en fuldkommen forandret kvinde, der til fulde forstår hovedrollens allerinderste og mest intime motiver.

Efterhånden som sceneprøvens minutter glider over i timer - og stemningen mellem de to intensiveres - udvikler Thomas’ fascination sig til en ren besættelse…

’Venus i pels’ er baseret på et teaterstykke fra 2010 af David Ives med kun to skuespillere på scenen, hvor instruktøren Thomas sætter Leopold von Sacher-Masochs roman op som teater.

Filmversionen er skrevet og instrueret af Roman Polanski (Chinatown) og har Mathieu Amalric og Emmanuelle Seigner i de to roller.

Amalric er bl.a. kendt for at spille skurken Dominic Greene i James Bond-filmen ’Quamtum of Solace’ (2008), og Seigner er hyppigt medvirkende i Polanskis film, hvor hun tidligere har spillet med i ’Frantic’ (1988), ’Bitter Moon’ (1992) og ’The Ninth Gate’ (1999). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.8
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om den første times frydefulde friskhed i både replikker og dramatiske drejninger fortager sig i filmens sidste halvdel, er det hele vejen igennem en fornøjelse at se disse to mesterlige forvandlingskugler [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] et velspillet psyko-drama." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er lige så meget magtkampen mellem instruktør og skuespillerinde, der på intelligent vis dissekeres her, som det er den evige verbale kamp mellem hr. og fru menneske." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] kan man acceptere formen, teaterstrukturen i et filmunivers, er filmen fyldt med små komiske og begavede kommentarer til kønnenes kamp [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmen er en tre-i-én: teaterstykket, de tos mentale brydekamp og en raffineret dialogisk undertekst, der taler uden ord." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] efter en time skal spilfægteriet afvikles, og skruen strammes, og så bliver det med tungt trav og teaterorden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen er åben som blomster i solen. Alle muligheder foreligger." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Mathieu Amalric kunne af udseende minde om en yngre Polanski.

Som Carnage, er det ikke en film som film er flest - men mere et teaterstykke hvor det er Polanskis instruktion og skuespillerne som er i centrum.

Men da de kun to skuespillere har flere roller, så udvikler det sig alligevel dramatisk.

Wayne

ville der have været en enorm hype omkring premieren på en ny Polanski film. Nu kommer den nærmest tilfældigt, som en del af bunken af nye film.

Med film som Chinatown, Rosemarys Baby, Frantic, Pianisten, Skyggen og sidst Carnage på samvittigheden - så burde det være stort, når der kom nyt fra ham.

Filmen har allerede haft premiere, flere steder i det store udland - og mon ikke den er værd at se. Polanski laver aldrig en ligegyldig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.