Cookie- og Privatlivspolitik

Vanskabte land

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i et øde og barsk miljø og har i mange scener en melankolsk stemning. Den indeholder flere dramatiske scener med uheld og ulykker og scener med døde dyr og mennesker. Filmen indeholder desuden en scene med en voldsom slåskamp og et drab. Scenen er blodig, men ikke udpenslet. Da filmen er fortalt i et roligt tempo og indeholder mange scener med et mere roligt og positivt indhold, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2022
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vanskabte land
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles
|

Filmen 'Vanskabte land' udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung dansk præst Lucas bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej.

Men jo dybere han rejser ind i det ubarmhjertige og golde islandske landskab, ledsaget af sin guide, jo mere mister han fornemmelsen af sin egen virkelighed, sin mission og sin pligtopfyldende moral. Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

Filmen er instrueret af Hlynur Pálmason, som tidligere har stået bag Vinterbrødre og En hvid, hvid dag.

I hovedrollen som præsten Lucas ses danske Elliott Crosset Hove, der også medvirkede i 'Vinterbrødre' og Afdeling Q-filmen Journal 64.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Islandske Hlynur Pálmason har vilde natursyner i sit forfrosne hjemland med 'Vanskabte land', der kæmper for at samle et stort bundt af ideer." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Hlynur Pálmasons tredje spillefilm om en dansk præsts møde med den islandske natur er et ormstukkent, excentrisk kostumedrama fyldt med instruktørens inspirerende særheder." (Lars Bukdahl)

 • Information

  "Hlynur Pálmason bekræfter med det dansk-islandske kolonitidsepos 'Vanskabte land', at han er en af Nordens mest originale filmskabere, der både lader sine centrale karakterer slå gnister og skildrer den omgivende natur, så det kan mærkes." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den ubarmhjertige islandske natur spiller hovedrollen i det vanvittigt smukke og brutale drama 'Vanskabte land'" (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Med sin fortælling om et menneske på en rejse ind i sjælens mørke, er den en nordisk pendant til Francis Ford Coppolas klassiske krigsfilm, 'Dommedag nu' – bare uden krig og Vietnam. Det er ikke engang en god sammenligning. Der findes nemlig ikke nogen anden film som 'Vanskabte land'. (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Elliott Crosset Hove giver karakteren fascinerende liv og krop ved at gestalte Lucas som dirrende dumstædig og eksistentielt overmodig i begyndelsen af filmen, senere ser han nedslidt og åndeligt udsultet ud af sin færd. Det er voldsomt fascinerende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Med 'Vanskabte land' om dansk kolonialisme i Island beviser Hlynur Pálmason, at han er en af de mest fremtrædende nye filmstemmer i Norden." (Jakob Freudendal)

 • Weekendavisen

  "Visuelt er filmen en bedrift. Pálmason har hver gang brugt vejret, tiden og topografien som udtryk for indre kræfter, der raser uanfægteligt. Her er skabelsen og fortabelsen skildret, så ingen dialog er nødvendig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Saxo

Stjernesmuk film med massere af godt skuespil og gode dialoger!

Mvh.
Saxo

Christoph

Denne film er noget særligt som man ikke har set før i biffen. Fantastiske billeder af Island, god historie og glimrende skuespiller. Skynd dig og se den i biffen, den virker bedst der.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.