Cookie- og Privatlivspolitik

Vanity Fair

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.05.2005
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vanity Fair
|

Som datter af en udsultet kunstner og en fransk korpige fødes Becky i starten af 1800-talet til en opvækst på børnehjem, men allerede som barn længes hun efter en mere fortryllende tilværelse end den, hun fik ved fødslen.

Efter endt skolegang styrer hun stålsat mod sit mål: At erobre den engelske overklasse med alle midler!

Becky mobiliserer al sin kløgt, kvindelist og karisma og når op i rækkerne, men den britiske krig mod Napoleon vender op og ned på hendes glamourøse tilværelse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Vanity fair får 3 stjerner af Anmelderen ***

Reese Witherspoon spiller en rigtig selskabsdame i denne her film, som er et drama som udspiller sig i 1800-tallets London, Tyskland og til sidst i Indien. Det er ikke ligefrem en film jeg frivilligt og ivrigt ville kaste mig over, og derefter erklære at jeg er betaget af den, for det er jeg såmænd ikke. Vanity Fair er faktisk en anelse langtrukken, og kedelig for at være helt ærlig. Måske er det historien, måske er det tempoet i filmen, eller måske er det bare fordi jeg personligt ikke er til film som handler om de finere selskaber i London, og hvilken kynisme man skal benytte sig af, for at kravle højere op ad den sociale rangstige. Det er nok snarere sidstnævnte der trykker, men misforstå mig nu ikke, Reese spiller rigtig godt, og hun både spiller på klaver, synger og danser i filmen, så på den måde er den underholdende nok, men den er faktisk bare kedelig, langtrukken og lang.

Rebecca Sharp, eller Becky Sharp (Reese Witherspoon) er en ung frøken i huset, hos de fine mennesker som rangerer højt på den sociale rangstige i samfundet. Hun underviser i fransk, sang og musik, og prøver at undervise de fine menneskers børn, oven i dette har hun en udbredt ordenssans. Rebecca Sharp gør hvad hun, og ved hvad hun vil, hun vil nemlig avancere i samfundet og højere op af den sociale rangstige i samfundet i London og generelt, og intet skal stå hende i vejen for at opnå hendes mål. Hun skyr ingen midler for at blive lukket ind i de finere kredse, og stjæler gerne en mand eller to, for at nå hendes mål. Rebecca Sharp er både dygtig, charmerende og talentfuld, og benytter sig meget målrettet af hendes gaver og talenter for at nå højere op i samfundet. Men hvor vil hun ende henne? Hvem vil hun være gift med? Det bekymrer hende ikke, hun rejser gerne det halve af verden rundt, for at opnå prestige, rigdom og en fast position i de højere samfundslag.

Jeg måtte lige sidde og sunde mig lidt oven på denne film, den varer trods alt 2 timer og 12 minutter, og når filmens hovedtema ikke just fanger en, så er det en udfordring at sidde så længe og se en film. Det er ikke så meget de præstationer som er i filmen, for de fejler ikke noget, både Bob Hoskins og Gabriel Byrne spiller ganske udmærkede biroller, og Reese Witherspoon spiller også sin rolle rigtig godt. Det er mere helhedsindtrykket af filmen, for det er en lang film, og den er rigtig langtrukken. Filmen virker lang fordi historien er kedelig, og der sker ikke rigtig noget spændende i filmen, eller noget som eventuelt kunne fange ens interesse. Filmen handler stort set om en kvinde, som er født fattig, og som gør hvad hun kan for at klare sig i samfundet, og om de ofre hun er nød til at foretage for at blive lukket ind i de finere kredse i samfundet, hvor hun åbenbart gerne vil være. Det er en okay film, og et okay drama, men hverken mere eller mindre. Derfor får Vanity Fair 3 stjerner af Anmelderen.

Rikke Prikke

Jeg elsker Reese Witherspoon og synes hun er en fantastisk skuespiller og i denne film er hun igen fantastisk!

Nu elske rjeg jo film fra 1800'tallet og denne film synes jeg var rigtig god og sjov. Og at Jonathan Rhys Meyers spillede med, gjorde den bestemt bedre!

Hvis man som jeg elsker film fra 1800'tallet, romantik, intriger og selve sceneriet så vil den falde i god jord!

Line FS

Langtrukken film. Jeg er lidt i tvivl om hvad den vil, hvor den vil hen? Hvad er egentlig historien? Det som om der ikke rigtig er den gode afslutning, som runder filmen af. Afslutningen gav mig ikke rigtig noget - jeg følte at det var midt i filmen.
Det fungerede rigtig fint nogle gange - det var spændende nok og man følte sig interesseret i karakterne. Men nogle af de ting som der blev lagt op til, skete ikke rigtig. Jah, ved ikke helt hvad den vil fortælle den film? Jeg har heller ikke rigtig en forklaring på hvad den handlede om? Eller hvordan den endte?

Michelle Edward Cullen

Jeg så filmen i 1 forsøg, den var okay spændende, men meget lang!
Jeg så den først fordi jeg havde hørt at Robert Pattinson var med i det, men det var han ikke? o: Blev lidt skuffet over ikke at se ham i den, men filmen var alt i alt, okay. (:

Nelli Arnth

Det tog mig 3 forsøg før jeg fik set filmen færdig. Jeg faldt simpelthen i søvn. Den har nogle gode go sjove scener hist og her og gode karakterer. Men den bliver for lang og dermed også for kedelig. Ikke en film for mig i hvert fald..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.