Cookie- og Privatlivspolitik

Valerian and the City of a Thousand Planets

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning, og den indeholder mange dramatiske scener med kampe, skyderier og forfølgelser. I én scene angribes befolkningen på en fjern planet, og man ser hvordan en familie går i panik, da de ikke får en vigtig person med sig i flugten. I en anden langvarig og dramatisk scene jages hovedfigurerne af et stort, aggressivt monster med spidse tænder, og i en tredje scene angribes hovedepersonerne pludseligt, og man ser dem ligge livløse i nogle pubber.Da filmen også indeholder lange rolige passager, humor og positive forløsninger, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
03.08.2017
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Valerian and the City of a Thousand Planets
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Level 7 2D, Level 7 med intro 2D, Supreme 2D, Supreme 3D
|

Science fiction-filmen 'Valerian and the City of a Thousand Planets' er baseret på den franske tegneserie, der på dansk har titlen 'Linda og Valentin'.

I det 28. århundrede lever millioner af skabninger fra forskellige planeter i fred på rumstationen Alpha. De to menneskelige rumagenter, Valerian og Laureline, der kan rejse frem og tilbage i universet og tiden, sendes på en mission til Alpha.

Agenterne har fået til opgave at beskytte kommandøren Arun Filit, som skal deltage til et møde om udefrakommende trusler med de andre planeters repræsentanter. Hurtigt opdager Valerian og Laureline, at noget er galt, og det sender dem ud på en rejse, der afslører en dødbringende hemmelighed.

'Valerian and the City of a Thousand Planets' er instrueret af Luc Besson, der tidligere har udforsket genren i rumeventyret Det femte element med Milla Jovovich og Bruce Willis.

Instruktøren har længe haft et ønske om at filmatisere tegneserien, men han har efter eget udsagn ventet, til de filmteknologiske virkemidler var gode nok til at skildre det farverige univers. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (516 votes)
4.3
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sine steder får vi serveret meget flotte rumscenerier [...] Så er det bare ærgerligt, at hans forståelse for, hvordan man skildrer følelser mellem mennesker, kan rummes i forordet til en pixibog." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... der bliver ikke sparet på vilde effekter og store følelser. Desværre er Luc Besson ikke nogen ørn, når det drejer sig om intim person-instruktion." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Valerian and the City of a Thousand Planets' er på samme måde som 'The Big Blue' (1988) og 'Subway' (1985) ekstremt smuk ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det fantasifulde, opfindsomme og grænseløst legesyge i Christin & Méziéres tegneseriesaga om de to agenter i tid og rum har Luc Besson fået virkelig godt fat i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg tror, at filmen fungerer bedst, hvis du ikke sidder og tænker på Linda og Valentin hele tiden. 'Valerian' er en flot sci fi-satsning. Meget som en virtuel tivolitur." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En gang for længe siden, var der en nyskabende og dygtig instruktør med navnet Luc Besson.

Men det var dengang han lavede Nikita, Det femte element, Jeanne d'Arc og ikke mindst: Leon.

I dag laver han bare mainstreamfilm - og så håber man stadig på at der vil komme et opblus, som kunne vise hvad han kunne engang.

Desværre blev det heller ikke denne gang - hvor han ovenikøbet tog fat i en af mine favoritter: Linda og Vallentin.

Visuelt er der ikke noget at klage over - her rammes universet faktisk glimrende. Men man bliver slet ikke forført, og handlingen rammer ikke noget interessant.

Susieuser/760223

Som lille læste jeg tegneserierne. Filmen er virkelig god og følger tegneserien.
Spændende og masser af action
Super god film, lidt kult, det kan anbefales at læse tegneserien inden :)

Knudsen

Hovedrollerne er virkelig mærkeligt castet og utroværdige!! Universet er fedt, som forventet.

carstenuser/133978

Elendigt skuespil, intetsigende historie. Første gang i 25 år jeg er gået midt i filmen fordi jeg ikke gad se mere ..

jeanette

Derfor skal I se den hihi... flot film ..

Dennisuser/391115

udover de fantastiske effekter, så holder det desværre ikke filmen oppe. havde forventet mere af Besson, og hans talenter, men desværre er hovedpersonerne ikke i trit med filmen og spilles dårligt, ingen relation, manglende indlevelse.

Segoyuser/116755

Har ikke læst noget Linda og Valentin så har ikke et par tegneserier indover var underholdt, noget var lidt søgt, så kunne se det ville ske,(synes ikke deres "kemi" var for god.....) flotte fabeldyr.

Den planet som blev ødelagt pga. krig var meget spændende.
Det dyr som lavede det de slugte, var herlige...

Smukke, intelligente, så smarte at de kunne lære sig selv en hel del....

Der var vitterlig mange anderledes, specielle "mennesker" hende som kunne lave sig om til hvad det skulle være, så flot lavet....

Mon det kan lønne sig at læse EN tegneserie?

Klavs

Visuelt helt fantastisk med de vildeste idéer, og med et glimrende pace, på nær en lidt død periode mod finalen, hvor det bliver lidt for udpenslet og sløvt. Filmen kunne nok have været strammet lidt op ved at være 20 minutter kortere.

Dane DeHaan er ikke det bedste valg som Major Valerian, han er nok ikke det største skuespillertalent i universet, men generelt var jeg ret vild med den sorte humor, som blev dyrket mellem de 2 rumagenter. Cara Delevingne var langt bedre som Sergeant Laureline. Selv Rihanna, som bestemt ikke er min kop øl, gjorde det glimrende som rumvæsenet Bubble.

Historien er simpel og nem at følge, med onde mennesker, universel kærlighed og intergalaktiske rumagenter. Jeg kan ikke huske noget som helst fra tegneserien, og det er måske til min fordel. Så kan man jo ikke blive sur over, hvis noget ikke er, som man husker det.

Jeg glæder mig faktisk til at gense filmen en anden god gang.

Niels Wuser/673667

Ligesom tegneserierne tager den ikke sig selv så højtidligt!
Et fantastisk univers, masser af små skæve indfald her og der!

Ikke så udpræget Amerikansk(heldigvis)....
Man skal ikke tro at det er ligesom det femte element, det her er lidt noget andet!

Det er gammel sci-fi i nye moderne klæder!
Hvis du kan lide at bare slå hovedet fra og have lidt fri fra hverdagen, så er det her sagen!

Jacob

Der bygges en beskeden rumstation ved navn Alpha, som flere nationer tilslutter sig, og endelig begynder andre arter at komme. Til sidst har De Tusind Planeters By vokset sig så stor, at dens tyngdekraft truer Jorden. Den sendes derfor langt ud i rummet, hvor den er centrum for viden og handel i den kendte galakse. De to agenter Valérian og Laureline arbejder for Føderationen, og optrævler pludseligt en lumsk komplot.

Lad det være sagt med det samme, det er den mest anstrengende kærlighedshistorie jeg længe har set på film. Den gennemsyre det meste af filmen, og er ufrivillig komisk. Effekterne er flotte, men minder visuelt om 'John Carter', og deres økonomiske succes lader de til også at dele. Det er en ambitiøs film, den dyreste indiefilm til dato, men ikke ret meget lader til at fungere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.