Cookie- og Privatlivspolitik

Våbensmuglingen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Våbensmuglingen
|

Dokumentarfilmen 'Våbensmuglingen' begynder i december, 1995. Danske Niels Holck er netop vendt hjem fra Indien med en dyb hemmelighed i bagagen. Få dage tidligere blev der kastet fire ton våben ned til en oprørsgruppe i den indiske delstat, Vestbengalen.

Sagen får dog først 
konsekvenser, da en engelsk civil MI5-agent, Peter Bleach, bliver anholdt i Indien og står til dødsstraf for våbensmugling. Nu starter en storstilet, international efterforskning, og i den forbindelse dukker navnet Niels Holck op. Men sagen er én stor mørklægning. 

’Våbensmuglingen’ er en dokumentar, der bruger rekonstruktioner til at skildre sin historie, og hvor skuespillerne Paul McEwan og Andreas Führer portrætterer Peter Bleach og Niels Holck. Dokumentaren er instrueret af Andreas Koefoed, som også stod bag dokumentarfilmene ’Ballroom Dancer’ (2011) og ’Efterklang: The Ghosts of Piramida’ (2012).

Den nye film tager fat på et kapitel 
i dansk historie, der involverede både politiske kriser, terrorisme og efterforskninger, og som i sidste ende gav skår i forholdet mellem Danmark og Indien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.4
4.2

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Her er hverken helte, skurke eller ofre – men til gengæld masser af tankevækkende dilemmaer om skyld, straf, tilgivelse – menneskelig såvel som retslig og idealisme overfor kynisme." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Våbensmuglingen' er ikke bare en god dokumentarfilm, det er også en vigtig film." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Men Bleach fremstår i dag med en ulastelig værdighed, som ville have virket usandsynlig, hvis det ikke var den skinbarlige virkelighed. Det er først og fremmest ham, man husker, mens de mange ubesvarede spørgsmål stadig svirrer i luften. Og jeg tvivler stærkt på, at vi nogen sinde får alle svarene. Der er ganske enkelt for mange forskellige interesser på spil." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man fornemmer, at den kan være forarbejdet til en vildt spændende spillefilm." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "...er spændende som en kriminalfilm, men i bestræbelsen på at sikre den narrative fremdrift har man nedtonet baggrundsstof, der kunne have sikret dramaet mere menneskelig fylde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Våbensmuglingen' er vellavet og spændende, menneskeligt anfægtende og fuld af implicit systemkritik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
peteruser/713613

Filmen godtgør den (u)hellige alliance mellem UK, Danmark og den indiske centralregering om at bekæmpe det daværende kommunistiske styre i Vestbengalen. Det forklarer den indiske regerings dobbeltspil ift udleverings-kravet af Holck. Den skal lade som om den vil ha ham udleveret og agere krænket over at det ikke er sket, men vil helst undgå at sagen blir klarlagt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.