Ulydighed

Censur 15
14. Jun 2018
114 min
Sweet Chili Entertainment
Disobedience
Billede
(© Sweet Chili Entertainment)
Billede
(© Sweet Chili Entertainment)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.0 / 6
Medier (2)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Ulydighed' finder sted i en jødisk ortodoks del af London, hvortil kvinden Ronit vender tilbage efter at hendes far, den respekterede rabbiner, er død.

Ronit har de sidste mange år boet i New York, da hun som ung blev udstødt af samfundet for at have kysset med sin bedste veninde, Esti.

Faderens dødsfald tvinger hende nu ikke bare til at leve blandt de mange, der vanagter hende, men også til at stå ansigt til ansigt igen med den nu kyske Esti, der i mellemtiden er blevet gift med Ronits fætter, Dovid. 

Konflikten mellem de tre og med religionen som bagtæppe, er nu ikke til at komme uden om - ligeledes er de stærke følelser og det intense begær de to kvinder føler for hinanden. 

'Ulydighed' skildrer det at være homoseksuel i et særdeles undertrykkende miljø, hvilket ikke er langt fra Cate Blanchett-filmen Carol. Derudover byder trekantsdramaet på karrierens muligvis bedste præstationer fra de tre hovedrolleindehavere.

Instruktøren bag vandt tidligere i år en Oscar med hjem i kategorien Bedste udenlandske film for En fantastisk kvinde, der handlede om en transkønnets kamp for respekt. Denne gang har filmskaberen kastet sit fokus på hele to imponerende kvindfolk, hentet fra Naomi Alderman roman fra 2006. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: