Cookie- og Privatlivspolitik

Unhinged

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget dramatisk og ildevarslende stemning, og indeholder adskillige scener med brutal vold rettet mod uskyldige mennesker. Volden er ofte grafisk udpenslet og rettet mod hjælpeløse personer i gidselsituationer. På grund af den meget truende og brutale fremstilling af vold, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
30.07.2020
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Unhinged
|

Thrilleren 'Unhinged' tager fat i et genkendeligt og skræmmende emne - "roadrage" (vejvrede) - her taget til ekstremer.

Den unge mor Rachel kommer i et lyskryds op at skændes med en fremmed mand, der i forvejen har en rigtig dårlig dag.

Han ser sig nu sur på Rachel og vil give hende en lektion. Det bliver en dødbringende affære, hvor han jagter Rachel og alle, hun elsker.

Herefter følger et farligt spil mellem kat og mus, der viser én mands reaktion på et samfund, der har vendt ryggen til ham.

'Unhinged' går i fodspor på film som Falling Down, og er skrevet af manden bag lignende thrillers som Red Eye og Disturbia. Den fremmede, vrede mand spilles af Oscar-vinderen Russell Crowe kendt fra film som Gladiator og Et smukt sind.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
3.3
1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Kvalitetsmæssigt er Russell Crowes nye film nærmest tarveligt ringe." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "'Unhinged' er simpelthen en hæslig film, og Russell Crowe har næppe nogensinde været dårligere." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "Jeg siger ikke, at filmen er god, men den virker. En gotisk thriller om vejraseri – og en fabel om kønnenes forhold." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Slemmere end nogen gyser, for man ved jo at noget lignende findes derude - tæt på at snappe. Tydeligt lige sket i Norge hvor uskyldige måtte lade livet.

Jeg har længe haft den stående i reolen - og egentlig haft lyst til at se den på grund af folks generelle lovprisninger af den, herinde - men samtidig frygtet at den ville være skuffende på grund af den lave IMDb rating 6/10.

Men hold da magle, der er jo ikke mange sekunder i filmen hvor man ikke sidder på det yderste af sit sæde!

Russel Crowe er et pænt stykke fra rollen fra Gladiator - både rollen, men bestemt også af statur - han er kort sagt skræmmende stor (tyk) som en kommode - og det medvirker visuelt til hans på een gang sidsygt velovervejede og impulsive handlinger.

Caren Pistorius er også et godt cast, som kvinden der er fanget i livets trædemølle - hele tiden lidt for sent på den. I det hele taget er der ikke et øjeblik hvor de medvirkende virker forkerte i forhold til handlingen.

Alt føles som om det foregår i real time - og giver man sig til at dissekere filmen, så kunne den måske have været endnu mere intens hvis den havde givet plads til at man havde fået fornemmelsen af at Crowes rolle havde så meget overblik og teknisk viden - midt i alt det andet.

1½ time i konstant action triller mode, uden at det bliver kedeligt, er lidt en præstation i sig selv. Det eneste jeg gerne ville have undværet var "Ripley momentet" i finalen - det skuffede mig ret meget, for lige indtil da havde jeg børstet al tvivl af mig, og bare taget filmen helt ind. Det kunne jeg godt have undværet, og det klædte ikke historien.

Men jeg undrer mig alligevel over de lave ratings filmen har modtaget - tror folk ikke at der findes noget derude der ligner?

Jeg var skræmmende underholdt, og kvitterer med 8/10

Lars Michael

Unhinged er en af den slags film man har ventet på, men dog er der nogle scener i filmen der virker lidt for hurtige at det ligner nogle fra folkeskolen der har lavet det.

Men næste gang du skal ud og kører så se dig heller for en ekstra gang

S. Rico

Russell Crowe er perfekt i rollen som en stor skræmmende SUV billist, der flipper ud pga. en manglende undskyldning for unødig brug af hornet. Filmen er fyldt med intense biljagter og ubehagelige konsekvenser af vejvrede og multitaskning bag rattet.

Den første halvdel af filmen er rimelig realistisk og derfor ret så skræmmende. Herefter kører den lidt af sporet og bliver lige lovlig Falling Down crazy. Det ændrer dog ikke på, at Unhinged er fantastisk underholdende i alle filmens korte 85 minutter.

Lone

Den kan helt klart anbefales :-)

Spidermanuser/166287

Det er godt nok en dårlig film!
Vent med den til en tv aften

christos

"Psykologisk thriller" ..Næppe

FilmFyr

Det her var virkelig en frustrerende oplevelse.

Jeg synes at Russel Crowe var castet helt fint som psykopat, og at den fra en teknisk vinkel (hvordan den er filmet, lyden er mixet og filmen er klippet) fungerede virkelig godt.
Der blev skabt en intens atmosfære der virkelig var fed, og som jeg længe har hungret efter.

Så er det bare pokkers ærgerligt at et utrolig dårligt manuskript, med tåkrummende dialog, for det meste bliver leveret upassioneret og tørt af skuespillerne, trækker det hele ned.

Jeg sad flere gange og grinede af hvor useriøst de replikker blev smækket frem og tilbage.
At nærmest alle karakterne ovenikøbet også handler ufatteligt dumt gjorde det heller ikke meget bedre.
Hvis alle handlinger og karakterer bortset fra Russel Crowes var holdt jordnære, seriøse og sandsynlige, så havde det fungeret meget bedre.

Jeg håber at der snart kommer en dyster thriller hvor det hele fungerer mere glidende, for den her efterlod mig langt fra tilfredsstillet.

Rene Bruususer/736827

Forfærdenlig film. Handlingen holdes kunstigt i live pga. af ofrets ulogiske valg og højst usandsynlige hændelser.

tim

Se den waooo

Peter

Dette er en film som de færeste vil bryde sig om. Den har nogle meget voldsomme scener, hvor det gennemsyre fortælingem, hvor det svære realistisk det er. Den største svaghed er dog at dem kvindelige hovedrolle, foretager sig nogle helt hovedsløse ting. Men en meget god film, som virkelig går til grænsen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.