Cookie- og Privatlivspolitik

Unforgettable

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Unforgettable
|

I thrilleren 'Unforgettable' vil en kvinde gøre livet surt for sin eksmands nye kæreste.

'Unforgettable' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niclas Dalby

“Mange bække små, gør en stor å” – eller, som den romerske digter Publius Ovidius Naso engang sagde; Føj lidt til lidt, og der bliver en stor bunke. Det er en sætning de fleste kender til, ved hvad betyder og gerne bruger om negative eller positive små aspekter ved livet, der i sidste ende kommer til at betyde en stor del. Det samme kan i sandhed siges om Denise Di Novi’s debutfilm, Unforgettable, der har Rosario Dawson i hovedrollen sammen med Katherine Heigl.

Filmen formåede på knap så imponerende vis at indtjene lige under 18 millioner dollars på verdensplan, hvilket er blot 5 millioner mere end hvad den kostede at lave. 12 millioner dollars i budget er i sandhed ikke meget for en thriller disse dage, men som vi senere kommer ind på, så vil det virke urimeligt hvis manuskriptforfatter Christina Hodson fik meget mere end 10 dollars – for hold nu op en mængde af fejl, dårlig dialog og ubegribelig dumme beslutninger, der tages i dette makværk.
Mens historien langsomt, og jeg mener virkelig langsomt, udfoldede sig, kunne jeg ikke lade være med at tænke på en anden lille thriller, der udkom to år tidligere, The Gift – en film, der formåede at være pokkers effektiv, indeholde gribende dialog og skabe en atmosfære, der konstant holdt en klistret til skærmen; Alt dette for blot 5 millioner dollars.
The Gift var ikke en film mange havde høje forventninger til – det var trods alt Joel Edgerton’s debut som instruktør og med skuespillere som Rebecca Hall, der senest havde medvirket i en af 2014’s største skuffelser, Transcendence samt en film ingen så året efter og Jason Bateman, bedst kendt for sine komiske evner, så formåede Edgerton alligevel at få det bedste ud af sine skuespillere og det manuskript, han selv havde skrevet og den endte i sidste ende med at indtjene næsten 60 millioner dollars – så hvad pokker gik der galt for Unforgettable?

Kigger man på selve kvaliteten af skuespillere i de to film har The Gift den største fordel: Rosario Dawson mener mange er et kommende stjerneskud, hvilket man som sådan godt kan have en pointe i – problemet for hende er de film, hun vælger at medvirke i. De tidspunkter hun har gjort det bedst har indtil videre været i animationsfilm som The LEGO Batman Movie samt Marvel-serierne Daredevil og Luke Cage; Alt sammen film og serier, hvor hun ikke befinder sig i hovedrollen. Misforstå mig ikke, hun er en ganske fin skuespillerinde, hvilket også kommer til syne i Unforgettable, men kigger man på listen af film hun har medvirket i rynker man måske på panden og tænker: “Hold da op, den har jeg aldrig hørt om før.” eller “Nåh ja, den havde jeg da glemt alt om!”
Og nu hvor vi snakker om ting, man garanteret havde glemt alt om, så er Katherine Heigl også med i filmen. Ja, hun var med i fem sæsoner af Grey’s Anatomy, men har siden da medvirket i film som The Nut Job (Nej, det er ikke en porno), Jackie & Ryan, Home Sweet Hell og Jenny’s Wedding. Kan du ikke huske nogle af disse film? Det er der nok en grund til, da ingen af dem har mere end 23 tusinde stemmer på IMDB og de fleste af disse langt under. Hun virker som en glemt skuespillerinde, der prøver at komme tilbage, problemet for hende er blot, at hun virker til at have glemt hvordan man spiller skuespil.

Okay, så Unforgettable’s to største stjerner er altså et kommende skud, der aldrig har stået alene og en skuespillerinde alle har glemt – er det nødvendigvis så slemt? Overhovedet ikke; Andre små film har overlevet på mindre og alligevel formået at være gode og indholdsrige. Det største problem for Unforgettable ligger nemlig hverken hos Dawson eller Heigl, men ved manuskriptet, for sjældent har en thriller da haft så mange stupide små øjeblikke og hjernedøde beslutninger.
Historien er lige så original som “din mor” jokes og penis-grafitti; En stjernetosset kvinde “hjemsøger” sin ekskæreste og hans kommende brud. Mere er der ikke. Tro mig.

Katherine Heigl spiller Tessa, en gal kvinde, der ikke kan lade sin ekskæreste, spillet af Geoff Stults, være og da den nye dame Julia Banks bliver introduceret, slår alt klik for hende. Signalerne til både David og Julia er fra starten tydelige: Tessa nægter at blinke, stirrer som en gal køter og virker strammere i betrækket end når jeg tager en størrelse extra-small på i Bilka blot for at vise at jeg kan uden den sprækker. Hendes karakter gennemgår de første 98 minutter absolut ingen progression, men som et lyn fra en klar himmel ændrer hendes karakter pludselig retning og man kan ikke andet end blot at tænke “virkelig?”.
Det samme kan dog ikke siges om Rosario Dawson’s karakter – for hun gennemgår på absolut intet tidspunkt en karakterakt. Manuskriptet forsøger at få hende til at virke sårbar og let at holde af ved at inkludere diverse flashbacks til en voldelig ekskæreste, men det eneste det kommer til at virke som er ekstremt forceret og nærmest grinagtigt; Små hurtige flash af slag og skrig alt imens Julia råber om hjælp er alt hvad vi får af baggrundshistorie – bestemt ikke nok til at vi på noget tidspunkt føler for eller holder med hende i denne gribende fortælling.

Jeg vil gøre mit bedste for ikke at afsløre historien eller hvordan den udvikler sig, da man selvfølgelig selv skal opleve det, men som skrevet før er der talrige huller i plottet og der er flere gange, hvor man blot ryster på hovedet af mangel på kommunikation mellem vores to protagonister; Julia og David, hvilket er et voldsomt problem for filmen; Vor hovedpersoner fremstår som tåbelige idioter, der nærmest bevidst forsøger at gøre livet svært for hinanden og sig selv. “Uh, en fremmede sender mig blomster – det må jeg hellere lade være med at fortælle.”, “Jeg har sår på skulderen og en voldsom ekskæreste, der lige er kommer ud af fængslet – nah, det må han sgu selv finde ud af.”, “Min forlovelsesring er væk og har været forsvundet i flere dage – hvorfor skulle han dog vide sådan noget bras?”. Små irriterende momenter, der alt sammen blot hober sig op og gør filmen elendig.

Det eneste der gør, at denne film ikke får den mindst mulige karakter er Rosario Dawson, der i sandhed forsøger at få det bedste ud af situationen. Et andet fornuftigt valg er at inkludere den unge Isabella Kai Rice så lidt som muligt, hvilket de desværre glemte at gøre med Katherine Heigl.
Unforgettable er desværre ikke en film, der er så dårlig, at den er sjov. Den er bare dårlig og spild endelig ikke 100 minutter af jeres liv på denne såkaldte “thriller”.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.