Cookie- og Privatlivspolitik

Uncharted

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i et actionfilmsunivers og indeholder mange tempofyldte actionscener med forfølgelser, trusler, slåskampe, skyderier, knivstikkerier og drab. I flere scener er personerne i alvorlig livsfare og i en lettere blodig scene bliver en person overfaldet og dræbt med en kniv. Da hovedpersonerne er modige og handlekraftige og klarer udfordringerne med munterhed, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.02.2022
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Uncharted
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio
|
Uncharted final poster

Adventurefilmen 'Uncharted' er forhistorien til videospillet af samme navn og er fortællingen om, hvordan Nathan Drake mødte Sully.

Nathan Drake lever et stilfærdigt liv som bartender og lommetyv, da han opsøges af skattejægeren Victor ”Sully” Sullivan. Han vil have den unge mands hjælp med at finde en guld-formue, som blev efterladt for 500 år siden.

Det bliver starten på et eventyr, der også kan bringe Nathan tættere på sin forsvundne bror, der selv tidligere har været på jagt efter skatten.

Men de er ikke alene om at lede efter guldet, den hensynsløse Moncada mener nemlig, at han er den retmæssige arving til formuen.

'Uncharted' bygger på den populære PlayStation-spilserie, som har solgt i millionvis siden første udgivelse i 2007.

Tom Holland, der er kendt som bl.a. Spider-Man i Marvels film, spiller hovedrollen som Nathan Drake, mens Sully spilles af Mark Wahlberg, som man kender fra talrige film, herunder bl.a. Mile 22Transformers: The Last Knight og Ted.

Filmen er instrueret af manden bag bl.a. Zombieland og Venom, og betragtes af mange som en arvtager til Indiana Jones-franchisen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (154 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Det populære videospil 'Uncharted' er forstørret op til en flot, velproduceret og voldsomt underholdende action-adventure-spillefilm." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Tom Holland er noget nær perfekt som Nate. Skuespilleren besidder en naturlig og nærmest drenget charme, så man har lyst til at følge med i alt, hvad han foretager sig." (Claus Nygaard Petersen)

 • Politiken

  "Som filmatisering af en af de mest succesfulde computerspil-franchises nogensinde lykkes 'Uncharted' med at gøre Playstation-action til bragende god Hollywood-underholdning." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Plottet er ikke mange dogecoins værd, og gåderne, vores hovedpersoner skal løse undervejs, mangler en vis wow-effekt. Til gengæld er Tom Holland sjov og charmerende, actionsekvenserne underholdende og plottet så nemt at følge, at hele familien kan være med." (Alexander Grevy)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg var noget skeptisk, da jeg hørte, at det var Tom Holland og Mark Wahlberg, der skulle lægge krop til Nathan og Sully. Men som et par unge udgaver af slagsen, så gør de det faktisk ganske udmærket. Deres kemi sammen er vittig og helt som den skal være. Der skal dog gå en advarsel til dem, der har "allergi" overfor Mark Wahlberg, for han er meget Mark Wahlberg i denne film.

Lige som i spillene er det ren Indiana Jones eventyr med puzzles, heists, skattejagt, eksotiske lokationer, og alliancer der kommer og går.

Der er ikke helt så meget klatring på lodrette klippevægge og skyderi som i spillene. Men der er bestemt ikke mangel på action. Der er flere store imponerende action set pieces, som ikke er set før og som fremkalder en del adrenalin. Realismen er på circa samme niveau som i Fast & Furious filmene - dvs. der er temmelig mange naturstridige actionscener. Men det var på forhånd forventet i en film, der bygger på Uncharted spillene. Så det gør bestemt ikke noget.

Sjældent har 2 timer fløjet afsted så hurtigt. 4½ stjerner.

Nick

Har desværre ikke selv set filmen endnu, men jeg er nysgerrig efter at høre omkring, hvad du syntes om Hollands præstation?

Du skriver selv at Mark Wahlberg er "meget Mark Wahlberg" i denne film, og jeg har lagt mærke til at Holland, også er meget "Tom Holland med forskellige dialægter" - Både i filmen "Chaos Walking" og "The Devil All the Time".

Ikke at det har været dårlige præstationer, men jeg var nysgerrig efter om han prøvede at efterligne "Nolan Norths" version, eller om han har gjort det til sin egen Nathan Drake.

S. Rico

Jeg bed faktisk ikke så meget mærke i Hollands dialekt i filmen. Hvilket nok er fordi han snakkede som han plejer at gøre. Han forsøger i hvert fald ikke at lyde som Nathan Drake, og der er i det hele taget ikke ret meget Nathan over ham. Men det er jo også "bare" end ung Nathan.

Dog er Holland mere veltrimmet på overkroppen end tidligere set. OM han har trænet specifikt til rollen, eller om det er fake - det ved jeg ikke. Men det var fint, at filmen på den måde (delvist) retfærdiggør, at Nathan er i stand til de akrobatiske ting han udfører.

Alt i alt vil jeg sige, at både Wahlberg og Holland laver deres egne fortolkninger af Sully og Nathan. Og at det er fortolkninger, der ligger ret tæt på den måde de plejer at spille.

Ole

Uncharted er en super fed actionfilm med alt, hvad der hører sig til. Men der springes også let og elegant over flere ting i handlingen, som godt kunne have tålt lidt mere opmærksomhed for at gøre det til mere end bare en actionfilm.

Chrisuser/149783

"Uncharted" spillene er nogen af de mest helstøbte spil der er lavet. At filmen tog så lang tid at få gang i, var lidt bekymrende, samt Tom Holland ikke helt har udtryk eller statur som Nate i spillene.

Alt det gør filmen dog op for - for hold da op en festlig omgang. Efter en "stille" start, hvor karakterene skal introduceres, og actionsekvenserne er mere jordnære, tager filmen virkelig fart.

Den sidste time er fantastisk underholdende, og lever op til de fleste film inden for genren. Der er flere twists, fede actionsekvenser, og det er sjovt at se hvordan ingen rigtig stoler på hinanden.

Popcorn underholdning når det er bedst!

lærkeuser/1452712

Der skede noget i den hele tiden og den er flot filmet og nogle flotte stunds

Kayjaydkuser/416342

Jeg har siden 2007 elsket at spille Nathan Drake i nogle af de mest veludførte spilproduktioner på markedet.
Da jeg så, at de havde castet Tom Holland som Nathan Drake og Mark Wahlberg som Sully, blev jeg nærmest rasende.
Det var jo ikke de rigtige aldre som i spillet.
Men da jeg så filmen, gav det rigtig god mening. De havde aldrig kunne kopiere spilstemning, som spillet giver. Men ved at lave deres egen indspark i Uncharted miljøet, ender med en sprængfyldt action film.
Den var virkelig god. Klart den vinder ingen priser, men det er vel heller ikke filmen mål.

Det er ren underholdning. Og der synes jeg virkelig den lykkes.
Gå ind og se den. Med åbent eller lukket sind. Ruben Fleischer åbner det!
4/6 stjerner. Vildt og velproduceret underholdning.

Mads

Man er godt underholdt og der er god action. Persongalleriet er lidt tyndt og udviklingen i personerne virker lidt tynd. Tom Holland er god i rollen som ND, slank og veltrænet, og en dygtig skuespiller. Wallberg er måske en smule malplaceret og historien virker liidt for plausibel og iscenesat.

Charlotte

Jeg elskede hvert et sekund af denne prequel til spillet af samme navn. I biografen var vi en meget blandet flok, så filmen har en tydelig bred appel.
Min ledsager har spillet spillet flittigt og var tilfreds med filmen, hvor jeg overhovedet aldrig har nærmet mig en PlayStation og alligevel var begejstret.
HUSK AT BLIVE TIL EFTER RULLETEKSTERNE! Der sker ting.

Patrick Suser/689051

Tom Holland as Drake!?.....dont get me wrong i liked him in spiderman, but he still looks like a pubescent brat with skin smooth as a baby buttom, while Drakes character is a 40 year old dude with beard stubble worthy for a gilette commercial.....the approach for this movie is probably going to be something like the young upbringing of Drake....ffs -.-

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.