Cookie- og Privatlivspolitik

Udvandrerne

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i mange scener en melankolsk og dyster stemning. Den indeholder mange dramatiske scener med skænderier, opgør, afstraffelser, slåskampe, uvejr, ulykker, sygdom, blodige fødsler og død. I flere scener kæmper personerne for at overleve i fremmede omgivelser og er ofte angste og panikslagne. Filmen rummer dog samtidig scener, der skildrer sammenhold og varme, hvor stemningen er mere positiv. Da filmen samtidig er fortalt i et roligt tempo og rummer en historisk distance til nutiden, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.08.2022
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Udvandrerne
|
Billetter
Udvandrerne plakat

Filmen 'Udvandrerne' er filmatiseringen af den svenske forfatter Vilhelm Mobergs elskede klassikere og fortæller historien om, hvordan halvanden million svenskere tog turen til USA i håbet om et nyt, bedre liv.

Hjemme på gården i Småland ser Kristina og Karl Oskar, hvordan livet tørrer ud. Fra vest, over det store hav, høres historier om en ny verden. En chance for at starte forfra.

Et håb tændes, og Kristina og Karl Oskar forlader Sverige. Det er historien om Sverige og om at turde følge vores drømme.

I hovedrollerne ses Gustaf Skarsgård fra serien Vikings og Lisa Carlehed fra De forbandede år-filmene. Instruktøren Erik Poppe har tidligere stået bag Utøya 22. juli og Kongens valg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...'Udvandrerne' føles til tider lidt altmodisch, men behandler til gengæld fint temaer, som aldrig bliver uaktuelle. Hvis man sørger for at få tisset af, venter der faktisk en udmærket filmoplevelse." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Der spilles absolut glimrende, især af de tre kvindelige hovedkræfter... [...] Alligevel bliver filmen aldrig rigtigt rørende. Det hele bliver for demonstrativt, og i hver scene er det lidt for åbenbart, hvad der skal bevises." (Peter Schepelern)

 • Information

  "En dramatisk historie om livstruende fattigdom, dogmatisk religion og menneskelig handlekraft, spækket med dyb sorg og skrøbelig glæde, der i den grad egner sig til at udfolde sig på et stort lærred." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Vilhelm Mobergs værk om udvandringen fra Sverige koges ind til historien om flygtninge til alle tider i Erik Poppes konsekvente, men fejldisponerede storfilm." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Erik Poppes nyfortolkning af 'Udvandrerne' er for nådig til at gøre rigtig ondt, men vinder ved at give plads til kvindernes underbelyste, rørende historie som svenske immigranter." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Erik Poppe har med sit dristige livtag med den svenske klassiker 'Udvandrerne' skabt en flot og vedkommende storfilm med episk schwung og en fremragende Lisa Carlehed i front i den kvindecentrerede fortolkning." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Aroma

Tror den kommer til at blive fed

Uffe

... at få mulighed for at se denne genindspilning, skabt i anledning af 50-året for den originale film med Max von Sydow og Liv Ullmann, der jo gik hen og blev en klassiker.

Jeg kan huske, hvor stort et indtryk, 1971-filmen, såvel som efterfølgeren "Nybyggerne", gjorde på mig, da jeg så dem i en ganske ung alder.

En mindre fejl, I hos Kino.dk gerne må rette: Det er naturligvis ikke i slutningen af 1940'erne, Karl-Oskar og Kristina emigrerer, men hundrede år tidligere

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.