Cookie- og Privatlivspolitik

Tyrannosaur

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.11.2012
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tyrannosaur
|

I filmen 'Tyrannosaur' er Joseph (Peter Mullan) en plaget mand, hvis tendenser til vold og raserianfald medfører en selvdestruktiv adfærd. Efter Joseph i blind vrede myrder sin hund, forsøger han desperat at ændre sin tilværelse.

Muligheden kommer, da han møder Hannah (Olivia Colman), som arbejder i en kristen genbrugsbutik. Til at begynde med ser han ned på hendes tro og hendes, på overfladen, problemfri hverdag.

Men snart indser han, at Hannas ægtemand (Eddie Marsan) behandler hende alt andet end respektfuldt, og at hun gemmer på en mørk hemmelighed, der truer med at sende Joseph direkte tilbage til sit tidligere liv.

Skuespilleren Paddy Considine er kendt for roller i 'In America' (2002), 'Cinderella Man’ (2005) og ’The Bourne Ultimatum’ (2007), men springer ud som instruktør med det socialrealistiske drama 'Tyrannosaur'. Han har valgt Peter Mullan (Boy A) til den ene hovedrolle og Olivia Colman, der spillede sammen med instruktøren i 'Hot Fuzz' (2007), til den anden.

Filmen har modtaget en række priser rundt omkring i verden - bl.a. kvitterede den amerikanske Sundance Filmfestival med en særlig jurypris til Mullan og Colman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skuespilpræstationerne er i særklasse i 'Tyrannosaur', men filmen gør ondt i maven. Dagligdagsdramaet er skræmmende, men også temmelig ekstremt og firkantet. Derfor anbefales det at have en særlig smag for britisk film og en ihærdighed i retning af at se på forslåede ansigter og skæbner, der næsten er knækket midt over, hvis man vil se filmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Tyrannosaur' lever i sine hudløse følelsers enkelthed og af sine eminente hovedroller. [...] et råt, usentimentalt og stærkt bevægende drama..." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det er ikke nogen rar film at overvære, men alligevel er man fanget fra første til sidste sekund. Hvilket ikke mindst skyldes helt igennem sublimt spil af den i øvrigt altid fremragende Peter Mullan... Alle gør det dog eminent her..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... hovedkarakterernes præstationer bærer filmen. Olivia Colman ... er noget af en åbenbaring i rollen som Hannah. Det er lige før, hun overstråler den garvede Peter Mullan, der ellers er kendt for sit træfsikre og eminente spil... og han tilfører rollen noget hjælpeløst dæmonisk, som er fantastisk dragende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen er afsindigt godt fortalt, helt stringent og uden unødvendigheder. [...] overordnet set er fortællingen om de to fortabte sjæle, der finder hinanden, så rå og rørende, at filmen trækker alle sine stik hjem. Også selv om man føler sig lidt mørbanket bagefter." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen nemme løsninger. Mullan og Colman spiller Joseph og Hannah, så man tror dem. [...] Filmen handler om ikke at være et offer. Den er prunkløs og lydefri på én gang." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cami

Det her er et perfekt eks. på hvorfor jeg elsker britisk film.. Det er grimt, beskidt, ondt men hold op hvor er det også godt!

Noobcake

^

KYLLE

at dømme ud fra traileren så er den lige min smag

octopus_luke

Check out mini review for this and others at my film blog:

http://366movies.com/2012/02/13/015tyrannosaur/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.