Cookie- og Privatlivspolitik

TRON: Legacy

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.12.2010
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tron Legacy
|

'TRON: Legacy' er fortsættelsen til science fiction-klassikeren 'Tron' fra 1982.

Kevin Flynn var i sin tid en af verdens mest visionære nytænkere inden for udvikling af computerspil, men ingen har set ham, siden han forsvandt for 20 år siden under mystiske omstændigheder.

Sam er Kevins 27-årige søn. En dag modtager han et signal, der leder ham til en gammel spillemaskine, der digitaliserer og teleporterer ham ind i det digitale Univers, Nettet, hvor Kevin har været fange i 20 år.

Med hjælp fra den frygtløse kriger Quorra begiver far og søn sig nu ud på en livsfarlig rejse i det digitale landskab, der har udviklet sig og ikke vil lade dem slippe tilbage til virkeligheden.

'TRON: Legacy' er med Jeff Bridges (The Big Lebowski, Iron Man) i rollen som Kevin Flynn, som han også spillede i den originale 'Tron'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (321 votes)
4.5
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

Let the games begin!
11 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Teknisk flot konstrueret er denne futuristiske verden, og manisk action mangler ikke, men desværre virker handlingen hele tiden som noget, man har set magen til før... " (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "'Tron' bør ses både for det forrygende familiedrama, hvis klimaks vil give selv den mest hårdføre en klump i halsen, og for de computer-specialeffekter, der mildest talt er ufattelige." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... igen er det teknikken, man lægger mærke til, mens historien i bedste fald kan betegnes som banal... Og flot ser det da også ud på den der computerspilagtige måde." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen selv handler heller ikke om meget andet end computereffekter. I en grad, så de menneskelige indslag snarere ligner noget, som er tilføjet for et syns skyld." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Stilen er cool og universet støbt i et stykke... Værst er det, at filmen trods sine ret mange action-scener helt kontant ikke er særlig spændende." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Other Account

Jeg ved godt at det lyder bisart, hvis man siger at en film er et mesterværk på dens brug af farver, scenerier og 3D, men at den også er en intetsigende og lettere ligegyldig mundfuld - handlings-/historiemæssigt. Men det er i hvert fald det jeg syntes om 'Tron: Legacy'! For jeg blev decideret skuffet, da jeg forlod biografen, efter at have set den film, jeg havde ventet på at se i et helt år! Det er som om instruktøren og manusforfatterne kun har fokuseret sig på at levere en se-mættende 3D film, for pengenes skyld. Men for at kunne få fat i pengene fra publikum, og budgettet fra Disney, så skulle de (selvfølgelig) have en handling/historie, som pengebåden skulle sejle på. De begynder så at skrive en historie med lånte ideer, hvor dialogen er hørt (MANGE GANGE) før og hvor figurerne åbenbart skal være håbløst klichefyldte. Resultatet bliver en tom - men flot køretur igennem "The Grid", som nok kun vil forføre fans af universet, mens forventningsfulde filmentusiaster sikkert vil kunne forstå mine skuffende ord.

I starten (altså, ca. de første 30 minutter) fungere den, og historien bliver lige så interessant at følge med i, som den gjorde i plottet og traileren. Men så når vi har slugt den fine start, falder det hele til jorden - med et kæmpe: BUMP! Når først vi ser 'The Grid', burde være dejligt, men ikke når filmen fejler. Vi mangler dybde, en mere avanceret og letforståelig historie (min ven, jeg så den sammen med, kendte ikke noget til 'Tron' og blev skuffet over, ikke at kunne følge med eller forstå filmens handling), og samfundsrevsende moraler. Intet af det præsterede filmen troværdigt, og derfor blev jeg ret skuffet. Og så afsløre hvert minut, hele tiden hvordan det hele vil slutte! MEN. Det var dog ikke alt, i filmen der ikke fungerede. For jeg må dog indrømme at holdets forsøg på at skabe en flot og stemningsfuld film, lykkedes! For lige nøjagtigt alt det det førnævnte manglede, har den til gengæld i flotte effekter og lækkert soundtrack, fra elektro-duoen Daft Punk (sjovt, at de faktisk også er med i filmen, som to DJ's i en klub). Filmen er billed- og lyd-mæssigt en formiddabel køretur igennem det mørke og blå univers, og det vil ikke undre mig, hvis de fleste vil blive kastet begover i sædet under de fascinerende køreturer (eller bare under alle de nonstop fart over feltet scener), de fængende slås kampe (bl.a. under de klassiske Discs-kampe), Tempoet er forfriskende, men hiver aldrig rigtigt op i karakter, når man bliver deprimeret over filmens svage og elendige kanter.

Men det kan dog godt skyldes, at jeg ikke er nogen KÆMPE fan af 'Tron'! Så hvis man er giant-fan, eller har en guilty pleasure for film med vild action, flotte special-effects, intens tempo, dejlige hjerne-manipulerende soundtracks, skarpe farver, og figurer med flotte farver i en filmatisering/efterfølger der ikke rigtigt byder på noget fantastisk i historien fordi den er for subsidiær, så er Tron: Legacy helt klart noget for dig. Hvis de vælger at klemme en treer på, så må de altså gerne putte lidt mere ind i handlingen, udover flotte effekter, troværdige locations og dejlige baggrunds-sange, hvis de ikke vil have endnu en lav bedømmelse fra undertegnet! To stjerner, til den svage men flotte sequel!

Frank

Okay film

Abel

Tron: Legacy er en forudseelig brugervenlig historie fanget i et fabelagtigt vizuelt univers med fantastisk music af Daft Punk. Jeff Bridges er som altid fremragende på den zenmesteragtig måde. 8/10

Jeff

Amazing! I fell asleep whilst watching the original Tron and I fell asleep whilst watching this too! I just find the whole story boring and the effects leave me cold.

Nicolaiuser/319840

den er rigtig god og rigtig god action

SeannAuser/46946

Helt igennem, gennemført film. nyder især soundtracket fra daft.

Magnususer/919147

Har købt den på blu-ray! :)

Wayne

Fin animation - men ikke overbevisende, og generelt en kedelig historie der nok holdt til den originale film men ikke rigtig fængede for mig.

Sebastian

Personligt er jeg helt vild med 3D, og i denne film fungere det rigtig godt.

M.h.t selve filmen og plottet har jeg kun positive ting at sige til den, plottet var meget fangende og spændene. Der var komiske indslag som jeg synes er vigtigt for film af denne art.

Alt i alt en rigtig god film, jeg hellere end gerne ville se igen, og klart også købe den når den kommer på DVD

Nu har jeg ikke levet længe nok til at opleve den originale TRON, som denne film jo er bygget op efter, så jeg kan ikke sige om den følger den originale, eller om den retfærdiggøre den originale. Men jeg synes at film er GOD!

Sebastian

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.