Cookie- og Privatlivspolitik

Trash

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsfyldt grundstemning, og indeholder mange scener med intense forfølgelser, skyderier og personer der udsættes for hårdhændede forhørsmetoder. I en scene forfølges en mand af truende, korrupte politimænd, som skyder ham og slår ham gentagne gange på brutal vis. I en anden scene ses en mand, som er blevet udsat for tortur, smurt ind i blod i korte klip. I en tredje scene trues en drenge med henrettelse ved pistolskud efter at han er blevet udsat for grove forhørsmetoder. Disse scener er voldsomme, om end ikke decideret udpenslede. Endvidere er filmens hovedfigurer - tre 13-14 årige drenge - aktivt handlende og formår selv at rette op på de mange uretfærdige forhold de hvirvles ind i. Filmen vurderes på den baggrund kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.12.2014
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Trash
|

Filmen ’Trash’ foregår i det fattige Brasilien og handler om den forældreløse dreng Raphael, der lever af at rode skrald igennem i håbet om at finde noget af værdi.

En dag gør Raphael sig et usædvanligt fund, da han finder en rød pung, men snart er han på flugt fra det lokale politi. Det viser sig nemlig, at den røde pung indeholder hemmelige oplysninger om landets magtfulde politikere.

Stephen Daldry sidder i instruktørstolen, og hans cv består af film som Ekstremt højt & utrolig tæt på, The Reader og The Hours, som er fyldt med anerkendte skuespillere. I 'Trash', der både har elementer af krimi, drama og adventure, har instruktøren derimod valgt at bruge debuterende skuespillere til hovedkaraktererne. Birollerne bliver dog stadig spillet af store skuespillernavne som Martin Sheen og Rooney Mara. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] spændende og underholdende som en thriller, men også tankevækkende som socialt dokument over vold og korruption og endelig en rørende skildring af sammenhold mellem børn, der ikke har noget - men alligevel meget at miste." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "'Trash' er en eventyrlig og brutal rejse ind i de mest betændte dele af det brasilianske samfund og samtidig elementært spændende i sin nærmest rebus-lignende afdækning af tegnebogens kryptiske spor." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] i sin balance mellem voksenrealisme og ungdomsfantasi er 'Trash' et imponerende stykke meningsfuld underholdning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dannelsesrejsen, eventyret og den socialkritiske thriller mikses til en ferm cocktail i 'Trash', der er alt andet end affald." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[....] det er som om den kultiverede instruktør Stephen Daldry [...] er blevet revet med af filmens hektiske atmosfære uden helt at kunne stoppe op og finde sit eget fodfæste i den hæsblæsende jagt." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.