Cookie- og Privatlivspolitik

Transformers

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
04.07.2007
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transformers
|

Transformers-filmen handler om Sam Witwicky, der er lidt af en nørd og i kammeraternes øjne bliver han ikke mindre nørdet, da han fortæller om sin oldefar.

Oldefaren fandt nemlig, på en af sine ekspeditioner til Sydpolen, en kæmpestor, robotlignende figur indefrosset i isen.

En robot, der skal vise sig at få stor indflydelse på Sams liv...

For langt fra Jorden har Autobots – de gode Transformers anført af Optimus Prime - i århundrede har bekriget de onde Decepticons ledet af den hensynsløse Megatron.

Decepticons har opdaget en energikilde på Jorden, som de vil gøre alt for at komme i besiddelse af, men Sam har nøglen, der kan forpurre deres planer.

Actioneksperten Michael Bay har instrueret 'Transformers' og de gigantiske robotters store opgør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (158 votes)
4.9
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Fotograf

Ren dyrket underholdning. Ikke så meget mere.

Nikolaj

Et mesterværk er en film, som man kan se igen og igen. Og er mildest talt blæst bog over handlingen eller underholdningen.

Det er Transformers i mine øjne, måske bl.a. mit barndoms forhold til Transformers tegneserien og figurene. Jeg er fuldstændig enig i mange, at Michael Bay laver mange halv skod film. Hvilket er synd, for manden har talent inde for det, der hedder eksplosion og visuelle effekter.

Manden fik dog lavet noget fantastisk nemlig Transformers. En film som er en drengerøvs film, med masse humoristiske momenter og super fed action. Jeg vælger at beskrive 4 er hovedpersonerne i filmen.

Sam Witwicky: Filmens hovedperson. En nørdet og blød karakter, som er en klog mand. Bare ikke en som man gider at hænge ud med. Hans karakter vokser dog, han er stadig nørdet. Men for sat sig i godt lys hos Mikaela, regeringen og Autobotterne.

Mikaela Banes: Filmens lækre del. Der er nok mange fyre inklusiv mig, som stirrede gevaldigt på hendes mave, da hun hjalp ham med bilen. Megan Fox er en hot kvinde, det kniber dog lidt med skuespillet i hendes film. Dog synes jeg, at hun gør det okay i den her. En viljestærk kvinde, som hjælper Sam. Hun er måske en overflødig karakter, som bare er der for at se godt ud. Det gør egentlig ikke mig noget så længe, at handlingen holder.

Optimus Prime: Lederen af autobotterne. Stærk, vis stoler især på Sams evner.

Bublebee: Filmens sjove Autobot. Er sjov, god ved Sam og Mikaela. Stærk og er villig for at ofre sig.

Filmen er ikke en kunst oplevelse inde for film, det er underholdningsværdien og karakterne, som fanger mig. Og er med til at gøre, at man sagtens kan lave en al for overdrevet Hollywood film. Og få en fremragende oplevelse ud af det.

Emil

I hvert fald den bedste Tranformers film, den er lidt sjov, men utrolige fede action scener og effekter, elsker når robotterne tæsker løs på hindanen. Men HVORFOR er Megan Fox cast. Hun er der bare for at se godt ud. Og hun spiller hellere ikke særlig godt synes jeg.

Nikolaj

Så da jeg hørte de skulle filmatisere var jeg over lykkelig.

Den skulle simpelthen ses i biffen, og sikke en biograf tur.

Filmen er fantastisk flot lavet, der er masser af action i. og humoren/en lækker Megan Fox fejler i den grad heller ikke noget.

Jakob P.

Transformers får 6 stjerner af Anmelderen ******

Der findes bare nogle film, som man ikke kan komme uden om, hvor handling, scener, historie, skuespillere, skuespil, effekter og filmens længde bare går op i en højere enhed. Dette er tilfældet med Michael Bays Transformers, den varer lige godt over 2 timer, og man sidder tilbage og ønsker at den varede længere. Man vil simpelthen bare have mere, når man har set filmen, og derfor er det så også godt at der indtil videre er lavet 4 Transformers-film.

Et uventet angreb på USA's militærbase i Qatar ryster militæret, og sender analytikere og soldater ud i en hæsblæsende jagt på gerningsmændene, som viser sig at være en avanceret robot som skulle stjæle data. Sam Witwicky (Shia LaBeouf) går i skole, og har for første gang købt sin egen bil, hvad Sam ikke ved er at hans bil ikke bare er en bil, men en lyslevende superavanceret robot, som er med de gode Autobots. Snart bryder samtlige robotter ud af deres skjul, og både de gode "Autobots" og de onde "Decepticons" kæmper imod hinanden for at finde frem til Sam først, for der står kun en ting mellem de onde "Decepticons" og verdensherredømmet, og det er Sam, for det er ham som har nøglen til sejr.

Michael Bay og Steven Spielberg har ikke ligget på den lade side, når det gælder historie, specieleffects og skuespillere. Transformers er noget helt specielt, det er helt sikkert historien om de elskede robotter, og kampen mellem det gode og det onde, mellem de gode autobotter og de onde decepticons som er hele trækplasteret. Det er den del af historien som er i fokus, ved siden af har Michael Bay også fået tilføjet et menneskeligt element i form af Sam Witwicky, pigen Mikaela og Sams forældre, som både udgør et menneskeligt såvel som et humoristisk element i filmen. Jeg synes i øvrigt skuespillerne er perfekt castet til rollerne, de tager helt sikkert deres del af den samlede kage, og er alle med til at gøre Transformers til en film, som rent karaktermæssigt ender i den høje ende af skalaen, og derfor får filmen 6 stjerner. Filmen er så god, den er så fed, og den er bare så godt skruet sammen hele vejen igennem at den fuldt ud fortjener de 6 stjerner, uden tvivl.

Nikolaj

Transformers er en af de helt store CGI-mesterværker der bliver leveret på den fornemeste facon af action-kongen Michael Bay.

Filmen er udstyret med en god historie, der giver liv til de meningsfulde action-scener, som man ikke kan komme uden om. De små humoristiske indslag fra både robotter og skuespillere giver også en dejlig charme til filmen

CINEMANDRUP

Den klassiske etter, der indhylder en ny generation i det populære legetøj, som drenge i mange aldre - inklusiv mig selv - har brugt meget af barndommen på ved at redde galaksen.

Hvem bedre en kongen af action, til at levere hvad der kun kan give en sommer blockbuster, hvilket det også var. Det er var udsøgt fornøjelse at se karaktererne på skærmen, men leverede den nu også?

Historien - Simpelhed er for det meste godt og simpelhed er i den grad godt når vi taler Michael Bay. Historien er ikke kompleks og bringer ikke en ny hallelujah wow dybde i den enkelte, men til en film som denne skal det være simpelt. Det er i forvejen svært nok at tage historien seriøs, når man ved hvad halvdelen af filmen går ud på, hvilket bringer mig til næste emne:

Action - Halvdelen af filmen er action, forsøgt tilsat lidt plat humor og billig slapsticks enkelte steder, men den dominerende faktor er smadder. Alt hvad der kan destrueres, beskadiges eller på nogen måde jævnes med jorden bliver ramt og så er det man sidder klar med Michael Bay checklisten for succesfuld action:

- Slowmotion (og masser af det tak)
- Biljagter (fordi én biljagt aldrig er nok)
- Skuddueller (gerne i flere scener og helst i slowmotion)
- Bygninger der bliver gjort til ruiner (for at gøre det 3D venligt)
- Folk der løber og bliver jagtet (og så endda i point of view kamera)
- Øser (og helst eksklusive udgaver så fyrene savler)
- En helt og en skurk (så simpelt og dog så effektiv)

Der er nok flere til checklisten, men lad det være det for nu.

Castet: CGI robotternes stemmer er perfekt castet. De passer til den enkelte robot og jeg føler ikke, at der er en stemme som ikke passer ind. Fedt at det er den klassiske Optimus Prime stemme vi får leveret, hvilket lige giver et hak op til karakteren. Shia gør det egentligt udemærket i sin rolle, som nørdet teenager, som han jo har spillet længe i sin tv-serie for sine yngre dage, så rollen er ikke ny for ham. Han ved hvad han skal gøre for at få et billigt grin, men når det kommer til action, er han ikke lige manden du forbinder med denne genre.
Megan Fox er udelukkende med for at agere som eye candy til alle de drengerøve som har glædet sig til filmen og den klassiske scene som alle fyre husker er Fox ved Cameroen - behøves ikke sige mere.
Det resterende cast føles lidt som fyld mange gange, idet der er mange med i filmen og det skifter til tider imellem mange personer, hvor Bay forsøger at opbygge følelsesmæssigt forhold til en karakter, som vi så ikke vender tilbage til, men det er så vi kan huske at denne person er vigtig.

Bay og holdet har uden tvivl gjort det godt og visionen har været klar. Det skal dog siges, at det føles som om der er proppet mange plotpoints ind i filmen som ikke når at blive belyst nok og dør lidt ud. Filmen er udover dette en kig værd - helt bestemt, for det er bulder og brag så popcornene flyver og det er godt lavet. Det er den bedste af de tre film vi har været introduceret for indtil nu. Den fjerde har jeg ikke fået set endnu og kan derfor ikke anmelde.

Nyd det populære legetøj levere action til masserne.
Autobots - Roll Out

Jacob

Med en simpel historie, nogen overvældende flotte robotter og tilsat et imponerende lydmiks formår Michael Bay at fører det verdensberømte legetøj over i en hæsblæsende blockbuster.

Thomas

Filmen er alt hvad man kan forestille sig fra michael bay:
eksplosioner, piger, racisme, sløvt manuskript og elendig humor. En god action film er The Avengers og Pacific Rim, IKKE TRANSFORMERS!!!

Michael

Efter at have købt en gammel nedslidt bil, der forvandler sig til en autobot, bliver en nørdet teenager pludselig involveret i en episk kamp for at forhindre at jorden falder i hænderne på de onde transformers. Nå ja, og så skal han også score skolens flotteste pige. Det var en overraskende god sommer Blockbuster og så endda af Michael Bay! Filmens helt store problem er, at når filmen skal ramme klimakset interesserer publikum sig ikke længere for historien og karaktererne. Men flot CGI.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.