Cookie- og Privatlivspolitik

Trance

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Trance
|

I filmen 'Trance' er Simon (James McAvoy) ansat ved et fint auktionshus og hjælper en flok tyve med at stjæle et stykke værdifuldt kunst for selv at få en bid af kagen.

Kuppet går dog frygteligt galt - kunstværket forsvinder sporløst, tyvene stikker af, og Simon ender med at miste dele af sin hukommelse.

Han vælger derfor at opsøge en hypnotisør (Rosario Dawson) for at få sin hukommelse tilbage og derigennem finde frem til det forsvundne maleri. Snart begynder grænserne mellem virkelighed, begær og illusion at blive kraftigt udviskede, og Simon må indse, at han ikke kan stole på en levende sjæl.

Slumdog Millionaire-instruktøren Danny Boyle vender med 'Trance' hjem til thriller-genren, som i sin tid gav ham sit gennembrud med 'Shallow Grave' (1994).

Hovedrolleindehaveren, skotske James McAvoy, har haft en forrygende karriere fra gennembruddet som kentaur i 'Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet' (2005) til førsteelsker i 'Becoming Jane' (2007) og senest som superhelt i 'X-Men: First Class' (2011).

'Trance' afventer en dansk premieredato.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ideen er der såmænd ikke noget i vejen med.

Tilsyneladende møder vi en ung mand, med kæmpe spillegæld, som kan løse alle sine problemer ved at deltage i et røveri af et billede af Goya.

Under kuppet, som foregår ved en kunstauktion får vores uheldige helt et slag som tilsyneladende sender ham på hospitalet med hukommelsestab. Men ikke nok med det, han har åbenbart tænkt sig at snyde sine kriminelle medsammensvorne for maleriet er gemt et sted hvor de ikke kan finde det - og nu har han glemt adressen.

Hårdhændet tortur af de rasende kumpaner hjælper intet - indtil en finder på at de henvender sig hos en hypnotisør, som skal finde de glemte informationer.

Efter mødet med en, tilsyneladende tilfældig, kvindelig hypnositør skifter filmen karakter og befinder sig pludselig i en drømmetilstand hvor man aldrig er sikker på hvad der er virkelighed, og hvad der foregår under hypnose.

Snart finder man ud af at hypnositøren vil have sin del af cuttet, og at hun langt fra er så tilfældigt valgt som først antaget.

Store dele af filmen foregår i et drømmescenarie som meget vel kunne være et mix at Nolans Memento, krydret med lidt Inception - og med et strejf af mystik og bedrag som i The Prestige.

Desværre er ambitionerne for store til at kunne bære for alvor, for det bliver en anelse mere forvirrende end godt er og konklusionen er overraskende nok, men efterlader ikke den tvivl som kunne have gjort det hele større.

Men ganske habilt skuespil af James McAvoy, Vincent Cassel samt Rosario Dawson (som smider alt i rollen).

Katja

Interessant film - men har brug for at se den mere end én gang for at forstå den helt ;)

Martin

Fantastisk comeback film af Boyle, ja måske endda hans bedste til dato!!

Er stor fan af Danny "Boy", der er på vej mod de 60, men stadig laver film for unge, som var han selv de 30.. Flot!

Trance er uden tvivl fantastisk, flot filmet af hans faste fotograf, den halve dansker og oscarvinder, Dod Mantle. Lækkert lyddesign, eminent cast, og vigtigst af alt: genialt skrevet manuskript!

Men det store spørgsmål: HVORFOR ER DER ENDNU IKKE FASTSAT EN DANSK PREMIERE-DATO FOR TRANCE!?

Vi må håbe det snart kommer, så alle i landet kan se dette lille vidunder.. Men hold godt fast i sædet, og vær vågen, for det går rigtigt stærkt når du er i, Trance! ;-)

Hassel

3½ ud af 5
(Bor i London, så er lidt foran det danske skema og har derfor allerede set den.)

Det er en godt film, med et medrivende plot og gode skuespils præstationer. Mit største problem med filmen var dog at den virkede lidt skizofren, og selvom den helt klart var forvirrende på den gode måde, så virkede det dog til tider lidt for meget med den opdeling af handlingen som er lavet. Uden at sige for meget, så virker det lidt sært at alle sex-scener og nøgenhed er presset ind på ca 10 minutter af filmen. Taget i betragtning af hvor meget der er, så virker det lidt for koncentreret.

Som det derfra kan fornemmes så er det ikke en film for de sarte, hverken når det kommer til nøgenhed eller vold - så er I advaret.

Martin

Er totalt uenig. Vold og sex fylder ikke ret meget i Trance.

Wayne

Han er aldrig bange for at prøve noget nyt, og man bliver sjældent skuffet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.