Cookie- og Privatlivspolitik

Trainspotting (1996)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Trainspotting
|

Danny Boyles vilde, vanvittige og virtuose 90’er-hit, baseret på en romanperle af Irvine Welsh, er lige så provokerende, som det er underholdende – og pakket med fed musik, raffinerede filmtricks og gennemtroværdigt skuespil.

I Edinburgh tilbringer en håndfuld venner det meste af tiden med at hænge ud, gå til fester og tage kolossale mængder stoffer. For Renton (Ewan McGregor i sin store gennembrudsrolle) bliver det hele efterhånden for meget, og han prøver at blive afgiftet og vende miljøet ryggen.

Men det viser sig at være langt sværere, end det ser ud til.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Danny Boyle har kogt en film sammen som indeholder lidt af hvert.

Venskab - noget af det påtvunget af omstændigheder og miljø. Stoffer og kriminalitet - ofte for at få råd til stoffer, og kampen for at komme fri af stoffer.

Samtidig har filmen en gal og genial dialog, hvor James Bond og fodbold spiller ind. Uden tvivl Ewan McGregor's største rolle, til nu - selvom den er helt tilbage fra 1996.

Budskabet er klart nok - hvorfor kommer man helt ud i det uvisse. Fordi livet er svært, hvis det skal leves efter andres regler.

Katja

Jeg kan slet ikke forstå hvorfor jeg ikke har set denne her film forlængst?!

Den er virkelig go'!

Persongalleriet, det hårde heroinmiljø i Skotland, de hurtige klipninger og ikke mindst de bramfrie samtaler - er alt sammen medvirkende til, at man ikke på noget tidspunkt keder sig eller ser på sit ur!

..og når man ikke engang har tid til at se på sit ur SÅ ved man det er en GOD film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.