Cookie- og Privatlivspolitik

Traffic (2000)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.03.2001
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Traffic
|

'Traffic' er et drama om hårde stoffer fortalt gennem mange karakterer: fra den enkelte stofmisbruger, til korruption og grænsehandel og den amerikanske regerings krig mod stofferne.

'Traffic' har tre gennemgående fortællinger og flere mindre forløb, hvoraf den primære fortælling er centreret omkring Robert Wakefield (Michael Douglas), højesteretsdommer i Ohio og nationens nye håb i kampen mod stofferne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
3.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Hvis der er en aktivitet, som USA ofte har deltaget i, så er det krig. Spurgte man folk på gaden om dette begreb, så ville man formentlig få en masse forklaringer om soldater der sendes ud mod hinanden på vegne af deres fædrelande. Denne mere konventionelle definition har dog i nogen grad måttet vige for nyere forklaringer og syn med Krigen mod Terror og Krigen mod Stoffer, begge dele noget USA også har haft meget med at gøre, dog først i nyere tid. For nogle lægger disse begreber sig op af det konventionelle og negative syn på krig, for andre vidner det om USA's kamp mod moralsk fordærv og ondskab i verden. Mens den konventionelle definition er stærkt repræsenteret i Hollywood, så er de to andre ikke ubehandlet. Eksempelvis er Krigen mod Stoffer behandlet i Steven Soderberghs mesterværk "Traffic" fra 2000.

"Traffic" er en del ambitiøs i forhold til sit emne, da filmen gennem sine karakterer forsøger at undersøge Krigen mod Stoffer fra forskellige vinkler, hovedsageligt tre forskellige vinkler/historier, der hver fortæller om en række karakterer og deres roller i den overordnede problemstilling. Således fokuserer "Traffic" ikke kun på et par hovedpersoner, men faktisk en hel del flere, der alle har mere eller mindre lige meget i plads i filmen. Vi følger politiet, både i Mexico, der manøvrerer i et minefelt af korruption, og i USA, der forsøger at identificere og fjerne de egentlige bagmænd. En højtstående jurist får en endnu højere stilling i USA's indsats mod stoffer, men opdager at hans egen datter er blevet afhængig. Og endeligt følger vi også en kvinde, der opdager, at hendes nyligt arresterede mand lever af at få smuglet stoffer ind i USA fra Mexico. Man kunne frygte, at så mange forskellige karakterer ville gøre det umuligt rigtigt at involvere sig i dem, men filmen formår på mesterligt vis at balancere mellem de forskellige (og interessante) karakterer, og alle de forskellige fortællinger i filmen fungerer rigtig godt.

Den tekniske side af filmen fungerer også ganske godt. Det håndholdte kamera understreger ustabiliteten i historierne, og til tider præsenteres filmen i en nærmest dokumentarisk stil. Scenerne i Mexico foregår i meget gulligt, ørkenagtigt lys, der passer godt til den kynisme og korruption, der præger området. Den højtstående jurists del af filmen finder sted under et ret så blåligt lys, der understreger datterens forfald til stoffer og faderens fokus på at holde et bestemt (læs: pænt og acceptabelt) image udadtil.

Således formår Soderbergh at balancere forskellige udtryk, karakterer og fortællinger på fornem vis. Der er tale om en teknisk flot og mesterligt udført film, der dog også er grundlæggende spændende og velspillet. Især Benicio Del Toro, der spiller mexicansk politibetjent, gør det godt, og hans Oscar for rollen var fuldt fortjent. Det skal slutteligt også understreges, at der ikke er tale om en actionfilm, selvom der også er actionscener med. Ønsker du et mere actionpræget syn på problemstillingen, så anbefaler jeg at vente til "Sicario" her til efteråret 2015.

Frank

Dårlig film

Wayne

om kidnapning og kampen mod stoffer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.