Cookie- og Privatlivspolitik

Tracks

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig, men tungsindig grundstemning, og den præges momentvis af drama. Hovedfiguren er gennemgående trist, og der er flere flashbacks til en ensom og traumefyldt barndom. Der er enkelte voldsomme scener med fx skudepisoder og dyr, der går til angreb. I én scene kæmper en mand med at få kontrol over en brølende kamel, og man ser nærbilleder af dyrets åbne mund og tænder. I en anden scene aflives en syg, frådende hund med et gevær. Da filmen ikke indeholder vold, og da hovedfiguren ikke kommer til skade, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
07.08.2014
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tracks
|

Filmen 'Tracks' handler om Robyn Davidson, der ikke er glad for faste rammer og det klaustrofobiske byliv. Derfor beslutter hun sig for at begive sig ud på en vandring tværs over den australske ørken. En strækning på intet mindre end 2.700 kilometer.

Folk omkring hende er skiftevis støttende og uforstående over for hendes valg, men enspænderen Robyn er ikke til at stoppe. Da vandringen for alvor går i gang, har hun kun fire dromedarer, sin oppakning og sin trofaste hund med sig.

Undervejs på den mageløse rejse møder hun både vilde dyr, en fotograf fra National Geographic og en række uforudsete udfordringer. 

Det australske drama er baseret på Robyn Davidsons selvbiografi ske roman, der nøje skildrer hendes rejse gennem Australiens ørken i 1977. En fabelagtig bedrift af en person, som egentlig ikke havde nogen forudsætninger for at overleve den barske natur.

Mia Wasikowska (The Kids Are All Right, Alice in Wonderland) har påtaget sig rollen som Davidson, der tilbringer en del tid alene i ødemarken med sine fi rbenede følgesvende.

'Tracks' har også Adam Driver (Frances Ha) i rollen som fotografen Rick, der forsøger at dokumentere hendes færden. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.6
4

Instruktør

Relaterede nyheder

Mig og min kamel
6 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en fornøjelse af en film." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Læner du dig tilbage og tålmodigt nyder filmen, er de smukke landskaber nærmest drømmende, meditative og inspirerende." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Tracks' er ikke en højdramatisk sag, men et rørende portræt af en rejselysten kvinde med mod på at udfordre sig selv på barske vilkår." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Robyns opslidende vandring er lang og langsom, det bliver filmen også - trods begrænset spilletid." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] rejsen er det hele værd - både for hende [hovedpersonen] og for biograftilskueren." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er en betagende, eventyrlig atmosfære i filmen, som langt ude er i familie med maskuline epos som 'Dances with Wolves' og 'Lawrence of Arabia'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

På en måde er den lidt i familie med Into the Wild, selvom vores hovedpersons skæbne ikke er helt så dyster.

Marishen76

Åhhh hvor jeg dog elsker film baseret på virkelighed, film der foregår i naturen, film der handler om overlevelse osv. Synes selve historien, om dette vilde mål, er super stærk, og at filmen om historien er blevet så god, er jo helt fantastisk. Og så er det værd at få øjnene op for den unge Mia Wasikowska, der har leveret nogle gode præstationer indtil videre.

Lisauser/501649

Efter at have læst bogen tre gange var forventningerne til filmen store.
Jeg synes, den er blevet rimelig god. Det er især i anden halvdel af filmen, at man får en fornemmelsen af, hvad det vil sige at være helt alene i verden sammen med fire kameler og en hund. De smukke landskaber er heller ikke at kimse af.
Hvis du kunne lide filmen, så læs bogen. Hvis du ikke kunne lide filmen, så læs bogen.

lisser beha

Har læst bogen for mange år siden. Synes filmen levede op til forventningerne.

ingrid user/870142

Jeg var vild med bogen, da jeg læste den, for mange år siden, og filmen lever fint op til den erindring.
Lydsiden understreger såvel ørkenens stilhed, som de mange små lyde der bliver store og brusende i et rum, saligt befriet for civilisationens støj, hvad vækkeuret fint illustrerer.
Billedsiden er meget betagende med billeder, der bliver hængende længe på nethinden, båret af enkelhed og stilhed, igen. Og alligevel formår filmen parallelt at udtrykke det indre drama, som Robyn gennemlever undervejs; smerten ved hendes mors død og den uforløste sorg. Filmen overspiller aldrig dette niveau, men ved små hurtige klip, får vi fortalt den parallelle historie.
Jeg svømmede lidt hen i de smukke billeder, samtidig med, at der var en form for uforløst anspændthed i mit indre. Heldigvis sørgede filmen for en smuk forløsning, på såvel ydre som indre plan.

svendhofuser/833854

En meget fin anmeldelse af den betagende film.

FilmFyr

Selvom at filmen er en anelse for lang, så var jeg alligevel fanget af den det meste af vejen.
Og der var et par stærke scener, der fik følelserne frem i mig.
Man skal være tålmodig, men er man det, vil man blive belønnet stort i den :)
Det er ærgerligt at den ikke har så bredt et publikum (det her er f.eks. nummer 2 anmeldelse på Kino.dk).
Hellere flere af sådan nogen film, end de film der bliver masseproduceret, og vist landet over :)

Men helt klart anbefalesesværdi :)

Kjeld

Godt spillet - i et skønt land.

Mikkel Poulsen

Den ser faktisk meget realistisk god ud men jeg venter til blu-ray og dvd udgaven nok hen af November eller December når den udkommer. Mia Wasikowska er jo genial det var hun som Alice in Wonderland 2010 jeg ser frem til hende som Alice i in Wonderland 2 2016! ellers kunne denne her faktisk godt minde om 127 Hours med James Franco

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.