Cookie- og Privatlivspolitik

To the Wonder

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
04.07.2013
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
To the Wonder
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. foredrag
|

I 'To the Wonder' nyder forelskede Neil og Mariana hinanden på øen Mont St. Michel i Frankrig - kendt som ”The Wonder of the Western World”.

To år senere er Neil og Mariana bosat i en lille by nær Oklahoma, og deres kærlighed er sat på vågeblus. Neil arbejder som miljøinspektør, og da han opdager, at en af byens virksomheder forurener området, skaber det konflikt i forhold til arbejderne, der frygter at miste deres levebrød.

I mellemtiden udløber Marianas visa, så hun rejser tilbage til Frankrig, og Neil genoptager kontakten til sin gamle flamme, Jane. Snart er han splittet mellem de to kvinder.

’To the Wonder’ er instrueret af Terrence Malick, der tidligere har stået bag den stjernespækkede krigsfilm ’The Thin Red Line’ (1998) og senest det prisvindende drama ’The Tree of Life’ (2011).

Malicks nye film blev optaget tilbage i 2010, og foruden Ben Affleck (Argo), Rachel McAdams (Midnight in Paris) og Olga Kurylenko (Quantum of Solace) byder rollebesætningen også på spanske Javier Bardem (No Country for Old Men) i rollen som en præst, der er kommet i tvivl om sit kald.

’To the Wonder’ er ligesom Malicks forrige værker en film, der behandler livets store spørgsmål - denne gang hvordan kærlighedens mange faser kan transformere, ødelægge og forny et menneskes liv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Malicks verden [er] idealiseret, flot og ren, og mange gange er den et fascinerende billeddigt, der dog mangler flere detaljer og en mere varieret følelsesmæssig understrøm for at fænge.' (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  'Hvad skal man tro på, når selv ikke kærligheden rækker? Malick har ikke svaret, men han vækker modigt og stærkt til eftertanke.' (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  'To the Wonder er nogenlunde ligeså underholdende som en rodbehandling og cirka lige så tankevækkende som et glas postevand.' (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'To the Wonder er en utrolig smuk film, der desværre ikke stikker så dybt som den gerne vil og derfor mest af alt ligner en parfumereklame.' (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  'Det er lidt skuffende, al filmens kunstneriske vilje taget i betragtning, og derfor føles filmen som et postulat, en smuk skal uden nævneværdigt indhold.' (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  'Det ligner mere af det samme, men hvis man giver hen til filmen, som den er, og lytter til, hvad den siger, er det en smuk og næsten forklaret skildring af én mands kærlighedsvej.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tanya

Fantastisk, rørende, interessant og uforglemmelig. Jeg nød oplevelsen, en vidunderlig historie, med fremragende skuespiller og en handling der vil være svær at glemme bagefter!

Trineuser/881015

Min veninde og jeg forsøgte længe at give filmen en chance og håbede på, at den bare skulle i gang, men de utallige dansescener og utallige mystiske og springende sceneskift gjorde, at vi valgte at gå, og på vores vej ud, sagde en anden biografgæst, at det kunne han godt forstå. Jeg følte mig som seer slet ikke medinddraget i nogen som helst handling, selvom jeg godt kunne regne ud, at det drejer sig om kærlighed.. Jeg er nok bare ikke tålmodig til at forstå symbolikken i dans på marker, store bøffelflokke og at tegne sine følelser i vand alt sammen stort set uden replikker....

Allanuser/31087

Første Terrence Malick film?

Pernille K

En hel anden oplevelse end "The Tree of Life".

Alt i alt ligner den mange af Terrence Malicks nyere film med fokus på det visuelle. Til forskel fra "The Tree of Life" er karaktererne nemmere at læse i denne, og derfor kan du læne dig mere tilbage og nyde de flotte billeder af Olga Kurylenko, der danser på markerne (og dem er der mange af!).

Ligesom med "The Thin Red Line", "The New World" og "The Tree of Life" er det tydeligt, at Terry Malick har lavet mange flere optagelser, end der er plads til i filmen. Hele dialoger mellem karakterer synes at være fjernet for at gøre plads til voice overs og endnu flere billeder af en dansende Olga Kurylenko. Både hun og Ben Affleck er eminente og har så god kemi på kamera, at de ikke behøver tale ofte og end ikke det samme sprog. Og det er til trods for Afflecks karakter, der er en meget udtryksløs mand.

Terry Malick har cuttet mange skuespillere ud af produktionen, heriblandt Jessica Chastain, Michael Sheen og Rachel Weisz, fordi han har det med ændre på handlingen, når han sidder i klipperummet. Det skete især med "The Thin Red Line". Desværre har han valgt at beholde Rachel McAdams heri til trods for, at hun er med i omkring et kvarter og ikke gør andet end føre Affleck i armene på Olga Kurylenko (som selvfølgelig danser af glæde).

4/6 stjerner.

Lulu

Synes den ser fantastisk ud- jeg skal helt sikkert se den- og dejlig forfriskende at se Ben Affleck i en ny rolle og type film- end de evindelige thrillers og actionfilm.
Glæder mig

Thor

Jeg tror jeg ville vent til den kommer på DVD syntes den ser lidt "kedeligt" ud. Ben Affleck plejer ellers at være med i gode film.

Anitauser/1015789

No Trailer, No Clips, Just a Still

http://www.youtube.com/watch?v=pI3uhHh3DgM

Wayne

Terrence Malick har instrueret 5 film på 42 år - og nu laver han pludselig 2, lige i halen på hinanden??

Rachel McAdams plejer at være genial til den slags film, Ben Affleck foretrækker jeg i andre roller.

Men det er en Terrence Malick film, og når han laver den nu, så må han have noget på hjertet så den skal nok ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.