Cookie- og Privatlivspolitik

Tomb Raider

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt grundstemning. Den indeholder mange scener, hvor hovedpersonen befinder sig i farefulde og livstruende situationer. I én voldsom scene befinder to hovedfigurer sig på en båd, som går på grund i uvejr, og de overlever kun med nød og næppe. I en anden langvarig og dramatisk scene kæmper hovedpersonen længe for ikke at falde ned i en brusende flod, og i en tredje scene ser man en mand, som pludselig bliver spiddet og dør. Hertil kommer uhyggelige scener fra et gravkammer, hvor man ser mennesker, som på mystisk vis bliver inficeret, så deres krop langsomt går i forrådnelse. Da sidstnævnte scener er kortvarige, da de øvrige voldsomme scener ikke udpensles, og da hovedpersonen er stærk og klarer alle strabadserne, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.03.2018
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tomb Raider
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, 4DX 3D , Level 7 2D, Babybio 2D
|

Action-eventyret 'Tomb Raider' er et reboot af filmserien om Lara Croft, og skildrer begyndelsen for arkæologen på sin første ekspedition.

Lara Croft er datteren af en excentrisk eventyrer, der forsvandt for syv år siden. Nu er hun 21 år, uden retning i livet, og nægter at overtage styringen af faderens forretningsimperium.

Hun vil finde ud af sandheden om sin far og begynder at efterforske mysteriet. Hans sidste, kendte opholdssted er et gravkammer på en mytisk ø, og det bliver en rejse med livet som indsats for den unge arkæolog. 

Alicia Vikander kan opleves i titelrollen, som tidligere blev portrætteret af Angelina Jolie i Lara Croft: Tomb Raider og Tomb Raider: The Cradle Of Life.

'Tomb Raider' er baseret på computerspillet af samme navn og med sit prequel-agtige udgangspunkt tager den især afsæt i spillet 'Rise of the Tomb Raider' fra 2013.

Danske Alexandre Willaume er også at finde på rollelisten, og filmen er instrueret af manden bag Bølgen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (438 votes)
4.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man bliver lidt træt, når Lara Croft for 117. gang bliver kastet ud i høj-oktan action. [...] Det er befriende at opleve en Lara Croft, der ikke længere er defineret af lange ben og struttende bryster men af rå power ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Tomb Raider' anno 2018 er effektiv, men også lidt klinisk underholdning." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... i stedet for at begræde fladheden af endnu en ret beset unødvendig genfortælling, kan man glæde sig over, at Lara Croft med hjælp fra Alicia Vikander endelig kommer til sin ret på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Tomb Raider' er tanket godt op med både tempo og fantasi, men den altafgørende årsag til, at filmen i mine øjne ligner en overraskende stor succes, er den klejne Alicia Vikander." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Vikander gør det eksemplarisk. [...] Nordmanden Roar Uthaug har instrueret uden at sætte æstetiske fingeraftryk. Det er meget korrekt underholdning." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men Vikander når ikke Jolies niveau - hvis vi tager den første film isoleret.

Desværre fænger historien ikke for alvor.

Antaeus

Jeg var rimeligt underholdt, men de to tidligere versioner var noget bedre fortællinger og bedre underholdning.

Rasmususer/729147

God handling, flot scenografi og ellers god action som forventet!

Ines

Dejlig action filmen, og virkelig dejlig med en badass kvindelig hovedrolle i stedet for et "sex-symbol". ALicia Vikander gør det rigtig godt, selve filmen er lidt hul, men okay.

Anna

Troede det ville være svært at afløse Angelina, men rigtig sej karakter, god historie, sjov, spændende fremragende underholdning. Vild med den.

Chrisuser/149783

Alicia Vikander er bedre end Angelina Jolie. Historien er bedre en begge tidligere Tomb Raiders. Den er kommet mere ned på jorden, minus sidste akt, og så er den bedre filmet.
Ganske fin underholdning.

PikaLink91

Jeg havde virkelig håb til denne film, håb om at det ville være DEN film der ENDELIG brød forbandelsen der gør at film baseret på videospil bliver lort. Jeg så trailerne og var virkelig hypet... indtil man finder ud af, at det stort set er de eneste fede scener i filmen.

Det ENESTE jeg ser overalt på nettet, er folk der skamroser Alicia Vikander, og BEVARES hun GØR det knald godt som en ung Lara Croft, og hun har virkelig gjort sit for at bære rollen. Men hvad FUCK gør det godt, når resten af filmen er tyndere end diare??

Vi bruger alt for lang tid på at se Lara fjolle rundt i London og få startet filmen, introen bliver gentaget 10 min inde i filmen hvilket gør den totalt overflødig, der er flere huller i plottet som en helhed end i en schweizerost, og filmen er blevet totalt fra røvet det overnaturlige pift der gør Tomb Raider til f***ing Tomb Raider.

Selv i spillet fra 2013, som denne film er baseret på, hvor vi netop har med en mere "realistisk" og relaterbar Lara at gøre, havde hun stadig en lyst for eventyr og en stor interesse indenfor arkæologi. I filmen hører vi kort at hun er god til at løse gåder, men vi får på intet tidspunkt en fornemmelse af, at hun har nogen som helst interesse for gamle civilisationer, hvilket var hele ESSENCEN af Lara's karakter, både i de nye og gamle spil. Hun tager udelukkende afsted til øen Yamatai for at finde sin forsvundne far, punktum.
Et er at man fratager filmens kerne alt hvad der gør Tomb Raider til Tomb Raider, et andet er, at man fratager Lara alt hvad der gør hende til Lara. Den film er kun Tomb Raider af navn, intet bag plakaten har med Crystal Dynamics univers at gøre.

Hør, det er ikke alle, der ligesom jeg, tager ind og ser filmen, med alle spillene i baghovedet, og har en forventning, om at den skal leve op til disse. Men uanset om en film baseret på et spil, er tro mod grundmaterialet, skal den immerweg stadig fungere som en film i sig selv.. og det gør Tomb Raider ikke.
Jeg kunne sagtens bryde den ned scene for scene, men så ville jeg bevæge mig over i spoiler territorie.

Kunne du lide den? Fedt nok, alletiders, men jeg vil så tilføje at du er endnu nemmere at tilfredsstille end mig, og at jeg nok skal tænke to gange før jeg tager imod film forslag fra dig.

Fortsat god dag.

Daviduser/180501

Alene Alicia Vikanders skuespil fortjener seks stjerner.

Peter

Fesent forsøg på at genoplive Lara Croft.

Kim

Nu skal man selvfølgelig tage med i betragtningen, at denne version af Tomb Raider er en prolog til det vi egentlig forstår ved Tomb Raider personen, eller fænomenet om man vil. Men stadigvæk var jeg skuffet. Der var intet hverken nyt eller overraskende i filmen overhovedet. Normalt har jeg ikke noget imod, lejlighedsvis at gå i biffen og se actionfilm, hvor man bare skal/kan slå hjernen fra, men jeg havde forventet meget mere af en Tombraiderfilm. Især fordi der var en del mere tænkestof i de to tidligere versioner, mere 'kød på' som jeg plejer at sige...!

Problemet er ikke Alicia Vikander, eller musikken, eller effekterne, eller castet. De gør alting rigtigt i skabelsen af 'fede rammer' , men alt det nytter bare ikke noget, hvis plottet er papirstyndt ! Hvis man laver en krydsning af plottene fra IJ; The Last Crusade og SW; The Force Awakens, så har du Tombraider - intet nyt under solen dér, desværre...!

Iøvrigt var jeg personligt glad nok for Angelina som Tombraider førhen, og det farver måske lidt meningen om Alicia, men hun er nu god nok. Hun skal bare lige få lidt mere selvtillid og så lære at slås ordentligt, så skal hun nok klarer sig fint i 2'eren ! :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.