Cookie- og Privatlivspolitik

The Woman in Black

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.02.2012
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Woman in Black
|

Gyserfilmen 'The Woman in Black' handler om en ung advokat (Daniel Radcliffe), der bliver sendt fra London til en afsidesliggende landsby for at organisere en afdød kvindes papirer.

Da han ankommer til byen, får Arthur ildevarslende meldinger fra indbyggerne, der har spærret deres børn inde for at beskytte dem mod en usynlig fjende.

Noget er helt galt med det store, nu ubeboede dødsbo, og snart opdager han, at spøgelset af en sørgende kvinde søger hævn.

'The Woman in Black' er både en roman af Susan Hill, et populært teaterstykke i London og en TV-film fra 1989.

kino TV - Daniel Radcliffe: "Første skridt væk fra Harry Potter"

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Det er kort og godt gammeldags, smagfuldt gyser-håndværk i stemningsmæssig familie med gamle træffere som 'Witchfinder General', 'The House of Usher' og snart sagt en hvilken som helst gammel Dracula-klassiker, du kan komme i tanke om." (Steffen Jungersen)

 • Berlingske

  "Med et langsomt optræk og fint hold på både løse chok og falske alarmer fik instruktøren mig til at hoppe i sædet hvert femte minut." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Det grundlæggende håndværk fejler dog intet (...) Men selv om Watkins gør, hvad han kan, for at indhylle tingene i mystik og uhygge, kommer det hurtigt til at virke, som om han er nødt til at dække over, at historien (...) er halvtynd." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Da meget af filmens forventede momentum baserer sig på Arthurs karakter, undrer det, at man ikke har valgt en skuespiller med mere pondus til at stå i front. Indvendingerne til trods er der dog tale om gedigen spøgelsesuhygge, der nok skal jage en skræk i publikum." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Lag på lag-strukturen af rammer, spejle og døråbninger skaber god gammeldags gyserstemning (...) og så tilgiver man, at historien er forudsigelig og slutningen slet og ret tåbelig." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "I 'The Woman in Black' bliver effekterne genbrugt med stor æstetisk konsekvens og en lidt mindre sikker fornemmelse for den substans, som også er nødvendig, hvis form og indhold skal balancere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Se den her film og bliver forskrækket. Kvinden i sort er uhyggelig, men lyden, huset og døden føler jeg er mere skræmmende. Der bliver ikke snakket meget i filmen, og det gør kun filmen god. Stemningen er mørk og trist, og man føler man for sorgen for alle parter.

Det der måske trækker den lidt ned er, at den er ikke realistisk. Jeg er personligt mere til de realistiske gyser. I stedet for alle de der gyserfilm, med ånder, spøgelser og uhyre.

Den her gyser fungere rigtigt godt, og der er en del scener, hvor man bare bliver forskrækket.

Procella

(contains spoiler...beware...)

Det var halvanden time af mit liv jeg aldrig får tilbage igen...
Lad mig opsumere det uendeligt kort:

Daniel Radcliffe fandt jeg flere gange anstrenge som HP. Hvorfor? Well...han passede meget godt til rollen som den skravlede knægt der blev mobbet. Men han er en elendig skuespiller. Ved de store dramatiske scener eller ved de små og intense - kan man tydeligt se hvordan han ikke kan holde masken, hvilket selvsagt ødelagde HP-oplevelsen komplet for mig.

Han er DESVÆRRE ikke blevet en bedre skuespiller siden de spæde HP-dage.

Jeg sad og så den med en veninde. Det eneste tidspunkt hvor vi intenst prøvede at finde noget tilnærmelsesvist interessandt i den, var da der var den der skide fuglerede med en levende fugleunge i. Min veninde og jeg studerede den intenst for sørgeligt nok var det mest interessandte på daværende tidspunkt at fastslå kræets race. Det blev så ødelagt ved at der flyver en voksen fugl ud i hovedet på os som seere og gav os det ENESTE og mest ligegyldige chok i filmverdenens historie NOGENSINDE.

Efter det havde filmen totalt tabt os. Vi kunne ikke lade være med at kommentere på at statisterne var mere interessante og mere ægte end ham, og hvor meget mere overbevisende de faktisk var.

Plottet var tyndt, historien ikke-eksisterende, og handlingen så gabende forudsigelig at det næsten gjorde ondt på os.

Vi blev ret hurtigt enige om at den eneste nytte dvdén kunne have var som hadegave, eller stabilisator under et vakkelvorent bordben eller lign.

DRÆBENDE kedelig er at give den aktivitetspoint den ikke fortjener, for man dør ikke engang af det. Man bliver efterladt med en hul fornemmelse af vitterligt at have mistet noget dyrebart som man har spildt på den her film - og hvis man var Samurai ville man begå rituelt selvmord fordi man havde vnæret sig selv og sin slægt...bare for at vaske skammen bort.

Gør jer selv en tjeneste. Just don't...
Se på coveret...og gå den anden vej. Varsomt, men med overbevisning.

Mikkel Poulsen

God historie rigtig gammeldags gyserfilm i starten af 1900 tallet, men hurtig overstået dog sørgeligt og ret så skræmmende et perfekt twist packed indhold de har puttet ind de forsøger og skræmme folk på de bedste tidspunkter i filmen jeg elsker den. Daniel Radcliffe gør det rigtig godt som Arthur Kipps samt Ciaran Hinds som Sam Daily jeg glæder mig til 2'eren Februar næste år og oven i købet er en trailer landet tjek den her uhyggen forsætter og hun ville have sin hævn https://uk.yahoo.com/movies/the-woman-in-black-angel-of-death-first-trai...

Jacob

Daniel Radcliffe træder ud af Harry Potters skygge, og over i den mest uhyggelige genre. Det er den allerbedste spøgelseshistorie jeg nogensinde har set eller hørt om, og modsat lignende film pakker den her sig ikke ind "baseret på virkelige hændelser". Virkelig gennemført, og skræmmende fra start til slut!

osj2507

Skuespillet vil jeg mene er i højsædet, især Daniel Radcliffe beviser sit værd og denne gyser/drama rolle passer ham faktisk rigtig godt, men resten af holdet gør en rigtig god indsats og får filmens uhygge til at blive meget troværdigt.
Denne film drives af det uvisse, den trives ved det dystre og uhyggelig og især skuespillet der viser denne uhygge og den tryggede og bange stemning bliver leveret rigtig godt.
Nogen er bange, nogen er sure, nogen er fortvivlede, nogen prøver at hjælpe, men de lever alle sammen i en vis frygt, frygten for det uvisse, samt hændelserne der er sket og forsat sker omkring landsbyen og det øde hus.

Når det er sagt har vi på mange måder at gøre med en meget klassisk gyser film, mørket og skygger spiller en stor rolle i det visuelle udtryk og alle scenerne, mange steder bliver man i tvivl om man så noget der skulle være der eller var det ens hjerne der spillede en et pus, præcis som vores hovedperson.
Der er den undertrykte stille musik, der til tider farer op og leverer spænding, små lyde der knirker og knager, man hører det hele og ens hjerne opfanger det og gøres opmærksom på hvad der er på vej eller sker.

Det hele spiller rigtig godt sammen, dystre/mørke scener, lydbilledet, person galleriet og alt opbygger en fantastisk stemning, man har gysene, man har et hop i ny og næ og hele tiden har man stemmen i baghovedet der siger nu sker der noget, nu kommer der noget, nu skal du lukke øjnene, præcis som en rigtig gyser film skal være :)

Mikkel Poulsen

Til efterfølgeren The Woman In Black 2: Angel Of Death er landet i går tjek den her og den får premiere Fredag D. 13 Februar 2015! https://www.facebook.com/TheWomanInBlackUK og en virkelig creepy plakat tjek selv her http://www.imdb.com/media/rm2198257920/tt2339741?ref_=tt_ov_i

Malene

Jeg synes Daniel Radcliffe ærlig talt er skide god i filmen - den er mega scary!

Mikkel Poulsen

Er stadigvæk igang med og filme jeg kan ikke vente den får premiere 13 Februar 2015 jeg glæder mig. Håber snart der kommer nogle stills samt en trailer! :) http://collider.com/wp-content/uploads/the-woman-in-black-2-sequel.jpg

Anders

Den gør det den skal, og det er at få alle hårene til at rejse sig på hele min krop. Jeg synes den holder hele vejen.

Rikkeuser/1027720

Harry Potter overbeviser ikke rigtigt i The Woman In Black, han fremstår for uprøvet og grøn til at være overbevisende i en voksen-rollen.

John Anderson fra Wall Street Journal er heller ikke imponeret over skuespillet:

»Landskabet er urovækkende, artikekturen spøger, børn forsvinder i dusinvis og antikt legetøj bliver på uforklarlig vis vakt til live. At Daniel Radcliffe ikke gør, er en del af problemet«.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.