Cookie- og Privatlivspolitik

The Wizard of Oz (1939)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Wizard of Oz
|
Versioner: se alle
Originalversion, Sing a-long, Særvisning
|

I 'Troldmanden fra Oz' følger vi den unge Dorothy (Judy Garland), der er forældreløs og bor hos sin onkel og tante i støvede, stormfulde Kansas. En ondskabsfuld nabokone forsøger at kidnappe Dorothys bedste ven, hunden Toto. Da Dorothy efter en tornado åbner døren, er hun ikke længere i Kansas, men ”somewhere over the rainbow” i det magiske land Oz.

Med sin blanding af musical, eventyr og fantasy og med sine skarpe farver og ‘syntetiske’ udstråling har ‘Troldmanden fra Oz’ fascineret publikum i over 75 år – herunder forfatteren Salman Rushdie, der kalder den ”en film om glæderne ved at rejse bort, at forlade det grå og træde ind i farverne.”

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.8
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Filmens effekter er jo bedre end film fra slut 60'erne, og et par fra 70'erne. Det er meget, meget imponerende.
Den er lidt for mindre børn (jeg vil ikke kalde den direkte barnlig). Jeg kunne godt tænke mig et par gange i filmen hvor den gik lidt over stregen, men heller ikke for meget.
Jeg elsker også det eventyr der er i filmen. Historien er perfekt, men igen, den er jo for mindre børn, Flemming kunne ellers havde lavet en perfekt film, hvis den ikke var sådan. Dejligt eventyr. Hvis jeg havde set den som mindre, og måske havde set den flere gange, som f.eks. Snehvide og de syv små dværge, så kunne den godt komme op på det 6 stjerner. Men nu er porten lukket, og den vil blive sværere at åbne for vær' dag der går. Men kæmpe respekt for den, især effekterne. Den kan anbefaldes.

Nikolaj

Men overhovedet ikke kedelig.

Wayne

Intet mindre end fantastisk.

Når man tænker på at filmen er fra 1939 - og at de tekniske hjælpemidler var små, så kunne jeg ikke lade være med at blive dybt imponeret.

Kæmpe dansescener, som kun disney har kunnet drømme om at tegne - herlig musik, fra en svunden tid. Der er ikke så få instruktører som er blevet inspireret af denne film, og der er masser at tage af.

Når man tænker på at hver eneste af scenerne i Oz er håndmalede, så må man bøje sig i ærefrygt.

Wayne

Hvem husker ikke den første tur over regnbuen til det magiske land med hekse og eventyrlige væsner. Den er ikke helt ny, men stadig fortryllende. Følg den gule sten belægning væk fra storbyjunglen og bliv hensat til en tid, hvor næsten alt var muligt i cinemascope, bare man fandt sig selv (til sidst).

Joseph K.

Vi elsker 'Troldmanden fra Oz' for dens fantasifulde, syrede rejse gennem fantasilandet Oz, men vi elsker den åbenbart mest for at den gør os opmærksom på at uanset hvor syrede rejser, vi kan tage på, holder vi allermest af det, vi omgiver os med til dagligt.

S. Rico

Jeg elsker filmhistorie og burde også elske gamle klassikere som denne her. Men jeg synes den var drøj at komme igennem. Dette skyldes bl.a. at jeg ikke har noget forhold til de mange musiknumre. Bortset fra "Over the rainbow", som er helt fantastisk, så synes jeg resten af musikken er kedelig og alt for childish.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.