Cookie- og Privatlivspolitik

The Wild Bunch (1969)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
27.01.2023
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Wild Bunch
|
Versioner: se alle
Originalversion, 70 mm
|

Western-filmen 'The Wild Bunch' (Den vilde bande) handler om en aldrende gruppe lovløse, der pønser på ét sidste kup, mens det traditionelle, vilde vesten forsvinder om ørene på dem.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
3.8
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der går ikke lang tid, før man er klar over, at dette ikke er en western i traditionel forstand. Allerede i filmens første minutter starter et blodigt shoot-out i forbindelse med et røveri. Og her er det de såkaldte "gode" beskyttere, der skyder uskyldige civile ned på gaden, mens de "onde" banditter slipper væk. Denne bande på 5-6 mand flygter mod Mexico med en gruppe forfølgere i hælene ledet af en af bandens tidligere medlemmer.

The Wild Bunch fortsætter med at bryde western konventionerne gennem hele filmen. Man ved aldrig, hvor man har den, og handlingen tager nogle interessante turns undervejs. Der er bl.a. et vildt og herligt udspekuleret togrøveri, som mere ligner noget fra en Mission Imposible film, end noget fra en western.

Her er ingen ædel helt med hjertet på det rette sted. Det er en anti-western, der foregår under den mexicanske borgerkrig, og som blev produceret under Vietnamkrigen. Budskabet og referencerne er ikke til at tage fejl af. Det er vildt og blodigt, og - hvis man tager de politiske briller af - ekstremt underholdende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.