Cookie- og Privatlivspolitik

The White Crow

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen veksler mellem en rolig, poetisk og konfliktfyldt stemning. Der er scener med en fødsel, håndgemæng, mennesker, der kommer i følelsesmæssig affekt og har sex og et menneske, der er bange og desperat. Det voldelige og seksuelle indhold er imidlertid ikke udpenslet. Endvidere er filmen roligt fortalt og indeholder mange poetiske balletsekvenser. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
16.05.2019
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The White Crow
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dramaet 'The White Crow' handler om balletverdenens største stjerne, Rudolf Nureyev. 

Året er 1961, da balletdanseren Rudolf rejser fra Sankt Petersborg til Paris for at optræde med det berømte Kirov-kompagni. Det er den unge mands første rejse ud af Sovietunionen, og mødet med Vestens frie kunstneriske kultur ændrer ham for altid.

Rudolf må nu træffe et valg: Skal han forblive loyal over for sit fædreland, eller skal han afhoppe til vesten? Og hvordan kommer man fri fra jerntæppet, når man er i konstant selskab af KGB-agenter?

'The White Crow' er ikke den første film om Rudolf Nureyevs tumulte liv, der tidligere i år blev blevet portrætteret i dokumentaren Nureyev. Aldrig siden har en balletdanser opnået samme form for idoldyrkelse, og indtil sin død af AIDS i 1993 fungerede han som en symbolsk brik i Den Kolde Krig mellem Vesten og Sovietunionen. 

Skuespilleren Ralph Fiennes instruerer og spiller samtidig danserens tætte ven og danselærer. I den centrale rolle som den berømte danser ses ukrainske Oleg Ivenko. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4.3
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Dansescenerne er smukke, men alt for få, og det åbenlyse drama, der er i Nureyevs seksualitet, formår Fiennes kun at nikke artigt til. Det er helt hen i vejret, at en film om en af ballettens nybrydere skal være så kedelig." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... i ukraniske Oleg Ivenko har [Fiennes] fundet en danser, som med sin fysik, dans og ansigtstræk kan illudere Nurejev og samtidig spille skuespil til lang mere end husbehov. Allerede en halv sejr i hus, og resten kommer i hus takket være mange andre gode beslutninger i Fiennes' tredje og klart mest vellykkede film som instruktør." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.