Cookie- og Privatlivspolitik

The Way Back

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
31.03.2011
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Way Back
|
'The Way Back' er et autentisk drama om en fangeflugt i1941.

Syv krigsfanger flygter fra de frygtelige forhold i en sovjetisk Gulag-lejr. Den barske vej mod frihed fører dem fra Sibirien over den glohede Gobi-ørken i Mongoliet og videre over Himalaya bjergene til Indien.

Gruppen kæmper på den over 900 km lange fodrejse en udmattende overlevelseskamp mod det barske terræn, sult, tørst, sol og frost, men de kæmper også en indre kamp for at træffe de vanskelige valg, der udfordrer samvittigheden og håbet, når mennesket presses til den yderste grænse.

'The Way Back' er inspireret af Slavomir Rawiczs bestseller 'The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
4.6
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... intet makværk. Den er sober og solid, men har bare ingen interessant historie at fortælle..." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... på ingen måde den endegyldige film om Stalins famøse arbejdslejre, men som en billedskøn og inspirerende historie om menneskeligt mod er den afgjort en biograftur værd." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "Med 'The Way Back' har den nu 66-årige australier endnu en gang modet til at lade stemninger sige mere end ord. ... Det primære problem er, at man først halvvejs fornemmer fangernes følelser, men til gengæld er især lydsiden med til at øge intensiteten... for Weir-fans er der ingen vej uden om 'The Way Back'." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... bliver kun storslået i sine naturbilleder og længde. Ikke i sin persontegning eller sit historiske tidsbillede." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Er man til mod og mandshjerte, barske beslutninger og overdådige skildringer af en vild og ugæstfri natur er 'The Way Back' en flot film. Men er man lidt mindre spartansk anlagt i sin filmsmag, udvikler 'The Way Back' sig til en temmelig langstrakt fodrejse... bliver noget af en ørkenvandring." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... Weirs vision fornægter sig ikke. 'The Way Back' er en meget tilfredsstillende oplevelse. Også selv om historien ikke vil lette." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Filmens længde er dens største problem. Igennem hele filmen følger vi en flok personer der "bare" går! Selvom det selvfølgelig er essensen af filmen, så er det bare ikke sindssyg spændende at se nogle mennesker gå i over 2 timer!

Det der giver filmen noget charme, og gør det til en decideret god film, er de mentale udfordringer de stakkels fanger må gennemgå på den lange tur! Det giver følelsen af at man selv er med på turen!

Filmen er for lang, men det er ikke dårlig underholdning!

Wayne

Kamp mod tørst og sult, iført storslåede naturscener.

Kunne godt være skåret ½ time ned - men på den anden side fik man på den måde en større fornemmelse af hvor vanskeligt det var.

Mads

Filmen er utrolig flot. Jeg er rigtig glad for, at jeg så den i biografen. Skuespillerne gør det godt. Specielt kunne jeg godt lide Colin Farrell's præsentation. plottet var udemærket, dog til tider lidt langtrukkent. Hvis man elsker flot natur, så synes jeg helt klart, at man skal se den! Den skal ses i biografen!

alexander

Dette er en ganske god film. Weir har fokus på stemninger og dette kræver et bestemt publikum. man skal nemlig mærke hvordan karakterene har det og selv føle deres udmattelse igennem det usagte, ansigtet, musikken og landskabet er alle med til at fortælle det som ikke bliver sagt med ord. filmen minder om "the new world" og lidt "the fountain" i dens måde at fortælle på.. stemninger, følelser osv. så alt i alt en god film hvis man kan lide den slag.. hvis ikke flader man nok i søvn ;)

Henriette69

Har hele tiden tænkt jeg sku' se denne film når den kom, uden at ha' de helt store forventninger, men blev meget positivt overrasket :)
Det er en utrolig smuk film, med nogle helt fantastisk landskaber, og egentlig synes jeg også skuespillerne gør det ganske udemærket i deres personskildringer. Især Farell overraskede mig lidt. Har altid set ham som lidt af en "playboy".
Men det er selvf deres kamp med/mod naturen der er det interessante i filmen. Og ikke mindst deres kampe indbyrdes, og med dem selv.
Kim Skotte (den klaphat) kalder filmen for én lang ørkenvandring, men for f***** Kim, dét er den jo også. Svært at gøre en "gåtur" på 6.500 km til andet...
Absolut en film der er værd at se!

Jacob

Vildt god film! Dog lidt langtrukken i nogen passager. kan kun forslås til at ses!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.