Cookie- og Privatlivspolitik

The Walk

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder flere scener med skænderier, vredesudbrud eller hvor man ser hovedpersonen komme let til skade. I én scene træder han fx på et søm, der går helt gennem hans fod, og i en anden scene har han et voldsomt skænderi med sin kæreste. Hertil kommer en række spændingsprægede scener, hvor hovedpersonen befinder sig i farefulde situationer. Da fortællingen forløses positivt og også indeholder varme, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.10.2015
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Walk
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

Dramaet 'The Walk' foregår i 1974 og handler om franskmanden Philippe Petit, der drømmer om at gå på line mellem de to World Trade Center-tårne.

Petit rejser til New York og rekruterer et hold af vovehalse, der skal hjælpe ham med at udføre sit vanvittige stunt. Selve lineakten må han udføre alene, men missionen kræver detaljeret planlægning på niveau med et større kup.

Det er nemlig ikke kun tæt på umuligt og dødsensfarligt at balancere 412 meter oppe i luften, det er også særdeles ulovligt. 

'The Walk' bygger på de autentiske begivenheder, der også blev skildret i den Oscar-vindende dokumentar Man on WireJoseph Gordon-Levitt spiller den modige franskmand, mens navne som Ben Kingsley, Charlotte Le Bon og James Badge Dale også medvirker.

Filmen er instrueret af Robert Zemeckis, der tidligere har lavet film som Forrest Gump, Cast Away og Flight. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.3
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alle de nuancer der kom frem mellem linjerne i dokumentarfilmen 'Man on Wire', kommer vi ikke i nærheden af her, så for mig giver 'The Walk' ikke meget mere igen..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Wow! Denne film er ikke for sarte sjæle og folk med højdeskræk [...] for hvor er det bare vildt realistisk lavet, men gå alligevel ind og få godt med ekstra kriller i maven." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[Det er] påfaldende, at der tales med så store bogstaver hele vejen igennem - med så lille et resultat." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Man sidder på én gang og råber ’kom nu ned, din tosse!’ og nyder samtidig hvert sekund af den helt utrolige illusion, Zemeckis får skabt. Det er en rigtig Zemeckis-oplevelse. Ikke rigtig vellykket det ene øjeblik – og helt utroligt det næste." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "...Petits præstation er tom, som det er en tom præstation at bestige Mount Everest eller springe ud i faldskærm i 10 kilometers højde. Den slags præstationer kan man mere eller mindre fantasifuldt tillægge betydning." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Joseph Gordon-Levitt med det permanente nisseglimt i øjet giver en overbevisende præstation som linedanser med fransk accent, men når man har set 'Man on Wire', må man også konstatere, at der er tale om et skønmaleri." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

så bliver denne desværre ikke andet end en hyggelig reprise, med lidt for meget komedie lagt på. Man får slet ikke fornemmelsen af det reelle drama.

Fint skuespil, og en fantastisk genopbygning af Twin towers trækker den lige op på 4 stjerner.

Benji Blaakilde

Hvis du googler the World Trate Towers' historie, er det ikke den her historie, der kommer op for sure, men det burde den, for det her er f**king intenst.

Historien eller rettere legenden (som jeg ikke havde hørt om, før jeg så den her film) handler om Phillip Petit spillet af Joseph Gordon-levitt, med en overraskende god fransk accent, der er den her gøgler gade performer ish, som hele tiden leder efter det helt rigtige sted at hænge hans wire og ser the Twin Towers i en avis, og han opbygger så den her lettere sindsyge drøm om at gå mellem de to tårne, fordi... grunde.

Der er bare et problem: det er ret så ulovligt. Så filmen handler bare om, at han skal iscenesætte det her kup, som det jo bliver til. Hvilket vil sige at filmen er opbygning, opbygning og mere opbygning til den nervepirrende konklusion af, når han rent faktisk går på linen. Hvilket først er den sidste akt af filmen, som helt klart er ventetiden værd, og det er da heller ikke, fordi den første tredjedel af filmen er kedelig, den er bare lidt ufokuseret (hvis det er et ord). Du har historien, om Phillip Petit, og hvordan han lærte at gå på line. Så har du en kærlighedshistorie, og hvordan han møder alle sine "medsammensvorne". Og jeg forstår det er vigtigt at have karakter relationer og karakter udvikling, men du sidder lidt og tænker "okay, men kan vi komme op på den høje line nu?".

For når først kuppet skal udføres, og de skal snige sig op i det her tårn, uden nogen ved det, sætte linen fast og udføre "The Walk", er det bare så intenst, underholdene og nervepirrende af.

Og effekterne er fantastiske. Robert Zemickes ved hvordan man laver film, ingen tvivl om det. Den er så flot filmet og udført, så du føler virkelig, at du står på en line 415 meter over jorden. Jeg vil klart anbefale at se den her film i 3D, eller måske endda i IMAX, hvis du har mulighed for det, for det er en ren oplevelse at se det her kunststykke på det store lærred. Og selvom du ved, at han sgu nok ikke falder, så får du stadig svedige håndflader og bankende hjerte af at se på det.

Når det så er sagt, vil jeg også sige at, både selve gåturen over linen og filmen, er lidt for lang. Til at starte med, når Joseph Gordon-levitt går ud på linen, er det helt vildt, men da han så bliver ved i virkelig lang tid, bliver det lidt ensformigt og langsomt. Det tager ikke noget væk fra, hvor godt det er lavet og udført, men det bliver lidt kedeligt i længden.

Men The Walk er en virklig flot og intens film, fyldt med gode præstationer fra både Joseph Gordon-levitt, som jeg får mere og mere respekt for, hver gang jeg ser ham i en ny rolle, men også castet omkring ham, gør det rigtig godt, og de får alle et strejf af unikhed, der gør det muligt at kende dem fra hinanden og interessere os for hver og én. Den sidste halvdel eller sidste tredjedel er bare fantastisk filmmagi simple as that, og The Walk er en virkelig god film, som jeg ville anbefale at alle skulle tage ind og se. Ved mindre du lider af højdeskræk, så skal du nok blive hjemme ;-)

ALEX

Hvis man skal sige en vigtig ting om den her film, er det helt klart at ikke gå glip af den, den tid den er i biografen. SE DEN MENS DU STADIG KAN, OG I 3D! Den er fantisk, men den perfekte film til et stort lærred. Jeg har set mange film i dette store blokbuster år, men en ting af sikkert, 'The Walk' har overasket mig mest af alle. Det ikke bare det at det er en utrolig god film, den overgår også bare en hver forventning.

Filmen er utrolig godt skruet sammen, så man bare sider og får helt højdeskræk. Ikke et eneste sted keder man sig, eller ryger ud af filmens univers, og man får som sagt rimelig svedige håndflader. Selvom man jo ved det er fortid, og bare er J.G Levitt der er på en greenscreen, føler man at man virklig ser situationen i virkelig live. Denne her film er er særlig oplevelse, men bedst i biografen. Det er sikkert!

DJT

Har i flere år været fan af dokumentaren Man on Wire; både den og denne film er baseret på bogen To Reach the Clouds/At Nå Skyerne. Faktisk er Man of Wire den ene af kun en håndfuld dokumentarfilm, som jeg ubetinget anbefaler til folk.
Så det var med lidt skepsis, at jeg så frem til, at denne film skulle komme. Bevares, jeg vidste allerede fra første gang jeg læste om den, at jeg SKULLE se den, da jeg som sagt synes det er en fatastisk historie, men var bare bange for, at en spillefilm ikke kunne leve op til dokumentaren.
Heldigvis tog jeg fejl.
The Walk er en fantastisk film, med godt skuespil og gode effekter. Den formår at fange den iver og glæde, som Petit besad i virkeligheden. Og på trods af min højdeskræk var jeg ikke FOR bange i de grumme scener, selv om jeg godt kunne mærke hjertet hamre lidt hårdere og sveden samle sig i håndfladerne.
Men, alt i alt: The Walk er en af årets bedste film, og kan man lide den, skylder man også sig selv at se Man on Wire, hvis man ikke allerede har.
Til slut skal lige siges, at selv om man ved, hvordan historien ender, fik de alligevel liiige krøllet den, så man næsten sad med tårer i øjnene.

5/6 stjerner.

S. Rico

Vendingen bruges flere gange i The Walk som et fransk udtryk for ”point of no return”. Ganske betegnende for Philippe Petit’s rejse og mission om at balancere på en wire udspændt mellem the Twin Towers.

Filmen er bygget op som et langt flash-back med voice-over af Philippe Petit. Vi starter kronologisk med nogle scener fra hans barndom, hans første møde med sit store idol (linedanser og jonglør Papa Rudy), hans første kig på et billede af Twin Towers osv. Senere følger vi hans rejse til USA sammen med sine ”med-kumpaner” og får et grundigt indblik i deres forberedelser og den konkrete plan for, hvordan de vil snige sig til at komme ulovligt op i de endnu ikke færdigbyggede tårne.

Philippe Petit er gøgler, og filmen er grundlæggende lavet på samme måde som et gøglernummer. Dvs. med en masse indledende gøglersnak og teasere til det endelige nummer. I et godt gøgler-act trækkes tiden nemlig ud, samtidig med at det forbliver spændende og interessant for publikum. Det handler jo oprindeligt om at få folk til at smide så mange mønter i hatten undervejs som muligt. Filmen er tro mod denne ånd. Tonen er meget munter, og man er konstant i godt selskab. ”Jamen, der sker jo næsten ikke noget, før til sidst”, kunne man indvende. Nej, præcist - ganske som i et godt gade-gøgler-act. Man skal blot lade sig dupere af den lette og forførende fortællerstil - og så bliver man i den grad belønnet til sidst af et fabelagtigt modigt og visuelt ufatteligt smukt stunt. Fire meget store stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.