Cookie- og Privatlivspolitik

The Wailing

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.02.2017
| |
2 timer 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Goksung
|

I den sydkoreanske gyserfilm 'The Wailing' er en epidemi begyndt at sprede sig, efter en japansk mand er ankommet til landsbyen Goksung.

Sygdommen giver beboerne udslæt på kroppen, og flere begår mord påvirket af en mystisk blodrus. 

Politimanden Jong-Goo efterforsker sagen, men da hans egen datter rammes af smitten, slår han sig sammen med en shaman for at stoppe ondskaben.

'The Wailing' kan bedst beskrives som en overnaturlig gyserfilm. Lignende kan opleves i zombiefilmen Train to Busan og gyserfilmen 28 Days Later..., hvor de inficerede rammes af et blodtørstigt raseri. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.7
0

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg kan godt forstå, hvis man er lidt tilbageholdende med at skulle investere mere end 2½ timer i en sydkoreansk film, der handler om en fjollet Inspector Clouseau-agtig politibetjent, der skal forsøge at opklare nogle bizare mord i sin landsby.

Men i så fald går man glip af en utrolig fascinerende og syret film. Historien er lige så langt ude som den lyder. En landsby bliver plaget af en række mystiske mord, efter at en japansk eneboer flytter ind i et skur i skoven. En gumpetung og meget lidt maskulin politibetjent, Jong-Goo, forsøger sammen med sin kollega og byens lokale jæger at opklare forbrydelserne. Folk bliver tilsyneladende smittet af et eller andet, der giver dem en ulækker udslæt, og som får dem til at blive vanvittige og myrde hinanden.

Undervejs møder de en mystisk kvinde, der kaster med sten, og som advarer om onde ånder. De hører rygter om, at den japanske mand render rundt i en ble og spiser døde dyr råt. Og da Gong-Joo’s egen datter også bliver smittet, tilkalder de en shaman, der skal forsøge at uddrive det onde.

Det er helt vildt og fuldstændig uforudsigeligt. Genrer bliver mikset. Det starter ud som en krimi i stil med Seven: regnen styrter ned, da politiet bliver tilkaldt til et bestialsk mord. Senere går det næsten over i slapstick komedie, da vi bliver introdoceret til Jong-Goo, som ikke ligefrem er nogen Jack Reacher. Det næste øjeblik er vi ovre i noget zombie-horror, voodoo og exorcisme - hvilket afstedkommer nogle vanvittige syrede scener, som jeg sent vil glemme.

Glem alt om at 2½ timer vil føles som lang tid. Glem alt om at forsøge at forudsige filmen. ”The Owls Are Not What They Seem”. Hvem er ven, og hvem er fjende? Der lægges masser af spor ud. Allerede den allerførste (og utrolig visuelt flotte) scene er et clue, men vi vesterlændinge vil næppe fange alle sporene. Det er dog yderst interessant at forsøge at kæde brikkerne sammen i denne krimi-horror-komedie, som på flere områder kan minde om Twin Peaks universet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.