Cookie- og Privatlivspolitik

The Voices

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en morbid grundstemning, og den præges af sort humor og momentvis uhygge. Den indeholder flere makabre og blodige scener, hvor en sindssyg hovedperson bl.a. begår en række knivdrab, parterer ligene og opbevarer hovederne i sit køleskab. I én lang, uhyggelig og meget blodig scene dræber hovedfiguren først en hjort, der har ramt hans bil, hvorefter han dolker en kvinde mange gange, og man ser hende ligge på jorden, hvor hun er ved at kvæles i blod, indtil hun dør af knivstik. Der indgår også flere ubehagelige og uhyggelige flashbacks, hvor hovedpersonen mishandles som barn. I et af disse ser man en dreng, der med et glasskår tvinges til at skære halsen over på sin sindssyge mor. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
30.04.2015
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Voices
|
Versioner: se alle
Originalversion, Babybio
|

Med en god portion sort humor tager 'The Voices' publikum med ind i hovedet på en sindssyg morder.

Filmen handler om Jerry, der udadtil måske virker lidt akavet, men ellers helt normal. Derhjemme ser verden dog anderledes ud. Jerry fører nemlig længere samtaler med sin hund Bosco og katten Mr. Whiskers.

På badekarsfabrikken hvor han arbejder, sender han lange blikke efter kontorpigen Fiona, men da hun brænder Jerry af på en date, eskalerer samtalerne med husdyrene, og katten får ham ud på et drabeligt sidespor.

Den dystre fortælling, der på mærkværdigvis formår at blande både horror, psykologisk thriller og komedie, er instrueret af Marjane Satrapi, instruktøren bag Persepolis.

Ryan Reynolds, der hverken er helt uvant med fjollede komedier(The Proposal, R.I.P.D.) eller gysere (The Amityville Horror), spiller den skizofrene Jerry og lægger desuden stemme til både Bosco og Mr. Whiskers. De tre kvinder, som i filmen kommer farligt tæt på Jerry, spilles af henholdsvis Gemma Arterton, Anna Kendrick og Jacki Weaver. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
3.8
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det absurde i situationerne holdes ikke oppe af en enfoldig historie, der - undskyld udtrykket lige i denne sammenhæng - burde være slået ihjel allerede på idéplanet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Reynolds charmerer sig gennem rollen som Jerry og de indre stemmer i en blanding af 'Dexter' og 'Det er mig der snakker'. Måske ikke lige en film for alle." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "Det er en fremragende idé at trænge ind i hovedet og forstå en af sindsforvirret morder, også via humor, men sødt naive Jerry ender som en komisk kliché i stedet for det helstøbte, nuancerede morder-portræt, der ligger lige for, og som havde gjort 'The Voices' til noget virkelig specielt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en splatterfilm uden ret megen splatter. Til gengæld forsøger den sig med en lommepsykologisk forklaring, som den ikke selv tror på og tilskueren slet ikke [...]." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] et krukket, hoved- og smagløst splatten- og plattenslageri." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Satrapis varemærke er politisk ukorrekthed. Noget af fandenivoldskheden overlever i den bolsjefarvede blanding af nervøs komedie og højt genrespil." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
"Certified Fresh"

Potentialet er der, men det er udført på så lavt stående et niveau, at selv TV2 Charlie sikkert intet ville have at gøre med denne film. Hverken humor eller handling holder, og det er en klam oplevelse lige til glemmekassen.

Aggie

Det kræver vist en speciel personlighed for at kunne lide denne film, men den belønner dig også hvis du tager den for det den er. En afsindig mørk komedie med et indblik i en noget forstyrret ung mands liv.
Den omhandler et tungt emne med en lethed andre film er forundt. Den fortjener ikke store priser, dog er den helt sikkert de knapt to timer værd. Også selvom du ikke er en katteperson...

Victor

Virkelig fed film. Skide skæg.

Den gør nogle helt vildt mærkelige ting, og får publikum til at få sympati med en skingrende sindsyg morder. Den fungerer helt vildt godt - og på en meget underlig måde.

Den er perfekt pitched, som andre anmeldelser også påpeger.
Den er i den grad også speciel, og den er derfor en love/hate film.
Jeg er så røget over i 'love'-kategorien, men jeg kan samtidig sagtens forstå hvorfor man ikke ville bryde sig om filmen - da den har en meget syg form for humor.

Men kan klart anbefales!

Wayne

Jeg ved ikke hvorfor, jeg kom til at tænke på finland mens jeg så denne film.

Men det hele er så abstrakt, at det mest minder mig om tonen i Rare Exports eller Iron Sky.

Letheden i tonen gør at det ellers lidt tunge emne kan misforståes - for har filmen et budskab, eller er det bare en fis i en hornlygte.

Vi oplever det hele fra Jerry's synsvinkel, og den er meget anderledes end den gængse. Først da hans egen stemme advarer ham, går det op for ham at der er noget galt.

Er vi opmærksomme nok på dem vi frit lader gå rundt, blandt alle andre. Eller omgiver vi os med tikkende bomber?

Svaret giver næsten sig selv, med det der konstant dukker op i nyhederne.

Ryan Reynold's rammer den helt rigtige tone i sit spil, og kunne vel lige så godt have været Oscar kandidat som så mange andre - hvis filmen altså havde været mere alvorlig og gennemsigtig i sit budskab.

FilmFyr

Så kan den anbefales hvis Rare Exports og Iron Sky ramte forbi?
Har dog kendskab til sort humor, lidt ligesom Tropic Thunder

Wayne

Vores antihelt hører bogstaveligt stemmer, dels fra dyr og fra afskårne hoveder!

Det er langt fra Tropic thunder. Man skal prøve at følge logikken fra en som er pænt langt ude.

Men ja jeg kan godt anbefale den.

FilmFyr

Jeg er nemlig ret i tvivl om jeg skal se den, på trods af de halvrådne anmeldelser.

Hvis jeg tager chancen, og den ikke er min smag, hænger jeg selvfølgelig ikke dig op på det :)

Men håber dog at få samme skæve oplevelse som dig ud af denne film.

Tak for svaret :)

Victor

.... At manden der skrev denne film, også var forfatteren til Paranormal Activity 2.

Wolverine

Den ser sjov ud

Daniel

Anderledes og sjov.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.