Cookie- og Privatlivspolitik

The Visit (2015)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Visit
|

Filmen 'The Visit' handler om en enlig mor, der sender sine to børn til deres bedsteforældres gård i Pennsylvania.

De to børn finder dog hurtigt ud af, at bedsteforældrene gemmer på en forstyrrende hemmelighed.

Den enlige mor spilles af Kathryn Hahn, og filmen instrueres af M. Night Shyamalan.

'The Visit' fik ikke dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
GiwizZeni

Jeg har efterhånden mistet alt for M. Night Shyamalan. Flop på flop på flop. Det blev nærmest værre og værre for hver ny film han skød ud. Jeg hørte så fra udenlandske medier, at han havde fundet stilen igen med en lille "hygge" gyser ved navn 'The Visit'. Men da filmen endelig kom ud var begejstringen til at overse og 'The Visit' fik ikke engang biografpremiere i DK.

Der er bestemt heller ikke tale om nogen åbenbaring, målt i forhold til hans tidlige film. Filmens præmis er dog både god og spændende - og skal selvfølgelig ikke spoiles her. Men måden Shyamalan vælger at udføre denne simple præmis er rent ud sagt irriterende. De to børn i hovedrollerne er lige til at få spat af. Både drengen der gerne vil freestyle rappe, men mest af alt storesøsteren, der agerer som var hun en 25-årig filmstuderende i gang med at lave en dokumentar om bruddet imellem sin mor og hendes forældre. Hun medbringer derfor to kamaraer og dokumentere det hele - hvilket får det hele til at virke SÅ urealistisk. Ved at vælge dette gennemtæskede fortællegreb med 'found footage/dokumentarfilm' opnås ikke andet end at man som tilskuer hele tiden sidder og tænker 'Hvordan filmer de dette optrin?, Hvorfor filmer de stadig imens de kæmper for deres liv? Hvem redigerer alt det vi ser imens begivenhederne udspiller sig? Det er så dumt!!! Og det ødelægger totalt den grundlæggende gode ide der er i filmen.

Det eneste positive - udover selve filmens præmis - er bedsteforældrene, de spiller godt og er reelt creepy. Med andre ord spildt potentiale i en film der kunne have været meget mere uhyggelig, hvis den havde været skruet ordentlig sammen.

Wayne

M. Night Shyamalan's største problem er at han virker til at lave film, som han kun selv kan forstå.

Det er helt fair at lave et mysterie, men der skal være nok kød på det til at man kan danne sin egen mening om hvad det handler om. Det må man forvente af film som har et blockbuster budget.

GiwizZeni

Du har helt ret. Men når man ser på hans film er dem der fungerer bedst opbygget omkring en meget enkel præmis. Den er enkel men samtidig genial, for det er en vinkel vi ikke har set før - eller overhovedet tænkt over - og så har den måske endda en meget overraskende drejning eller afslutning.
Alt det har 'The Visit' faktisk. Der skal ikke afsløres noget, men tanker om alderdom, den manglende forståelse imellem forældre, børn og bedsteforældre, de i børns øjne mærkelige følger af at blive gammel og vigtigheden af at holde fast i sin familie. Men det er som om Shyamalan ikke selv tror nok på ideen. Som om han tænker der skal mere til. Vi skal have et sub-plot med det unge mennesker går op i, nemlig at filme og dokumenterer deres liv til sociale medier eller eget brug. Dette aspekt kommer bare til at fylde alt for meget og ødelægger den lille geniale ide han startede ud med. "Found footage' stilen sætter et filter op imellem karaktererne og os som tilskuer, der hele tiden tager mig ud af filmen og det er virkelig en skam. Det kunne have været så godt...

Ninauser/932522

For flere måneder siden så jeg denne film inde under "Kommende film" og glædede mig meget til at se den i biffen, MEN nu står der at 'The Visit' er ikke planlagt til dansk biografpremier?????

Hvorfor fa'en lægger i den så op på jeres side?

Jeg havde glædet mig til at se den :(

Nicolaiuser/585398

Ser okay creepy ud. Lad os håbe klimax på filmen er god ellers vælter hele filmen.

Vakse Viggo

Det kan godt være, at han har lavet en god film denne gang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.