Cookie- og Privatlivspolitik

The Vanishing

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
10.10.2019
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Keepers
|

Den pyskologiske thriller 'The Vanishing' handler om tre mænd, der ankommer til en ubeboet ø udenfor Skotlands kyster for at passe øens fyrtårn.

Mændende består af den unge, uerfarne Donald, den sørgende Thomas samt James, hvis familie venter på ham tilbage på fastlandet. 

Efter en voldsom storm opdager de en bevidstløs mand liggende i vandkanten og med ham er en stor kiste med guld… Hvad der følger, er en kamp om overlevelse affødt af paranoia, isolation og grådighed.

'The Vaninshing' er inspireret af Flannan Isles-mysteriet, hvor tre fyrtårnspassere i år 1900 uforklarligt forsvandt uden spor, hvilket har affødt utallige spekulationer om, hvad der egentlig hændte på den lille ø. 

I en af filmens hovedroller ses stjernen Gerard Butler, der især er kendt fra film som 300 og senest Angel Has Fallen. Danske Søren Malling er også på rollelisten.

Instruktøren Kristoffer Nyholm er også dansker, og det er hans spillefilmsdebut efter at have stået bag en lang række succesfulde danske og udenlanske tv-serier som 'Taboo' og 'Forbrydelsen'. 

Filmen bringer associationer til det gamle actiondrama The Treasure of the Sierra Madre og ikke mindst den nye The Lighthouse, der har et lignende tema om mænd isoleret på et fyrtårn med Robert Pattinson og Willem Dafoe i hovedrollerne. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "I rollen som fyrtårnsvogteren i 'The Vanishing' er [Gerald] Butler dog intet mindre end furet, fuldtonet og fremragende." (Stephanie Caruana)

  • Filmland P1

    "... til tider er det ikke spor svært at læse historien før karaktererne. Men derudover føler man sig i forbavsende godt selskab med urkræfterne og det brusende, bølgende hav, der tavst følger med i dramaet." (Per Juul Carlsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.