Cookie- og Privatlivspolitik

The Uninvited

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.05.2009
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Uninvited
|

I 'The Uninvited' vender Anna Rydell tilbage til sin søster, far og nye stedmoder efter at have været indlagt på psykiatrisk afdeling.

Omstændighederne er hårde for Anna, som skal kæmpe for at blive rask igen. Nemmere bliver det ikke, da Anna opdager at stedmoderen gemmer på mørke hemmeligheder, og at huset er hjemsøgt af et spøgelse.

Elizabeth Banks og David Strathairn spiller forældrerne, og brødrene Thomas og Charles Guard har instrueret.

'The Uninvited' er en amerikansk version af den Sydkoreanske gyser 'A Tale of Two Sisters'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.6
2.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... filmens slutning vil komme som en overraskelse for selv den mest hærdede gyserfan." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en gyser er ikke uhyggelig, fordi man spjætter et par gange." (Kristine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... selv den smukkeste natur, kan ikke skjule den manglende forfinethed, som understreges af slutscenens krampagtige twist." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Ophobningen af klicheer gør ’The Uninvited’ til et grufuldt forudsigeligt rod af en ligegyldig gyser, der ikke er bare i nærheden af sit forlæg, når det kommer til uhygge eller intensitet." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
rasmus

Meget god film men ikke en gyser! den er ikke rat uhyggelig, jeg vil sige det er men en psykologisk thriller

Malene

Super god film med overraskende slutning . Har set den to gange og det blev den ikke dårligere af !

The Other Account

Et hav af interessante gysere er på vej, i den tætte fremtid. Det er en god nyhed! Jeg har også set et par stykker i år (faktisk, flere en nogensinde), og nu er tiden kommet til den forventningsfulde; 'The Uninvited'. Altså, skal du se en gyserfilm, der helest skal gyse, og efterlade søvnløse nætter. Så er 'The Uninvited' ikke den perfekte anbefaling! Men det skyldes nok genrelisten, især Thriller genren, der faktisk dominere i handlingen. Thriller genren giver gyser genren så lidt plads, at filmen aldrig går hen og bliver uhyggelig. Men folkene bag filmen tænkte sikkert, at en film også kunne være uhyggelig, hvis den indeholdt nogle (lidt) overnaturlige øjeblikke. Men der tog de fejl! Før en film kan blive uhyggelig, så skal det faktisk være gyser genren, der dominere, Thriller genren. Vi skal vidde hvad vi bør frygte, sidde med hænderne for øjnene, med nerver der gevaldigt pirre, og en adrenalin der helt oppe at køre. Ingen af de følelser, fik jeg undervejs, og der blev jeg grueligt skuffet. Men, ikke decideret skuffet, for på den anden side, så var det faktisk en okay ting, at Thriller genren dominere! For foran filmens kiksede brug af gys, står en vedkommende og intens thriller og stråler! Det gør den fordi historien er ganske fornuftigt udtænkt, og fordi handlingen bliver mere interessant, med den spændende længde. For selvom man ikke sidder med hænderne foran øjnene, så kan man til gengæld ikke holde sig selv fra, at sidde med neglene i munden og med en trang til at sidde og bide dem.

'The Uninvited' ville få fire stjerner, hvis blot den havde lovet, at den KUN var en thriller, og ikke at også var en gyser, for når jeg anmelder, så bedømmer jeg altid ud fra films troværdighed til genretrækkende! Men det fører så til et okay resultat. For den var spændende og interessant! Og så blev jeg positivt overrasket over filmens åbne slutning (men samtidigt kan jeg sige at slutningen KUN vil kunne komme bag på dem der fulgte med i handlingen!). Tre uventede stjerner (fordi jeg ellers havde regnet med at give filmen fire stjerner)! Men på den lyse side, så var 'The Uninvited' en solid produktion, der bunder i en god historie, og fortæller den ved hjælp ad velfungerende chokeffekter frem for egentlige gys. Forvent at hoppe i biografstolen jævnligt, og glæd dig over, at du ikke ligger søvnløs om natten.

Jeannie

Jeg blev virkelig positivt overrasket da jeg så denne film.. Den er gået hen og blevet en af mine yndlings gyser film selvom den ikke er uhyggelig. Det jeg elsker ved den er, at det er en psykologisk gyser. Det er en film jeg ville kunne bruge lang tid på at fortolke yderligere. Jeg er vild med Emily Browning, og jeg synes hun gør det fremragende job i denne film. Hendes karakter er interessant! Hvis du ikke har set den, vil jeg anbefale dig at se den :)

S. Rico

Efter at have læst BT's anmeldelse var forventningerne skyhøje. Filmen havde da også sine momenter, men jeg sad tilbage med en "Nå!"-oplevelse. Den får alligevel 4 stjerner, da bedømmelsen ikke bør være præget af forventningerne, men set isoleret set. Og sammenlignet med andre gysere, er den klart over middel.

Kian

Filmen er ret fed.
Den har gys.
Den har historie.
Den skal bare ses.

Cam

en uhyggelig overraskende film. super thriller. fed film

Katharinauser/405445

Den var da virkelig uhyggelig, og historien var god ed en fed drejning til slut... burde ses af alle!

Inasuser/408955

Skal helt klart se den! den ser god & endelig en god gyser i bio igen! <3

Heidi

En af de bedre gyser film jeg har set, og med et perfekt twist til slut som sætter prikken over i'et. Kan man li at se en gyser så er den her helt klart filmen :D god fornøjelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.