Cookie- og Privatlivspolitik

The Two Popes

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er et biografisk komediedrama. Den har en gennemgående rolig og varm stemning – afbrudt af korte passager med voldsomt indhold. I nogle scener ses politi og militær anholde og likvidere mennesker på klos hold, og man ser fortvivlede pårørende og lig, der bliver kastet i havet fra stor højde. De voldsomme scener er imidlertid kortvarige og ikke udpenslede. Endvidere er størstedelen af filmen roligt fortalt med lange dialogscener. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.12.2019
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Two Popes
|

Dramaet 'The Two Popes' handler om to ældre og meget religiøse mænd, nemlig den konservative pave Benedict samt den kommende og noget mere liberale pave Francis.

Filmen emmer af veloplagt dialog og morsomme replikudvekslinger de to mænd imellem. Selvom dramaet er morsomt, er det dog bl.a. også alvorlige emner de to mænd diskuterer. Alt fra ensomhed til religion og tro, men også mindre tunge emner som fodbold og gode pizzaer.

I 'The Two Popes' må de to mænd sammen forsøge at finde en vej frem for den katolske kirke efter, at den forrige pave er død. Dette foregår netop i en række samtaler bag murene i Vatikanet, hvor de lærer af og inspirerer hinanden.

I rollen som pave Benedict ser man den Oscar-vindende Anthony Hopkins, man vil kende fra bl.a. thrilleren The Silence of the Lambs og dramaet The Human Stain. Pave Francis portrætteres af den Golden Globe-nominerede Jonathan Pryce, man bl.a. har set i dystopien Brazil og dramaet The Wife. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... det [er] en kæmpe fornøjelse at se to så store skuespillere rulle sig ud." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Som ikke-voldsomt-troende vil det tage lidt tid at finde sig til rette i filmens univers, men 'The Two Popes' handler om et centralt tema i kristendommen: tilgivelse. Og derfor bliver filmen bevægende for alle." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "'The Two Popes' er et menneskeligt nysgerrigt dobbeltportræt af to mænd, der bedre end de fleste ved, hvad afsavn og magt er for nogle størrelser i et ensomt job med en virkelig dårlig pensionsordning." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man behøver ikke være troende eller historisk interesseret for at kunne nyde samspillet mellem Anthony Hopkins og Jonathan Pryce. Det er helt klart deres samtaler og personligheder, der løfter filmen og lykkes med at gøre et temmeligt tørt emne for spiseligt. Opskriften er en munter tone, skarpe replikker, og lidt krydderi i form af snak om diverse ikke religiøse emner.

Dette er dog kun ca. halvdelen af filmen. Den anden halvdel består af flashbacks til Kardinal Bergoglios fortid i Argentina. Her er det en fordel af være historisk interesseret. For denne del er på ingen måde vittig eller underholdende - men tør, gravalvorlig og desværre lidt kedelig. 3½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.