Their Finest Hour

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig og venlig grundstemning. Den indeholder imidlertid enkelte voldsomme eller lettere melankolske scener, hvor man ser bl.a. ser døde mennesker. I én voldsom og lettere uhyggelig scene overrumples en hovedperson af et flyangreb, og efter bombardementet ser man mannequindukker ligge spredt, en arm er separeret fra kroppen, og man ser også en død kvinde, som ligger på jorden. I en anden scene skal en person identificere et lig, og man ser kortvarigt den dødes ansigt, som er voldsomt forbrændt. I en tredje scene omkommer en af filmens hovedpersoner pludseligt på et filmset, og en anden hoveperson berøres dybt. Da de nævnte scener er korte, og da grundstemningen overvejende er rolig og positiv, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
04.05.2017
Originaltitel: 
Their Finest
Spilletid: 
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4.5
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (210 votes)

Resumé

I det romantiske komediedrama ‘Their Finest Hour’ møder vi den unge og uerfarne manuskriptforfatter Catrin Cole, der bliver hyret af et britisk ministerium til at skrive en patriotisk film.

Mens nazisterne bomber London, tager Catrin sammen med sin kollega Buckley og resten af filmholdet til en engelsk havneby, hvor filmen skal indspilles.

Under produktionen kommer virkeligheden og ministeriet gang på gang i vejen, mens de to manuskriptforfattere passioneret kæmper for at færdiggøre deres film. Samtidig blomstrer venskabet mellem de to kolleger.

’Their Finest Hour’ er instrueret af danske Lone Scherfig, og det er hendes fjerde engelske film på stribe. Hun slog igennem med den danske Dogme-succes Italiensk for begyndere tilbage i 2000 og har siden gjort karriere i britisk film, der toppede i 2009 med den Oscar-nominerede An Education. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Lone Scherfig fortæller, så vi føler, at det er ægte skæbner, vi er vidne til deroppe på lærredet – ikke mindst fordi hun lokker fremragende præstationer ud af både Gemma Arterton [...] og Sam Claflin ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... takket være Lone Scherfigs overblik og dybt medmenneskelige tone er det først og fremmest en eviggyldig fortælling om tilværelsens bittersøde charme." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... der [...] gemmer sig en god film inde i 'Ther Finest Hour', som desværre ikke bliver forløst tilfredsstillende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det imponerende ved 'Their Finest Hour' er, at den får gjort komplekse emner til noget nær en oplevelse for hele familien – vel at mærke uden at smide kompleksiteten over bord." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Their Finest Hour' er en film om film, en kærlighedserklæring til mediet, som befæster Lone Scherfigs status som en de dygtigste filmhåndværkere, Danmark har fostret i nyere tid." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Gaby Chiappes manuskript er veloplagt, men det er Scherfigs fortjeneste, at komediens fremstilling af propagandafilmens mekanismer fremstår så filmisk afvæbnende." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er let, fint og fremragende gjort. [Men] der er ingen modstand i stoffet og derfor heller ikke meget for publikum at arbejde videre med. Men sød og seværdig er filmen bestemt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Liza

Havde en hel biografsal for mig selv og følte mig helt hensat til 40'erne. Filmen var sød - en lille smule forudsigelig, og mere humoristisk end jeg regnede med.
Og nu glæder jeg mig faktisk til at se filmen Dunkirk, der kommer om en måneds tid - også selv om det er en lidt anden genre.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
G-force

Their finest hour er både sjov, rørende, dramatisk og meget engelsk. Det er godt og historisk, spændende historie og flotte billeder og også fint skuespil. Anbefalelsesværdig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
PaLasse

En god historie. Et godt manuskript. Og kompetente folk på begge sider af kameraet.

Mere humor end jeg på forhånd havde troet.
En virkelig god film.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Moviemaniac

Danske Lone Scherfig har nu instrueret 4 film i England/Wales. Sejt, Lone. Hun beviser at hun har sans for det gode drama, den gode historie og ikke mindst, har styr på at instruere et stk godt håndværk. For det er det Their Finest er: En rigtigt godt stykke håndværk. Det er ment med kærlighed, for kære Lone har styr på at samle historien, så det hele falder godt på plads.

4 stjerner til en fin, fin engelsk film, instrueret af vores kære, danske Lone :)

Du kan høre min anmeldelse på mit site på facebook. Søg: Moviemaniac.dk

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Bianca

En 2 verdenskrigs film men uden det store fokus på soldaterne, men på at lave en film med kvinder så meget i centrum som muligt. Der var både tårer, vrede, grin og spænding. Flotte scener, dygtige skuespillereog små hints man kan fange her og der hvis man er vågen.
Den kan klart anbefales!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nils

Their Finest Hour, som den danske titel, med vanlig dansk elegance, er blevet til (den hedder blot Their Finest på originalsproget …), er instrueret af danske Lone Scherfig, som står bag film som An Education, Italiensk for begyndere og Wilbur begår selvmord. Film som jeg blankt må erkende, at jeg ikke har set en eneste af. Når jeg alligevel valgte at gå ind og se Their Finest Hour, skyldtes det, det glimrende cast, historien og traileren samt det faktum at jeg fik chancen for at se filmen 3½ uge før premieren i DK og at jeg fik billetterne til halv pris :)

Vi befinder os i London i starten af anden verdenskrig. Catrin får et job i krigsministeriet, hvor hun sammen med nogle garvede filmfolk skal lave en propagandafilm, som skal være med til at booste det engelske folks moral. Catrin og hendes kæreste, er flyttet fra Wales til London, da de mener at der er flere muligheder for dem der. De sidder hårdt i det, og truslen om at de måske er tvunget til at flytte tilbage til Wales, hænger over deres hoveder. Alligvel er kæresten ikke glad for at Catrin begynder at tjene sine egne penge, og dermed kan betale deres husleje. Selvom instruktøren bag filmen er eksentrisk og filmens stjerne er aldrende spradebasse, lykkes de alligevel Catrin og de andre på holdet der skriver manuskriptet, at få arbejdet til at skride fremad …

Bill Nighy (The Second Best Marigold Hotel, Pride) som aldrig fejler og dejlige Gemma Artherton (Tamara Drewe), var de to navne der i første omgang trak mig af huse og ind at se Their Finest Hour. Men fantastiske skuespillere som Eddie Marsan (Sherlock Holmes: A Game of Shadows og TV-serien River samt den kommende Atomic Blonde) og Richard E Grant (The Iron Lady) som alle spiller glimrende i filmen, var med til at trække mig i biografen. De spiller alle meget engelsk og meget underspillet. Desværre næsten så underspillet, at det bliver borderline kedeligt.

Filmen som er lavet af BBC Films og The Welch Government (samt 8-10 andre produktionselskaber) lider, i mine øjne, under at den er lavet på et lidt for skrabet budget. Altså, nu er det jo en film der handler om at lave en film. Og propagandafilmen som bliver lavet, skal virke low-budget, og det gør den helt sikkert også. Det er også medvirkende til det muntre tone som Their Finest Hour holder, selvom emnet jo lang fra er til at grine af, som sådan. Problemet opstår fx. når Catrin i starten af filmen, bevæger sig gennem London, og byen bliver ramt af en af tyskernes bomber. Så virker det desværre alt for lidt beskidt og udramatisk. Jeg ved godt at London blev bombet dag efter dag i månedsvis, men jeg nægter at tro at det blev så meget dagligdag, som Catrins reaktion antyder …

Vi så filmen i Grand Teateret, som ofte viser de smallere og lidt mere specielle film. Her i sal 3, hvor jeg før har haft store filmoplevelser, som fx. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) og El espinazo del Diablo, var lyden denne aften temmelig ringe. Det virkede som om at castet stod inde i lærredet, med ryggen til publikum og hviskede til hinanden. Om det så var filmens eller Grand Teaterets skyld, skal jeg ikke kunne sige. Men lidt irriterende var det da. I hvert tilfælde virkede lydsiden lidt lige som billedssiden, altså som noget der ikke var kastet de store summer efter. Med det rette cast, behøver en film absolut ikke at have det store budget for at være god. Men der åbenbart grænser for hvor billigt man kan lave en troværdig film.

Trods de gode intentioner og det fine skuespil, tændte Their Finest Hour mig ikke rigtigt, og 117 minutter, føltes lige langt nok. Bedre held næste gang, Lone Sherfig. Their Finest Hour har premiere den 04. maj herhjemme, og den redder lige akkurat 3 hæderlige stjerner med på vejen.

blog.nilsbuch.dk

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
lisbet

Jamen den rammer i hjertet, med den tid hvor mennesker skulle få livet til at gå så godt selv om krigen gjorde at mange mistede deres kære.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Birgitteuser/97106

En meget seværdig film. Det overordnede indtryk efter filmen var, at det var en virkelig god britisk 'FeelGood'-film. men som så mange andre gode britiske film er der mere i den end bare en sød historie. Jeg både lo og græd undervejs.
Den fortæller om allieret propaganda på en måde, som ikke ses ofte og som giver en - for mig - ny og vældig interessant vinkel på 2. verdenskrig.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Camilla

Ofte bliver vi oversvømmet af amerikansk mængdeproduktioner, så hvor er det skønt med en engelsk film - med engelsk dialekt, engelsk location og skønne engelske skuespillere samt en skøn og dramtisk historie, som stadig er yderst relevant.
En rigtig fin film som både kunne være sørgelig samt få grinene frem. En af Bill Nighys bedste film, dejlig karakter med masser af underspillet humor og personlighed.
En rørende og givende film, som kan varmt anbefales til alle.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jan

Rammen er ret alvorlig - emnet lige så, men historien er rigtig godt skrevet.

Overraskende, sjov, alvorlig og til tider sørgelig.

Bomberne regner ned over ørene på de stakkels mennesker i London, men livet går videre uanset hvad der sker.
Forunderligt indblik i hvordan det var i starten af 2. verdenskrig, hvordan man søgte at holde moralen oppe på trods af dystre udsigter og trange kår.

En forunderlig historie man kun kan blive berørt af at se.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.