Cookie- og Privatlivspolitik

Thank You For Smoking

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
11.08.2006
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thank You For Smoking
|

Hvis corporate-satire var et filmisk genrebegreb ville det passe som fod i hos på Jason Reitmans 'Thank You For Smoking'.

Med en sarkastisk retorik forklædt som cool underholdning, går Reitman satirisk til værks og blotlægger de politiske og dobbeltmoralske mekanismer, der driver de multinationale tobakskoncerner og i bred forstand det amerikanske samfund.

Vi følger Nick Naylor (Aaron Eckhart), som lever af at tale. Han er en retorisk ekvilibrist af særlig, politisk ukorrekt karakter, og han er tobaksindustriens stærkest kort.

Naylor befinder sig i daglig krydsild med både helseapostle, sundhedslobbyister og den tobaksfjendtlig senator Finistirre (William H. Macy). Men via et veltilrettelagt spin og med assistance fra en progressiv Hollywood-agent (Rob Lowe), der skal promovere rygning på film, får Naylor snart talt diskussionen om tobakkens skadevirkninger ihjel.

Konfronteret med de umoralske aspekter af sit job begynder han dog at få skrupler – ikke mindst i forhold til sin teenagesøn, som han forsøger at være et forbillede for.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrik

Sjov, underholdende og tankevækkende. Alle, der interesserer sig for, hvordan man debattere, bør se den her.

Casper

God underholdning, er personligt selv mest til e cigaretter ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.