Cookie- og Privatlivspolitik

The Sessions

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
07.03.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Sessions
|

I det romantiske drama 'The Sessions' er Mark er veluddannet sindsfrisk poet, hvis kropsfunktioner er lammet af polio, og derfor må leve i en jernlunge døgnet rundt.

På det sidste er Marks tanker begyndt at kredse om sex og især spørgsmålet, om den snart fyrreårige jomfru overhovedet er i stand til at udføre akten?

Hans hjælper Vera (Moon Bloodgood) præsenterer ham derfor for muligheden i professionel hjælp, og efter kyndig vejledning og spirituelt samtykke hos sin præst (William H. Macy) hyrer Mark sex-surrogatet Chreyl (Helen Hunt). Ifølge reglerne kan de to kun afholde i alt seks sessioner, men dette er mere end nok til at søsætte et fascinerende forhold og kickstarte Marks manddom.

'The Sessions' bygger på Mark O'Briens sandfærdige artikel om sex og invalide og er på trods af sit tema en feel good-film, der sætter fokus på et sjældent udforsket emne i filmverdenen.

De to hovedrolleindehavere i 'The Sessions', John Hawkes (Winter's Bone) og Helen Hunt (As Good as It Gets), blev nomineret til Golden Globes og Oscars for deres præstationer, og Helen Hunt modtog endvidere end Oscar-nominering.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.3
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Vi er i sandhed i godt selskab med nævnte skuespillertrio [Hawkes, Macy, Hunt], men 'The Sessions' når alt i alt ikke helt op på en kvalitet som 'Min venstre fod' fra Storbritannien, 'Mit indre hav' fra Spanien eller 'Dykkerklokken og sommerfuglen' fra Frankrig." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  ",,, smukt, gennemtænkt og alt andet end forudsigeligt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... tackler befriende bramfrit sit stadig tabubelagte emne... Skuespillet er fornemt, men overraskelserne - af både fortællemæssig og filmisk karakter - er det så som så med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "At historien bliver til en inderligt renfærdig film, skyldes ikke mindst de formidable præstationer, der ydes af John Hawkes som Mark og Helen Hunt som Cheryl. Han præsterer det mesterlige - intet mindre - i sin vanskelige rolle... Hawkes stimuleres af det smukkest tænkelige samspil med Helen Hunt..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... Helen Hunt løber med filmen... [H]endes portræt ... er troværdigt og modigt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man skal holde sig fra 'The Sessions', hvis man har problemer med at se sygdom på film og i øvrigt er uimodtagelig for varme handicaphistorier af typen 'Min venstre fod' og 'Mit indre hav'. Der er smil i flere scener, men 'De urørlige' er det ikke. Til gengæld giver filmen en værdig, fordomsfri skildring af voksne menneskers seksualitet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Emnet er sex og handicap, og man ville tro at det kunne blive ret tungt at se på.

Men skuespillere og instruktør får det bedste ud af den fine historie, uden at det på noget tidspunkt bliver outrert.

Cary Grant

Dette er en sjov og følsom romantisk film. En polio-ramt mand vil udvide sine følelses-mæssige grænser, da han ikke har været seksuelt sammen med en kvinde, dog viser filmen, at han kan påvirke med sine ord og væremåde. En god film, kan ses flere gange.

Fie Lykke

Lyder spænende!

Jeff

This movie is funny, very moving and brilliantly acted. Hawkes is mesmerising, making you believe he has polio and you feel that type of claustrophobia you associate with the severely handicapped. His character is charming and warm. You don’t doubt why the women who love him fall for him and sympathize with the problems associated with his condition, among other things. Hunt gives her best performance (that I’ve seen anyway) ever. There are some very subtle emotions that she plays fantastically. Macy is his usual great and gets to be the comic relief in a few scenes.
It is a real life affirming story told honestly and without too much schmaltz.

Lulu

Jeg er ret vild med Helen Hunter, som altid synes at præsterer i sine roller og da emnet her er ganske interessant vil jeg bestemt se filmen. Er sikker på det ikke bliver en plat ligegyldig film med hende i en af rollerne.

S. Rico

Filmen er baseret på digteren og journalisten Mark O’Brians afhandling om en række sex terepeutiske behandlinger, som han fik i slutningen af 1980’erne.

Både hovedrollen som den poliosyge Mark (John Hawkes) og sex terepeuten Cheryl (Helen Hunt) spiller helt fantastisk overbevisende. Filmen er på samme tid rørende, humoristisk og fyldt med visdom. Stor positiv overraskelse.

Jeg forstår dog ikke, at Helen Hunt kun er nomineret i birolle kategorien. Hendes karakter er efter min mening en klar hovedrolle. Hun har lige så meget screen time som eksempelvis Jennifer Lawrence i Silver Linings Playbook.

Jeff

Brace yourselves, the world is about to end...

S. Rico

et emne vi kan disagree upon. Vi kan jo altid starte en tråd om, hvorfor Ethan Hunt er så meget sejere, stærkere og smartere end James Bond ;-)

Nadineuser/13852

Hmm, spændende, interessant.. jeg er nysgerrig. Fedt emne og tage op, samtidig med at fortælle en historie.

Se traileren på Youtube..

Ved ikke helt, den skal ses men måske bliver det først på dvd. Der er alligevel så lang tid til at den kommer så.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.