Cookie- og Privatlivspolitik

The Selfish Giant

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en vemodig grundstemning. Den indeholder scener fra et trøstesløst miljø, med skænderier, mobning og en hårdhændet behandling af børn. I en scene truer en mand med at kvæste hånden på en dreng. I en anden scene rammes en dreng af en ulykke med elektricitet. Da de voldsomme scener er kortvarige og ikke fremstilles detaljeret, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.04.2014
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Selfish Giant
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'The Selfish Giant' handler om de to 13-årige skolekammerater, Arbor og Swifty, der danner et umage venskab, i et fattigt engelsk forstadsmiljø. Arbor er oprørsk og umulig at styre, men han er målrettet og ved, hvordan man kan tjene en skilling.

Swifty er langt mere reserveret og fysisk større end Arbor, hvilket gør ham til den perfekte arbejdskraft, når der
skal samles skrot til den kriminelle skrothandler Kitten.

Da sidstnævnte pludseligt udviser interesse for Swiftys evner indenfor hestevæddeløb, begynder jalousien at spire mellem de to drenge, der indtil nu kun har haft hinanden som støtte i en ellers nådesløs verden.

Det realistiske samt barske portræt af arbejderklassens evige økonomiske frustrationer placerer instruktøren Clio Barnard i samme boldgade som de garvede genremestre Ken Loach og Mike Leigh.

’The Selfish Giant’ vandt da også en særpris på Cannes Filmfestival sidste år og var nomineret i kategorien Bedste film ved dette års BAFTA- uddeling. Især de to hovedrolleindehavere er blevet fremhævet for deres troværdige skuespil, og Conner Chapman, der spiller Arbor, spås en spændende karriere. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.4
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] man er tæt på at fælde en tåre til sidst, og man er desillusioneret over den verden, man ser. Og en smule opløftet over det talent som virkeligheden vises frem med." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er på én gang hjerteskærende og ditto varmt, og selv om historien sine steder virker en anelse konstrueret, fortæller Barnard med overblik og stor loyalitet overfor alle sine personer." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En hård, lille film med et stort, bankende hjerte for samfundets udskud og skæbner." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] hvis man bruger lidt tid på at udforske 'The Selfish Giant' gennem dens sære og gådefulde titel, er det som om filmen folder sig endnu bredere ud." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'The Selfish Giant' er et smertefuldt portræt af en kynisk verden i opløsning." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en dramatik, der næsten lige så godt kunne være snydt ud af næsen på Oliver Twist." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Den begynder i virkeligheden, men slutter et helt andet sted. Det er fornemt realiseret, men desværre svækkes skildringen af to gode drenges udsatte venskab." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjerg

'The Selfish Giant' er måske konstrueret efter en velkendt opskrift, og den kan til tider føles som en film, der forsøger at danne en ramme for det miljø den portrættere, på en alt for snævre halvanden time. Dette gør at man tages lidt ud af filmen, men meget kortvarigt, skal det siges; for ultrarealistiske og virkelighedsnære præstationer, sørger for at denne lille britiske perle, trækkes helt fint i land på egen hånd. For er der noget Clio Barnard tilsyneladende kan, så er det at være en 'person instruktør'. Historien er da også fin, men det er skuespillet og de små metaforiske hints - fortalt gennem flotte billeder - der virkelig formår at løfte filmen op på et langt højere niveau.

En film der på samme tid er smuk og grusom, samtidig med at den fjerner alle forestillinger om hvad der først føltes som en 'lille film'; og transformeres i stedet til en rørende og energisk fortælling der rammer én lige i hjertet, på chokerende og uventet vis. En film der bestemt er et kig værd.

4.5/6

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.