Cookie- og Privatlivspolitik

The Secret Life of Walter Mitty

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm grundstemning, og et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog en række dramatiske scener med voldsomme slagsmål, mennesker der falder gennem vinduer, samt en mand der udsættes for et hajangreb. Da de dramatiske scener også er præget af humor, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2013
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Secret Life of Walter Mitty
|

I filmen 'The Secret Life of Walter Mitty' er fotoredaktøren Walter Mitty en ægte helt, der altid er på præcis det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvor han gør og siger det helt rigtige. I hvert fald i hans dagdrømme.

I virkeligheden lever han et mere almindeligt liv med sit arbejde på magasinet Life i New York. Han bliver mobbet af næsten alle omkring ham, fordi han nu og da forsvinder ind i sine egne, vilde dagdrømme.

Men da fotografiet til magasinets storstilede og sidste papirforside forsvinder, ender Mitty på et ægte eventyr, der bringer ham til nogle af Jordens fjerneste egne. Og inden han når at få set sig om, er den almindelige mand begyndt at finde sin plads i livet.

Walter Mitty er svær at sætte i bås, både som karakter, historie og film, så fokuser i stedet på filmens instruktør, producer og hovedrolleskuespiller. Det er nemlig en og samme person i form af Ben Stiller.

’The Secret Life of Walter Mitty’ er både en klassisk Ben Stiller-komedie med absurde og komiske scener, men også et drama om at finde sig selv. Tænk ’Forrest Gump’ (1994) møder ’Tropic Thunder’ (2008), og du er i nærheden, og så alligevel overhovedet ikke, for ’The Secret Life of Walter Mitty’ er helt sin egen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (388 votes)
4.5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] hvis du holder af Ben Stiller, romantik og eventyr, så er julens store amerikanske satsning noget for dig." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] ganske enkelt en film, der gør dig i godt humør." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Historien om Walter Mitty er lige så banal, som den er sød og sjov, men i hænderne på den komisk talentfulde Stiller bliver komedien også en rørende fortælling." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En smukkere besyngelse af skønheden og poesien i hverdagen kan man næsten ikke tænke sig." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Den nye film er ikke dårlig, bare for lang, for løs og lidt ordinær. Man savner indlevelsen i den gamle version, der var fortrolig med eskapismens teknik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolai Giødesen

Kan kun anbefales

JB007

En fantastisk film både instrueret og spillet af Ben Stiller. Der er så mange gode scener i filmen, og den får en til at tænke på, at det aldrig er forsent og man bare skal springe ud i det.

fx. er der scenen hvor Walter sidder på baren og lige har sagt nej til at flyve med den fulde pilot ud til båden, og komme et skridt tættere på Sean er fantastisk. Han dagdrømmer herefter, at hans store kærlighed (Cheryl) træder op på scenen inde på baren og synger hans yndlings sang (Major Tom) for ham. Han får lyset op at det er hans sidste chance for at nå det, og med Cheryls øjenkontakt og sang tager Walter skridtet og springer ud i det.

joan

En herlig eventyr film, der rummer så meget, - og jeg kan kun varmt anbefale den.

Maggie Smith

Ben Stiller er i sig selv en kæmpe stjerne, og den her film er på alle måder både god og sjov. Men samtidig også rørende på flere områder. Jeg sammenligner den også en smule med Forest Gump (ikke at man som sådan kan sammenligne hverken handling eller skuespillere i den forstand eller sammenhæng) Men der er noget smukt over en mand, som bare ikke rigtigt har noget liv. Fordi det har han virkelig ikke i filmen. Jeg var så heldig, at se den da den lige var kommet ud i Danmark og jeg er rigtig glad for at jeg så den i sin tid, fordi den var virkelig en god feel-good film. Bare det at han rejser rundt, og er den lille mand som man godt kan få ondt af flere gange i filmen, men som samtidig bare opdager en ny verden for sig.

Når man tænker på, det er en han selv har instrureret og samtidig spillet hovedrolle i, så har han gjort det vældig flot.

En utrolig rørende og eventyrlig film!

Lisa

Jeg er totalt skuffet, normalt elsker jeg film med Ben Stiller. Men denne her var helt uden dybte og humor.

Tanja BN

Synes filmen var lidt meningsløs - den gav ikke mig noget at tænke over - budskabet i filmen er ret underligt...
Alt i alt ikke en film jeg vil se igen..

Niklas B. Luu

Endnu engang spiller Ben Stiller en formidabel rolle, og rollen som Walter passer perfekt til ham

God klipning, musikken passer perfekt ind og ikke mindst selve handlingen

dippegalantuser/922792

...men Ben Stiller bliver aldrig min favorit. Heller ikke når han har noget på hjerte og det har han faktisk her.

Godt gået, Stiller, skulderklap og alt det der. Du formåede faktisk at hæve dig selv over din karriere...

Tina

Jeg ELSKER Ben Stiller!

Ja, jeg ved godt at han for det meste spiller en figur der ikke altid er lige heldig, men han kan altså også levere alvor!

Med denne film fik jeg som biografgænger lyst til at sige mit arbejde op med det samme og bare kaste mig ud i livet!

Bare tage afsted og se hvad der dukker op - der er oplevelser bag hvert et hjørne.

Desværre er der også en virkelighed, og en frygt (måske ubegrundet), der gør, at jeg ikke tager springet. Men mens filmen rullede over lærredet var jeg helt klart med i eventyret!!

Christianuser/172984

Efter at have set traileren og vurderet filmens indhold på baggrund af filmtitlen blev jeg meget positivt overrasket. Jeg havde forestillet mig noget a la Meet the Fuckers, men det er så langt ved siden af man overhovedet kan komme.

Ja, filmen er sjov, men det lykkes på forunderlig Ben Stiller at få rigtig mange ting til at lykkes. I modsætning til Adam Sandler formår Ben Stiller at lave et for mig perfekt miks mellem sjov og alvor (måske inspireret af Piet Hein?). Det alene gør filmen til et lille mesterværk. Dertil kan man så lægge evnen til at fortælle en historie om integritet, dannelse, kærlighed, personlig udvikling, frigørelse og mange andre ting oven i hatten. Der er tale om en overset og undervurderet lille perle. Klart Ben Stillers bedste og meste gennemførte film til dato.

Det er muligvis ikke en oscar kandidat, det sker ikke for film i feel good kategorien. Historien er måske med nogle twists undervejs for oplagt, men den har alligevel meget at byde på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.