Cookie- og Privatlivspolitik

The Raven

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Raven
|

'The Raven' tager udgangspunkt i de sidste dage af Edgar Allan Poes (1809-1849) liv. 

John Cusack spiller den kendte forfatter, som i filmen bliver udsat for en copycat-morder, der i 1800-tallets Baltimore efterligner de mordmetoder, Poe beskrev i sine særdeles morbide historier.

De første ofre er en mor og datter, der findes brutalt myrdet, og betjenten Emmet Fields (Luke Evans) opfatter hurtigt sammenhængen mellem mordets natur og forfatterens værker.

Netop da Poe afhøres, som den første mistænke i sagen, sker endnu et drab, og den unge politibetjent og den fattige kunstner må nu slå sig sammen for at finde seriemorderen, der fortsætter med at omdanne litteraturens verden til blodig virkelighed.

'The Raven', hvis titel er taget fra Poes mest berømte digt, er en blodig blanding af krimi og thriller og er instrueret af James McTeigue (V for Vendetta).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (79 votes)
3.8
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... jeg [er] ikke overbevist om, at John Cusack er den rette mand til rollen som Poe... Samtidig er filmen så fyldt til randen med overskårne halse (og maveskind), at der er mange billeder i den, man bagefter ikke har lyst til at have på nethinden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... til tider er filmen morsom og andre gange lidt uhyggelig, men der er alligevel ét eller andet der mangler. Men som ren underholdning er filmen ret okay..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er lige så søgt, som det lyder... Bag alle tåbelighederne aner man dog en god historie om mennesket Poe ... spillet af en lidt overhysterisk John Cusack." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... noget så sjældent som en rimeligt vellykket gotisk thriller... Der spilles fortrinligt af John Cusack som en bleg, forpint Poe og af Luke Evans som en sammenbidt politimand, men også de øvrige roller forekommer rigtigt bemandet." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Opbygningen i filmen fungerer, men slutningen er en anelse søgt - Poe havde fortjent lidt mere.

Frank

Okay

Line FS

Fed og super spændende film. Flot lavet, og jeg kan lide skuespiller valget! Fantastisk spændende gåder og fedt med mord der bygger på digtene! Meget vellykket.

Amandauser/1027421

The Raven er en okay film. Du skal se den, hvis du godt kan lide detektiv-mysterier, eller hvis du altid har været fascineret af Edgar Allen Poes univers, men ikke hvis du er fanatisk tilbeder.

Movie-fanatic

Totalt afvisende og uforstående overfor al den kritik dette projekt har modtaget?????

Hvis man eller KAN sin Allen Edgar Poe, og syntes om hans krøllede gyser-univers, er dette KLART "filmen"!!!!!!

Der er ikke så meget at sige, ud over SE DEN, hvis du kan lide "From Hell" finder du - som jeg - STOR nydelse i denne opfindsomme og flotte gyser: )

henrik

Damn hvor er i godt nok nogle kedelige anmelder da..
har i ingen forstand på film? haha

Denne film er squ en suværen Thriller/gyser..

Der spænding lige fra start til slut..

Så rend og hop i dårlige anmeldere haha..

Maria

Det er altså ikke den bedste film jeg har set, men den er da fin nok, i hvert fald i forhold til det budskab de prøver at komme frem med.

Men den er liiiige en tand for klam til mig, der er visse scener hvor folk dør på en meget bestialsk måde som jeg ikke havde behøvet at se i detaljer. ;)

SigneHansen

Ikke den bedste film jeg nogensinde har set, men.. Meget spændende og underholdende.. Synes dog det var en rimelig antiklimatisk slutning, så deeeeeet..

Charlotte

En fantastisk film der uden tvivl overgik alle mine forventninger.
Hvor blev stjernerne af?
Jeg kan varmt anbefale den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.