Cookie- og Privatlivspolitik

The Program

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning og indeholder enkelte let dramatiske scener, hvor man bl.a. ser personer få ildebefindende, blive udsat for trusler eller vredesudbrud. Én scene foregår på en operationsstue, hvor man ser antydning af blodsprøjt, da en person skal opereres i hovedet. Da scenen er meget kort, ikke udpenslet, og da filmen ikke indeholder voldsomme scener i øvrigt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2015
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Program
|

'The Program' følger den irske sportsjournalist, David Walsh, der afslører cykelhelten Lance Armstrongs doping-misbrug.

I 1999 vinder den tidligere kræftramte rytter sin første af ialt syv Tour de France-sejre. Samme år tager mistanken form hos Walsh, der begynder en lang og opslidende undersøgelse af The US Postal Service Cycling Team og dets verdensberømte leder. 

Dramaet 'The Program' er instrueret af Stephen Frears, manden bag Philomena og The Queen. Journalisten spilles af Chris O'Dowd, mens den krævende rolle som Lance Armstrong tackles af Ben Foster, der efter eget udsagn eksperimenterede med doping forud for rollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
3.4
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ben Foster arbejder [...] hårdt i hovedrollen, men de syv Tour de France-løb drukner i montager af TV-klip og kampsvedende skuespillere." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[Alle spiller] smaddergodt. Især Foster rammer med sine dræberøjne den intimiderende Armstrong perfekt." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Hvis man vælger at genfortælle en så fortærsket og forholdsvis ny historie, må man da have noget nyt at byde ind med. [...] Det er ikke tilfældet her, hvor man blot peger fingre ad en person, som ingen åbenbart har lyst til at forsvare." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er ikke fordi 'The Program' gør noget decideret forkert. Den gør det bare ikke rigtigt nok. Eller ambitiøst nok." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Ben Fosters præstation som den patologiske løgner er bemærkelsesværdig. Han kan ikke bare spille med musklerne, men også med øjnene, og det er den konstante spændstighed i hans spil, der gør figuren så spændende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Frears finder ingen ny vinkel, men fortæller alt for lige ud af landevejen..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mogens

Som mangeårig elsker af cykelsporten (siden Greg Lemonds sekundsejr i 1989) og i øvrigt også fagligt involveret med salg af bl.a. cykellygter - så jeg meget frem til denne film om legenden Lance Armstrong - for legende er han jo om man kan lide ham eller ej.

Det fede ved denne film er at det ikke bare er et portræt af Armstrong, som der jo findes flere af, men er en ægte spillefilm med det twist at man følger en irsk sportsjournalist der kommer på sporet af Armstrongs dopingmisbrug.

Jeg synes at filmen er godt gennemført, har nogle gode skuespilspræstationer og giver et godt indblik, selv for én som mig der ellers er rigtig godt inde i sagen.

S. Rico

Man kan undre sig over, hvorfor denne film overhovedet blev lavet. For har vi ikke hørt mere end rigeligt om cykeldoping, Tour de France skandaler og Lance Armstrong?

Tilsyneladende ikke, for pludselig fandt jeg mig selv siddende foran filmen. Måske i et håb om at få nogle flere nuancer af sagen. Ok, men er The Program så en film, der skildrer Armstrongs karriere fra flere vinkler og synspunkter? Tja, på en eller anden måde fatter man sympati for manden – men dog uden at have ondt af ham. Ben Foster gør en rimelig god indsats for at spille en svær rolle. Men der er ikke meget nyt at hente i filmen, som skøjter hen over den ene store begivenhed efter den anden.

GiwizZeni

7 X Tour de France vinder, efter også at have sejret over kræften. Imponerende eller hvad?
Alle kender historien om Lance Armstrong's storhed og fald og det er i virkeligheden det største problem for 'The Program', for det punkterer filmens spændingskurve. Vi ved fra start hvordan det hele ender og kan nu kun følge turen. Det er desværre ikke filmens eneste problem for 'The Program' mangler også fokus. Stephen Frears formår ikke helt at holde den svære balance imellem både at fortælle Armstrongs historie og samtidig historien om journalisten David Walsh, der gjorde sig meget upopulær i sin jagt på sandheden om hele verdens cykel-superhelt. Det er godt nok to sider af samme sag, men det bliver altid noget rod når en film ikke kan beslutte sig for hvem der er dens protagonist og fortæller.
Det ændre dog ikke ved at både Chris O'Dowd og især Ben Foster spiller røven ud af de stramme cykelshorts, som henholdsvis Walsh og Armstrong. Derudover er det et spændende indblik i moderne sport på topplan og mediernes rolle som både vagthund og vandbærer. Så der er nok at glæde sig over i 'The Program'. Den er flot, intens og underholdende. Det er bare lidt for meget 'lige ud af landevejen'...

Simon

Jeg er stor fan af gangsterfilm og Lance Armstrong var i den grad en gangster i cykelsporten. Med den rigtige vinkel er det en super god historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.