Cookie- og Privatlivspolitik

The Prince of Egypt (1998)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Prince of Egypt
|

Filmen 'The Prince of Egypt' (Prinsen af Egypten) er fortællingen om to brødre, én af royalt blod, én forældreløs med en mystisk fortid.

De vokser op som bedste venner og deler et stærkt bånd af ungdom og godhjertet rivalisering. Men sandheden sætter dem til sidst dem op mod hinanden, da den ene bliver hersker over det mest magtfulde imperium på jorden, og den anden vælger sit folk.

Konfrontationen er uundgåelig og vil ændre deres liv for evigt.

'The Prince of Egypt' er baseret på Anden Mosebog fra Det Gamle Testamente.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.4
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob

Man kan tydeligt fornemme, at der er blevet puttet meget tid i at fortælle historien tro mod det originale materiale, men samtidig prøve at fortælle den på en lidt anden måde end filmen 'Ten commandments', hvilket denne film formår. Der er her tale om en historie de fleste kender, men dog har filmen sin helt egen stil og sit helt eget udsende.
Forholdet mellem filmens to hovedpersoner, Moses og Ramses, er noget af det bedste der nogensinde er blevet skrevet til en film. Ikke nok med at de er brøde, men de bliver også fjender. Man kan tydeligt fornemme at de ønsker at leve op til den store opgave de hver især har fået, samtidig med at de bare ønsker at være en familie igen, og det er dette problem der skaber det gode drama.
Animation er kendt for at kunne lave store visuelle øjeblikke, og her er der tale om en film der virkelig formår at benytte sig af den visuelle side til fulde. Scener som da Moses snakker med den brændende busk, eller da havet bliver delt i to, er intet mindre end imponerende. I disse scener, plus flere andre i filmen, formår den håndtegnede stil at smelte perfekt sammen med computeranimation.
Musikken er ligeledes fantastisk. Sangene fra Stephen Schwartz er virkelig gode, og de formår at fortælle historien på en visuelt spænende måde og føre historien videre. Underlægningsmusikken af Hans Zimmer er noget af det bedste manden nogensinde har lavet.
Stemmerne er både på engelsk og dansk imponerende, men den engelske rolleliste er dog den mest utrolige. Her består rollelisten af store navne som Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock og Patrick Stewart, bare for at nævne nogle stykker, der alle spiller fantastisk.
Filmen har dog ikke så meget humor, som man kunne have i håbet på da det er en animationsfilm, men det kan også være med til at bevise at et ældre publikum sagtens kan se animationsfilm.
'Prinsen af Egypten' er intet mindre end en fantastisk tegnefilm. Med en velskrevet historie, gennemarbejdede karakter, god musik, imponerende animation og veludvalgte stemmer er der tale om en film som ingen, uanset syn på religion, må snyde sig selv fra.

bettina holbækuser/91463

... det er Dreamworks animationsfilm.

Wayne

I 90'erne kom et væld af tegnefilm, og denne var rimelig - men ville nok idag mere være egnet til tv.

Den vil aldrig blive en klassiker - dertil er kvaliteten ikke god nok.

S. Rico

Der er tale om en animationsfilm med samme historie som De 10 Bud. Det burde ikke kunne gå helt galt, da det jo er en blændende historie, og da animationsgenren giver nye muligheder.

Dette udnyttes desværre ikke. Filmen er kedelig og uinteressant.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.