Cookie- og Privatlivspolitik

The Predator

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
13.09.2018
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Predator
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio, Babybio 2D, Level 7 2D
|

Science fiction-gyseren 'The Predator' er fjerde film i serien, der startede tilbage i 1987 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen og fik efterfølgere i 1990 og 2010.

I den nye film kommer en ung dreng ved et uheld til at sætte en alarm i gang, der tilkalder predators til Jorden. Ikke alene vender de højteknologiske rumvæsner tilbage, men denne gang er de stærkere end nogensinde før. Predatorerne har nemlig opgraderet dem selv ved at tilføje DNA fra andre rumvæsener.  

Det er nu op til et hold af tidligere elitesoldater og en kemilærer at sætte en stopper for denne nye trussel.

'The Predator' følger op på den populære franchise, der udover de tre regulære forgængere også tæller to spinoff-film i form af Alien vs. Predator og dens efterfølger Aliens vs. Predator 2.

Instruktøren bag filmen er kendt for at have instrueret Kiss Kiss Bang Bang og Iron Man 3. Han havde også en birolle i den originale film som soldaten Hawkins.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (141 votes)
3.8
1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "[Filmen] er hverken flot, skræmmende eller chokerende – kun i sin tonedøve underlødighed." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[The Predator] er ikke andet end kedelig dialog i dyre omgivelser, tilsat en småfascistisk fascination af evolutionær overlegenhed." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

Der er fuld fart på i THE PREDATOR, hvor vi igen får fornøjelsen af den usynlige, laserbærende monstrøse alien, som ARNOLD SCHWARZENEGGER først stødte på tilbage i 1987. Desværre går det indimellem alt for hurtigt, til at man kan følge med, og det er som om, at skaberne bag filmen har glemt, hvad det er, der med tiden har gjort PREDATOR til en klassiker.

Hvor filmen fra 87’ i bedste David mod Goliat-stil fokuserede på selve jagten og menneskets kamp mod en overlegen fjende, har THE PREDATOR travlt med at afmystificere alt omkring det dreadlocks-bærende væsen. Der er action - og masser af det - men det virker langt hen ad vejen tomt og hult.

Filmen scorer flest point på sjovheds-kontoen, hvor hovedpersonen undervejs får samlet et gruppe havarerede og vidtløftige ekssoldater, der har en ret underholdende ping-pong kørende med hinanden. Se filmen, hvis du gerne vil have noget meningsløs action. Er du Predator-fan, så støv de gamle film af i stedet.

S. Rico

Det kan være svært at mande sig op til at se 8½ eller La Dolce Vita, når man bare vil underholdes. Så jeg tog i stedet hul på en bulder-og-brag-smadre-action aften. Menuen var 2 x The Rock (Rampage og Skyscraper) + Shane Black (The Predator).

Dessert: The Predator. Predator 4 har meget til fælles med Alien 4. I begge indgår der genteknologi eksperimenter, Aliens/Predator taget til fange af mennesker, et utrolig fjollet plot og masser af ramasjang. Shane Black går dog endnu længere end i Alien 4. The Predator er nemlig ikke kun fjollet, det er nærmest en komedie, der tager gas på sig selv og Predator universet. Det kan man meget nemt stå helt af på. Jeg var imidlertid helt med og nød denne søde dessert med et kæmpe smil på læben fra start til slut. Når Shane Black til sidst refererer til sin egen Iron Man 3 med nano-teknologi dragten, så bliver det slået fast med syv-tommer-søm, at der ikke er noget her, der skal tages alvorligt. 4½ stjerner.

BettinaJ

Jeg elsker Predator filmene, så jeg blev virkelig skuffet over denne film.
Sjældent har jeg set SÅ elendigt forsøg på, at tag Predator op igen.
Nej. Bare nej.

Fik snakket med et par stykker i biografen efter filmen og de rystede også bare på hovedet af den.

Geek

Det er en underholdende film, men den har sandelig også sine fejl. Vi anmelder The Predator i nyeste episode af vores podcast. Find "geekcast.dk" i din podcast app eller på http://www.geekcast.dk
Vi er en nørdet podcast med alt om science fiction, fantasy, horror og superhelte.

Anton Berg

The Predator er ikke nogen god film. Den er langt under Shane Blacks instruerede standard, og hvorfor han valgte at lave den, forstår jeg heller ikke, når hans karrierer så så skarp ud! MEN! Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke nødt hvert et minut af denne åndsvagt dumme og elendigt instrueret actionfilm, for den er vildt underholdende. Jeg har set den tre gange og forudbestilt den på iTunes, det er officielt at den er en guilty pleasure. Jeg har aldrig brudt mig om Predator universet eller filmene, men det gør jeg satme nu. En film jeg rigtig kan slå hjernen fra til og se, mens jeg nyder en øl, og det skal den sgu have en masse subjektive stjerner for!

petergabriel.dkuser/544015

Den første Predator-film fra 1987 skabte et ikonisk monster og cementerede Arnold Schwarzeneggers status som actionstjerne, mens fortsættelsen fra 1990 med Danny Glover i hovedrollen på flot vis udbyggede universet og bød på adskillige flotte og opfindsomme scener, der ved nyligt gensyn stadigvæk er lige fede. The Predator fra 2018 har ingen af de gamle films kvaliteter. Ingen!

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Tom

Obs: Kan indeholde spoilers

Så filmen idag og følte mig generelt godt underholdt. Flot lavet, men der var også nogle få ting jeg ville ha lavet anderledes, hvis jeg sad i instruktør eller manuskript stolen. Predator 2 med Danny Glover, Rubén Blades,Gary Busey,Maria Conchita Alonso,og (R.I.P) Bill Paxton, er stadig Predator filmen over dem alle. Her i den nye, hvor der er forsøgt at tænke lidt i nye baner, mht Predator hunde, og en megastor Predator som hovedfader til vores gensplejset Predator, bliver efter min mening lidt rodet. Og den oprindelige (mindre) Predator som vi kender den, burde være eneste væsen vi burde møde, da den er stjernen. Og samt også den mest intelligente af de to, da den nye store, mest virker bare stor og mere brutal. Når det er sagt, så virker dialogen okay, og rart der er en del humor med, så det ikke virker så alvorligt og ophævet alt sammen. Lige slutningen med den super-spacey Predator dragt der med nano-agtig opførsel spinner om en af forskerne som en cocon, kunne de godt ha klippet ud, og sat ind i extra materiale delen på BluRay versionen. Men thumbs up for flotte scener, action,og god humor,plus god FX's. Men savnede lidt mere dybde og mørke som i Predator 2. Og altså Predator hunde, og mega-stor arve-fader til Predator på steroider, kunne os være sløjfet. Og man kunne evt. istedet ha' enten haft flere alm. Predators, eller en Predator der som det jager-samfund der kommer fra, kunnet ha taget ved lære af historien om de andre gange Predator havde været nede på jorden, og lært af deres fejl inden den påny forsøgte at tage ned for at søge nyt bytte. Og dermed en mere forberedt eller smartere Predator.

Jacob

Der er gået mere end 30 år siden de udenjordiske, samt teknologiske overlegne væsner først jagede på Jorden, men nu er de vendt tilbage. Langt, langt borte i en fjern galakse udspiller sig et drama, og et rumskib styrter efterfølgende ned om natten i Mexico. Snigskytten McKenna overlever med nød og næppe nedslaget, og sender en hjelm og armskinne bjærget fra vraget hjem med posten, så han har beviser om sin utrolige historie. Andre er dog også særdeles interesseret i de fremmede gæster, og sammen med gruppe højst ustabile soldater, så havner de alle sammen i krydsilden, da jagten denne gang handler om mere end bare trofæer. I hele suppedasen får man dog hjælp fra en uventet front.

Lad det være sagt med det samme, og det at The Predator intet har at gøre med Predators fra 2010. Den hænger kun sammen med de to oprindelige film, og årene 1987 samt 1997 nævnes et par gange, og en dybere forbindelse er der ikke rigtigt. Filmen er kaotisk, men skruet sammen med personer, der nærmest alle lader til at lide af en bogstavsygdom, så er det hele ekstra forvirrende. De ikoniske Predators har gennemgået en udvikling, og det er en ganske imponerende fysisk skikkelse, som er omdrejningspunktet for en masse fed action. Desværre bærer filmen bræg af de mange reshoots, og selvom slutningen ligger klart op til en fjerde film, så er jeg spændt på om det virkelig vil ske.

Jakob P.

The Predator får 4 stjerner af Anmelderen ****

Predator fra 1987 med Schwarzenegger er i mine øjne en klassiker, en fed film som også er skræmmende på flere måder, og jeg har intet imod at de digter videre på historien. Denne film The Predator fra 2018 er ikke et kunstværk, men det er fandeme en rigtig fed film, med masser af action. The Predator skal man ikke søge nogen dybere mening i, man skal bare gå ind og se den, og koble hjernen fra. Gør man det, så får man uden tvivl en rigtig god filmoplevelse.

En ung dreng kommer ved et uheld at sætte en alarm i gang, som tilkalder Predators til Jorden, en predator har nemlig stjålet sensitivt udstyr fra de øvrige predators. Så nu går jagten ind, og menneskene har svært ved at skelne ven fra fjende, og man skal i hvert fald ikke gå imellem en predator og dens bytte.

Jeg synes generelt filmen var rigtig god, den var actionpacked. Historien er god, og handlingen er spændende og stimulerende. Boyd Holbrook spiller rigtig godt og overbevisende, og de øvrige skuespillere leverer også et godt stykke arbejde. Jeg var tilfreds og godt underholdt hele vejen igennem filmen. Tempomæssigt ligger vi i den høje ende, da det er en actionfilm, som for det meste foregår i et højt tempo. Rytmisk ligger vi godt og stabilt, de forskellige skift mellem hver scene var nøje afmålt og balanceret, og man kunne følge med i filmen uden at blive forvirret. Alt i alt, en total fed film, hvis man er til den slags.

Mikebars

Havde desværre nok forvente det samme, som da jeg så den første i 80 ere...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.