Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Predator

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
13.09.2018
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Predator
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio, Babybio 2D, Level 7 2D
|

Science fiction-gyseren 'The Predator' er fjerde film i serien, der startede tilbage i 1987 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen og fik efterfølgere i 1990 og 2010.

I den nye film kommer en ung dreng ved et uheld til at sætte en alarm i gang, der tilkalder predators til Jorden. Ikke alene vender de højteknologiske rumvæsner tilbage, men denne gang er de stærkere end nogensinde før. Predatorerne har nemlig opgraderet dem selv ved at tilføje DNA fra andre rumvæsener.  

Det er nu op til et hold af tidligere elitesoldater og en kemilærer at sætte en stopper for denne nye trussel.

'The Predator' følger op på den populære franchise, der udover de tre regulære forgængere også tæller to spinoff-film i form af Alien vs. Predator og dens efterfølger Aliens vs. Predator 2.

Instruktøren bag filmen er kendt for at have instrueret Kiss Kiss Bang Bang og Iron Man 3. Han havde også en birolle i den originale film som soldaten Hawkins.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (108 votes)
3.8
1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "[Filmen] er hverken flot, skræmmende eller chokerende – kun i sin tonedøve underlødighed." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[The Predator] er ikke andet end kedelig dialog i dyre omgivelser, tilsat en småfascistisk fascination af evolutionær overlegenhed." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BettinaJ

Jeg elsker Predator filmene, så jeg blev virkelig skuffet over denne film.
Sjældent har jeg set SÅ elendigt forsøg på, at tag Predator op igen.
Nej. Bare nej.

Fik snakket med et par stykker i biografen efter filmen og de rystede også bare på hovedet af den.

Geek

Det er en underholdende film, men den har sandelig også sine fejl. Vi anmelder The Predator i nyeste episode af vores podcast. Find "geekcast.dk" i din podcast app eller på http://www.geekcast.dk
Vi er en nørdet podcast med alt om science fiction, fantasy, horror og superhelte.

Anton Berg

The Predator er ikke nogen god film. Den er langt under Shane Blacks instruerede standard, og hvorfor han valgte at lave den, forstår jeg heller ikke, når hans karrierer så så skarp ud! MEN! Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke nødt hvert et minut af denne åndsvagt dumme og elendigt instrueret actionfilm, for den er vildt underholdende. Jeg har set den tre gange og forudbestilt den på iTunes, det er officielt at den er en guilty pleasure. Jeg har aldrig brudt mig om Predator universet eller filmene, men det gør jeg satme nu. En film jeg rigtig kan slå hjernen fra til og se, mens jeg nyder en øl, og det skal den sgu have en masse subjektive stjerner for!

filmkorn.dk

Den første Predator-film fra 1987 skabte et ikonisk monster og cementerede Arnold Schwarzeneggers status som actionstjerne, mens fortsættelsen fra 1990 med Danny Glover i hovedrollen på flot vis udbyggede universet og bød på adskillige flotte og opfindsomme scener, der ved nyligt gensyn stadigvæk er lige fede. The Predator fra 2018 har ingen af de gamle films kvaliteter. Ingen!

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Tom

Obs: Kan indeholde spoilers

Så filmen idag og følte mig generelt godt underholdt. Flot lavet, men der var også nogle få ting jeg ville ha lavet anderledes, hvis jeg sad i instruktør eller manuskript stolen. Predator 2 med Danny Glover, Rubén Blades,Gary Busey,Maria Conchita Alonso,og (R.I.P) Bill Paxton, er stadig Predator filmen over dem alle. Her i den nye, hvor der er forsøgt at tænke lidt i nye baner, mht Predator hunde, og en megastor Predator som hovedfader til vores gensplejset Predator, bliver efter min mening lidt rodet. Og den oprindelige (mindre) Predator som vi kender den, burde være eneste væsen vi burde møde, da den er stjernen. Og samt også den mest intelligente af de to, da den nye store, mest virker bare stor og mere brutal. Når det er sagt, så virker dialogen okay, og rart der er en del humor med, så det ikke virker så alvorligt og ophævet alt sammen. Lige slutningen med den super-spacey Predator dragt der med nano-agtig opførsel spinner om en af forskerne som en cocon, kunne de godt ha klippet ud, og sat ind i extra materiale delen på BluRay versionen. Men thumbs up for flotte scener, action,og god humor,plus god FX's. Men savnede lidt mere dybde og mørke som i Predator 2. Og altså Predator hunde, og mega-stor arve-fader til Predator på steroider, kunne os være sløjfet. Og man kunne evt. istedet ha' enten haft flere alm. Predators, eller en Predator der som det jager-samfund der kommer fra, kunnet ha taget ved lære af historien om de andre gange Predator havde været nede på jorden, og lært af deres fejl inden den påny forsøgte at tage ned for at søge nyt bytte. Og dermed en mere forberedt eller smartere Predator.

Jacob

Der er gået mere end 30 år siden de udenjordiske, samt teknologiske overlegne væsner først jagede på Jorden, men nu er de vendt tilbage. Langt, langt borte i en fjern galakse udspiller sig et drama, og et rumskib styrter efterfølgende ned om natten i Mexico. Snigskytten McKenna overlever med nød og næppe nedslaget, og sender en hjelm og armskinne bjærget fra vraget hjem med posten, så han har beviser om sin utrolige historie. Andre er dog også særdeles interesseret i de fremmede gæster, og sammen med gruppe højst ustabile soldater, så havner de alle sammen i krydsilden, da jagten denne gang handler om mere end bare trofæer. I hele suppedasen får man dog hjælp fra en uventet front.

Lad det være sagt med det samme, og det at The Predator intet har at gøre med Predators fra 2010. Den hænger kun sammen med de to oprindelige film, og årene 1987 samt 1997 nævnes et par gange, og en dybere forbindelse er der ikke rigtigt. Filmen er kaotisk, men skruet sammen med personer, der nærmest alle lader til at lide af en bogstavsygdom, så er det hele ekstra forvirrende. De ikoniske Predators har gennemgået en udvikling, og det er en ganske imponerende fysisk skikkelse, som er omdrejningspunktet for en masse fed action. Desværre bærer filmen bræg af de mange reshoots, og selvom slutningen ligger klart op til en fjerde film, så er jeg spændt på om det virkelig vil ske.

Jakob P.

The Predator får 4 stjerner af Anmelderen ****

Predator fra 1987 med Schwarzenegger er i mine øjne en klassiker, en fed film som også er skræmmende på flere måder, og jeg har intet imod at de digter videre på historien. Denne film The Predator fra 2018 er ikke et kunstværk, men det er fandeme en rigtig fed film, med masser af action. The Predator skal man ikke søge nogen dybere mening i, man skal bare gå ind og se den, og koble hjernen fra. Gør man det, så får man uden tvivl en rigtig god filmoplevelse.

En ung dreng kommer ved et uheld at sætte en alarm i gang, som tilkalder Predators til Jorden, en predator har nemlig stjålet sensitivt udstyr fra de øvrige predators. Så nu går jagten ind, og menneskene har svært ved at skelne ven fra fjende, og man skal i hvert fald ikke gå imellem en predator og dens bytte.

Jeg synes generelt filmen var rigtig god, den var actionpacked. Historien er god, og handlingen er spændende og stimulerende. Boyd Holbrook spiller rigtig godt og overbevisende, og de øvrige skuespillere leverer også et godt stykke arbejde. Jeg var tilfreds og godt underholdt hele vejen igennem filmen. Tempomæssigt ligger vi i den høje ende, da det er en actionfilm, som for det meste foregår i et højt tempo. Rytmisk ligger vi godt og stabilt, de forskellige skift mellem hver scene var nøje afmålt og balanceret, og man kunne følge med i filmen uden at blive forvirret. Alt i alt, en total fed film, hvis man er til den slags.

Mikebars

Havde desværre nok forvente det samme, som da jeg så den første i 80 ere...

Mick

Jeg giver Niels ret i hans anmeldelse. Filmen er totalt rodet, men for ikke Predator fans tror jeg de synes det er god underholdning.Niels glemte lige Peter keyes søn Sean keyes hvad laver han lige her?. Man skal selvfølgelig huske man ikke skal lave en kopi af de gamle film, men denne er ikke god. Ville gerne have set lidt mere thriller og lidt mindre comedy.

Nielsuser/720996

Efter at have hørt om manuskriptet til filmen, gik jeg ind i biografen med lave forventninger, men stadig med håbet om at blive positivt overrasket. Filmen var underholdene hele vejen igennem, men god var den bestemt ikke og det er ikke kun fordi at jeg er predatornørd til fingerspidserne.
Det er klart den dårligste film af dem alle, avp filmene medregnet.

De første 10 minutter af filmen, var jeg positiv, men her fra, gik det kun ned af bakke.

Et af de helt store problemer med den nye film, The predator, er, at den ikke tager sig selv seriøst.
Det er en sci-fi action comedy, med gory, hvor de to første film, må betegnes som sci- fi action film.

Der sker alt alt for meget i filmen og de mange blodige drab, virker ikke skræmmende, men blot som underholdning til de mindre krævende biografgæster.

Shane Black er kendt for sin humor og gode dialoger og til at skabe kemi imellem skuespillerne i hans film.
Det lykkes ham også at skabe en gruppe af mennesker, med en god kemi, men karaktererne er så tomme, at man ikke føler noget, når de en efter en dør.
Der bliver desuden bandet helt vildt i filmen, hvilket bare bliver for meget. Dialogen i filmen er simpelthen for ekstrem og de evige jokes og one liners, fjerner alt form for troværdighed i filmen. Humor kan godt virke i en action/horrorfilm, men på de rigtige tidspunkter. Når der konstant bliver fyret jokes af, selv når folk dør omkring ørene på en, virker det bare plat.

Der er simpelthen så mange platte ting med i filmen, som jeg ikke kan snakke om, uden at afsløre for meget.

Der er i det hele taget, flere platte ting med. Feks giver en predator ”thumbs up”, med en afrevet arm, hvilket næsen fik mig til at forlade biografen.
Predatorhunde med dreadlocks, som intet kan, andet end at fremstå komiske og blive venner med filmens helte, hjælper ikke på filmens manglende alvor.
Drengen i filmen kan forstå predator sproget, hvilket godt nok er blevet tonet ned, i forhold til manuskriptet, men det er stadig dumt.

Hele historien er rodet og scenerne er klippet på en sådan måde, at man sidder tilbage forvirret og undrer sig over hvordan karaktererne er kommet fra A til B, eller hvordan de har samlet viden på 5 min.
Filmen har ellers en simpel historie, men den kaster for mange bolde op i luften, som den ikke griber igen.

Nu har alle predators menneske DNA i dem og de jager ikke længere grundet spændingen, men for at gensplejse dem selv og gøre dem selv bedre.
Hele predatorkulturen bliver altså pisset på og der er flere historiemæssige ting i filmen, som fans vil blive meget stødt over.

De praktiske effekter var jeg positivt overrasket over, selvom at jeg personligt ikke kunne lide designet. Dragterne er bl.a. for lave, hovedet er for stort i forhold til kroppen og så ligner selve rustningen, noget fra en marvel film.
Udseendet er dog ikke alt, for skuespillerne i dragterne, havde slet ikke de klassiske bevægelser fra de to første film, som giver en predator sin sjæl.
De virker kluntede og alt for menneskelige, både i bevægelser, men også i hvordan predators tænker.
Det mystiske er væk og det skyldes ikke at predators nu er klassiske monstre, men måden disse monstre fremstilles på i filmene.
Computereffekterne var til gengæld forfærdelige og jeg sad konstant og tænkte på the mummy, og ikke kun grundet de dårlige effekter, men også det uforståelige sprog, som igen gjorde predatoren for menneskelig og komisk. De kunne også snakke i de gamle film, men de fremstod stadig uhyggelige.

Slutningen er forfærdelig og et rip off fra iron man. Den bevæger evt kommende film i en super helte retning, som ikke passer ind i predator universet.

Musikken er mere eller mindre genbrugt fra den først film, komponeret af Alan Silvestri. Det skulle man umiddelbart tro var en god ting, men det virker uoriginalt, og man tænker tilbage på de oprindelige scener hvor musikken er fra og tænker på hvor meget bedre den nye film burde være.

Jeg vil ikke anbefale at folk betaler penge for at se den og slet ikke folk der er fans af de to første film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter