Cookie- og Privatlivspolitik

The Piano (1993)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Piano
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
To mennesker og et piano på en strand.

Sådan starter Jane Campions billedstærke tredje film, der blev nærmest overdænget med priser, blandt dem en Oscar for bedste originale manuskript og for bedste birolle til den dengang kun 11-årige Anna Paquin. Hun spiller den ranke og stolte datter til den stumme Ada McGrath (Holly Hunter), der kun synes at være lykkelig, når hun spiller på sit piano.

Filmen er bygget op som et temmelig barskt epos og lægger kraften og saften i det gnistrende spil mellem Hunter og Keitel. Michael Nymans velklingende kompositioner strømmer ud gennem Hunters hænder, og filmen fremstår stadig som en af 90'ernes mest fængslende kærlighedshistorier.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

God film

Wayne

The Piano er lang, men historien er værd at vente på, for den bliver ganske dramatisk og ender med at forløses i flotte kontraster.

Katja

Instruktøren Jane Campion er den første kvindelige filminstruktør som har modtaget De Gyldne Palmer i Cannes

Den pris modtog hun for denne film - og det forstår man godt!

Desuden modtog Anna Paquin (True Bloods egen Sookie Stackhouse) en Oscar for bedste kvindelige birolle i en alder af kun 11 år for sin rolle i filmen!

Jeg synes bestemt at priserne, som denne film modtog var fuldt fortjente!

Filmens intense historie gjorde at jeg skiftevis ændrede mit syn på filmens hovedroller.. ham jeg synes var den "onde" blev til sidst den gode og omvendt.. Det er ikke ofte en film er i stand til, at få mig til at ændre mening halvvejs inde i filmen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.