Cookie- og Privatlivspolitik

The Piano (1993)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Piano
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Det historiske dama 'The Piano' handler om en enke, der sendes til New Zealand sammen med sin datter og sit klaver for at indgå i et arrangeret ægteskab.

Skotske Ada bortgiftes i 1850’erne til en mand i New Zealand, som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen!

Det arrangerede ægteskab er uden passion, og Ada, der har valgt at være stum, kaster istedet sin lidenskab på en anden.

Hun er kun lykkelig, når hun kan udtrykke sig gennem sit klaver, og da det bliver taget fra hende, må hun indgå en handel for at få lov til at spille. 

Det barske landskab danner bagtæppe for den stærkt erotiske kærlighedshistorie, der i særdeleshed bæres af det hede spil mellem Holly Hunter og Harvey Keitel. 

'The Piano' vandt tre Oscars samt Den Gyldne Palme i Cannes. Filmen er instrueret af newzealænderen Jane Campion og har Holly Hunter, Anna Paquin, Sam Niell og Harvey Keitel på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

God film

Wayne

The Piano er lang, men historien er værd at vente på, for den bliver ganske dramatisk og ender med at forløses i flotte kontraster.

Anne Dortheuser/1020285

The Piano er ikke en traditionæl kærlighedshistorie. Det er snarere en film om erotik og vores sanser inderste væsen. Om en kvindes ret til at udtrykke sig erotisk i en victoriansk tid. The Piano er ikke en film, man skal se. Den skal mærkes. Filmfolk, der foretrækker plot og logik, har kaldt den pseudointellektuel, forstillet og prætentiøs. Der er måske en smule om det hele, men i så fald er det en særdeles vellykket én af slagsen. The Piano er nemlig en af de sjældne filmoplevelser, hvor resultatet er større end dens dechifrerede komponenter. To og to giver pludselig mere end fire. Den er ikke bare godt instrueret, filmet, castet og produceret. Det er måden, de fire elementer spiller sammen på, der hæver den derop, hvor vi ofte i mangel af bedre kalder det filmmagi. 

Katja

Instruktøren Jane Campion er den første kvindelige filminstruktør som har modtaget De Gyldne Palmer i Cannes

Den pris modtog hun for denne film - og det forstår man godt!

Desuden modtog Anna Paquin (True Bloods egen Sookie Stackhouse) en Oscar for bedste kvindelige birolle i en alder af kun 11 år for sin rolle i filmen!

Jeg synes bestemt at priserne, som denne film modtog var fuldt fortjente!

Filmens intense historie gjorde at jeg skiftevis ændrede mit syn på filmens hovedroller.. ham jeg synes var den "onde" blev til sidst den gode og omvendt.. Det er ikke ofte en film er i stand til, at få mig til at ændre mening halvvejs inde i filmen!

Jolene

Dette er nok min yndlinges film. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har set denne film, og jeg er ikke blevet træt af den. Det er på trods af, at jeg er blevet ældre, og nogen gange vokser man jo fra ting eller ændre smag. Historien og musikken går op i en højere enhed. Jeg øver mig stadig på temaet The Heart Asks Pleasure First The Promise/The Sacrifice. Det er svært uden klaverlærer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.