Cookie- og Privatlivspolitik

The Pianist (2002)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
04.07.2003
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Pianist
|

Wladyslaw Szpilman er en høj, smuk mand, der er beundret for sit smukke klaverspil. Han bor med sin familie, der er en samling intellektuelle og kærlige mennesker, i det centrale Warzawa, da det nazistiske helvede bryder løs.
Hitlers holocaust er igang og 360.000 jøder stuves sammen i en lille del af byen. I den kommende tid enten sulter eller slider de sig ihjel, hvis ikke de skydes ned eller sendes til en af nazisternes mange udryddelseslejre.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Fordi det idag er 77 år siden nazisterne indvaderede Polen, skulle jeg selvfølgelig se Pianisten. Og hold nu kæft et mesterværk.

Den eneste grund til den ikke vandt Bedste Film var fordi Roman Polanski voldtog den trettenårige pige tilbage i 70'erne mens hun var bevidstløs. Hun har faktisk tilgivet ham.

På højde med Schindler's List. Ryger direkte ind på min top 25.

Wayne

at hive denne film ned fra hylden. Fantastisk skildring af de polske jøders mareridt.

På et tidspunkt fortælles det at kun 60.000, ud af en halv million jøder fra Warzawa, endnu ikke er udslettet af tyskerne - og der bliver dræbt flere!

Det er en grusom historie Polanski fortæller os - men dog en med en smule håb, midt i alt det forfærdelige. Ikke underligt at den vandt en Oscar som bedste film og en mere for Adrien Brodys mesterlige og nedtonede skuespil.

Virkelig en film som kan anbefales.

christian

"Pianisten" vandt ikke en Oscar for bedste film, men tre andre for henholdsvis bedste instruktion, bedste manuskript over andet forlæg og bedste mandlige hovedrolle.

Til gengæld vandt den Den Gyldne Palme på Filmfestivalen i Cannes.

Wayne

Du har helt ret. Måske burde den have haft den så?

;-)

Lars Michael

Historien er så utrolig ..en rørene historie der rammer dybt i os.kort sagt det er et mesterværk

S. Rico

Adrien Brody spiller så godt, at det ikke er til at fatte. Historien er så utrolig, at det ikke er til at fatte, at den er baseret på virklige begivenheder og personer.

Men tro det og nyd denne mega storfilm, som man med sikkerhed aldrig nogensinde vil glemme.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.