Cookie- og Privatlivspolitik

The Personal History of David Copperfield

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere dramatiske scener med skænderier, overfald, afstraffelser, slåskampe og en scene med et skib i havsnød. Flere af scenerne er voldsomme, en enkelt scene er blodig, men ingen af scenerne er udpenslende. Da filmen foregår i et historisk England med stor distance til nutiden, og da hovedpersonen er stærk og handlekraftig, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
10.09.2020
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Personal History of David Copperfield
|
The Personal History of David Copperfield

Filmen 'The Personal History of David Copperfield' er en komedie baseret på den populære roman af Charles Dickens fra 1850.

Den unge David Copperfield bliver efter at have fået en ny, kold stedfar sendt hjemmefra for at klare sig i den fattigste del af London. Men efterhånden som han bliver ældre, opstår muligheden for et bedre liv, og det lykkes ham endda at komme til penge.

Som David Copperfield bevæger sig igennem tilværelsen, møder han en lang række skæve eksistenser fra alle samfundslag, der inspirerer ham til at nedfælde sit liv og forfølge drømmen som forfatter.

'The Personal History of David Copperfield' er en moderne opdatering af den klassiske roman, der betragtes som en slags selvbiografi, da historien om Copperfields liv fra barndom til voksenalderen har mange ligheder med Dickens' eget liv.

Dev Patel fra Slumdog Millionaire spiller titelrollen i en film af manden bag politiske satirer som In the Loop og Stalins død, der har samlet en flot rolleliste bestående af bl.a. Tilda Swinton, Ben Whishaw og Hugh Laurie. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... i tilfældet 'The Personal History of David Copperfield' bliver instruktørens farveblindhed simpelthen distraherende og kommer til at virke som et statement, der spænder ben for historien frem for at fortælle den." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Sammen med medforfatter Simon Blackwell giver Iannucci gamle Dickens en farvestrålende, fjollet og fantasifuld olfert." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "I filmen om David Copperfield reflekterer komikken først og fremmest Iannuccis evner som stilsikker instruktør, der kan få sit britiske stjernecast til at funkle i pudsige situationer." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Her er ting, man vil huske i meget lang tid. Først og fremmest farverne, også på alle de fysiske ting. De tragiske islæt står mindre markant, fordi Iannucci er vant til at prioritere satiren. [...] Iannuccis brogede fabel beviser, at vi aldrig bliver færdige med klassikerne. Hverken de engelske eller vores egne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henriett

Dette er hvad biograf handler om. Sættene er visuelt magiske. Fortællingen er opfindsomme. For en film har de gjort et godt stykke arbejde med at fortolke Dickens. Min eneste klage ville være, at det er for meget at fylde hele Copperfield i en 2 timers film. Denne rollebesætning og besætning ville lave en sindssygt smuk tv-serie.

Georgeuser/903685

Filmen er en besynderlig fortolkning af en klassiker. Historien usammenhængende og rammer helt ved siden af. Spild af tid og penge.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.