Cookie- og Privatlivspolitik

The Party

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
12.10.2017
| |
1 time 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Party
|
Versioner: se alle
2D, Film, tapas & cocktails, Særvisning
|
Billetter
The Party plakat

Komedie-dramaet 'The Party' foregår i et rækkehus i London, hvor politikeren Janet har samlet sine venner for at fejre sin nye stilling som sundhedsminister i oppositionens skyggekabinet.

Bill, hendes akademikermand, er gået i hundene pga. helbredsproblemer, så klargøringen til festen er udelukkende på Janets skuldre.

Gæsterne består af den unge bankmand og nervevrag Tom, Janets misantropiske veninde Jenny, hendes new age-inspirerede mand Gottfried og Bills universitetsbekendtskab Martha sammen med hendes gravide kæreste.

Festlighederne når ikke langt, før gnidningerne opstår, og snart vælter skeletterne ud af skabet.

'The Party' er instrueret og skrevet af Sally Potter, der senest stod bag Ginger & Rosa i 2012, og det sort-komiske kammerspil byder på en rolleliste bestående af lutter karakterskuespillere. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sally Potters nye film ender med at minde om en af filmens irriterende gæster, der bare ikke vil gå hjem ...." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Engelske Sally Potter [...] har med 'The Party' lavet en stram samfundssatire med nogle af de bedste skuespillere, man kunne forestille sig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... stjernebesat, stimulerende, stringent og stærkt underholdende!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'The Party' er en satirisk-sarkastisk tour de force [...]. Formen er præcis og elegant." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Sort/hvide The Party er ikke en genindspilning af Peter Sellers-klassikeren The Party fra 1968. Det havde naturligvis også nærmet sig blasfemi, at gøre forsøget. Der er derimod tale om et lille engelsk sort-humoristisk kammerspil med dramatiske noter, lavet bl.a. med hjælp fra Copenhagen Film Fund og nogle håndfulde danskere i crewet.

Janet er lige blevet minister, og inviterer de nærmeste venner over til en hyggelig aften for at fejre udnævnelsen. Janets mand Bill, som allerede før gæsternes ankomst virker noget deprimeret, varmer aftenen op, ved at spille gamle vinylplader for fuld hammer i den lille stue. Gæsterne ankommer en for en, alle med deres egen lille hemmelighed eller overraskelse. Dog er Toms kone forsinket, hvilket ikke forhindrer hende i at spille den måske vigtigste rolle i The Party. Når hun at dukke op før den korte film slutter?

Vurdering
Skuespillet i The Party fejler bestemt ikke noget som sådan. Dog kan det godt virke som om, at det at filmen er optaget i sort/hvid, har ansporet castet til at spille mere teatralsk end nødvendigt er. Næsten som om at de troede, at ikke alene var det en sort/hvid film de medvirkede i, men at det samtidig også var en stumfilm. Well, jeg går ud fra at skuespillere som Bruno Ganz, Kristin Scott Thomas og Timothy Spall sagtens har kunnet finde ud af at agere, uden at overagere, så dette uforståelige greb må stå på instruktøren Sally Potters regning. Ret skal være ret. Jeg synes faktisk at Timothy Spall (Secrets & Lies, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) og Bruno Ganz (Der Untergang) gør det rigtigt godt. Men begge disse to herrer, er jo også taget fra øverste skuffe!

Man kan vel godt sige, at The Party indholder flere karakterer og situationer, som kunne have udviklet sig i en spændende retning. Der er nok at tage fat på. Alle, som i alle, karakterer i kammerspillet har deres hemmeligheder. En sniffer banevis af coke og har medbragt en pistol til festen, stort set alle har dyrket horisontale øvelser med personer som de ikke burde have gjort det med samt andre ting fra den skuffe … Men det er som om at hver gang vi begynder at kradse lidt i overfladen på disse hemmeligheder, springer vi straks videre i handlingen. Altså vi kommer på ingen måde i dybden med hvorfor at personerne er kommet så langt ud, som de øjensynligt er.

Konklusion – The Party
The Party er en af de korteste spillefilm jeg har set ever … og samtidig er dette en af mine korteste anmeldelser ever :) Uanset længden på The Party, skulle nok ikke have varet ret meget længere, før vi var begyndt at småkede os. The Party får tre stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.