Cookie- og Privatlivspolitik

The Odd Life of Timothy Green

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
01.11.2012
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Odd Life of Timothy Green
|

I filmen 'The Odd Life of Timothy Green' må ægteparret Cindy (Jennifer Garner) og Jim (Joel Edgerton) efter den sidste mislykkede behandling hos fertilitetslægen sande, at de nok aldrig bliver forældre.

Derfor tilbringer de aftenen med at nedskrive alle de karakteristika, deres barn ville have haft, og graver papiret ned i en æske i haven. Natten bringer dog et forfærdeligt uvejr med sig, og næste morgen står der en dreng i køkkenet med blade om anklerne og kalder Cindy og Jim for mor og far.

Parret bliver pludselig kastet ind i rollen som forældre til et meget særligt barn, og de skal nu lynhurtigt lære alt om faget.

Instruktøren Peter Hedges er bedst kendt for romanen og manuskriptet bag 'What's Eating Gilbert Grape' (1993). 'The Odd Life og Timothy Green' er blot hans tredje film som instruktør efter 'Pieces of April' (2003) med Katie Holmes i hovedrollen og 'Dan in Real Life' (2007) med Steve Carell. 

'The Odd Life of Timothy Green' er skrevet af Ahmet Zappa, søn af den legendariske rockmusiker Frank Zappa. De debuterende forældre spilles af Jennifer Garner (Elektra) og australske Joel Edgerton (Warrior).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.3
1.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er så fuld af påtaget livsvisdom, at den ender med at være ganske tom. Det er 'Gummi-Tarzan' super-light på ærkeamerikansk blandet op med en ekstra tyk omgang magisk realisme i syvende sirupsklæbrige potens." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... jeg stejler over dens forcerede og beregnende sentimentalitet og solbeskinnede efterårsbilleder, der ser ud som om, de er filmet gennem en halv liter cola." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Børn vil kede sig halvt til døde, og deres forældre kan næsten ikke undgå at blive lidt aggresive over menneskesynet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Timothy Greens liv er måske nok mærkværdigt, men filmen om ham er både kedelig og ligegyldig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... her er den almene pointe virkelig stavet allegorisk for tungnemme... Men filmen kaster i forbifaten sidelys på interessante temaer... Dertil kommer charmerende spil i de visuelt smukke glimt af venskab mellem to særprægede børn..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stine

Nøj, hvor blev jeg skuffet, da det i sensommeren blev besluttet, at The Odd Life of Timothy Green alligevel ikke skulle have dansk biografpremiere. Så glæden var stor, da filmen alligevel kom op i biograferne.
Nu har jeg så været inde og se filmen. Og havde den aldrig fået biografpremiere, var jeg desværre ikke gået glip af noget. Min veninden, som jeg så filmen med, sagde, at hun en time inden i filmen skulle beslutte sig mellem at gå, grine eller græde. Hun valgte at blive og er nu gået i tænkeboksen, hvor hun tænker over hvilken film, hun skal slæbe mig i biografen at se som hævn for The Odd Life of Timothy Green.
Jeg synes, at traileren var så lovende. Jeg ved godt, at anmelderne ikke var begejstret for filmen, men derfor kan det jo godt være en god film alligevel.
Der var scener, som var meget rørende, og jeg kneb også mere end én tåre igennem filmen. Men hold da ferie, hvor var forældrene i filmen en belastning. Filmen handlede mest om, hvad man ikke skal gøre som forældre. Mere pinlige og overgearede forældre ville jeg skrive, at man skal lede længe efter. Og så alligevel ikke. Jeg kender dem fra mit arbejde i folkeskolen.
Jeg savnede, at filmen havde mere fokus på Timothy. Han berører mange menneskers liv, men man bliver aldrig en del af det. Det hele er set med forældrenes øjne. Det handler mere om tell end show, og så bliver filmen uinteressant. De små historier om Timothy og de mennesker, han berører, kunne være spændende, rørende og medrivende. Men i stedet for at gå mere i kødet på karakterne i filmen, så bliver det hele candyfloss overtrukket med sirup formidlet af overhypede forældre, som skal leve deres liv ud igennem deres søn.
Øv for en skuffelse. Jeg kan desværre ikke anbefale filmen. Tværtimod.

Yulong

I think it is a good movie to see ~

Emilieuser/215365

Glædelse

amalie

jo man kan vel altid bruge en ny god disney film

Beate

Jeg tror der er mere i den her film end man lige tror. Jeg har en forventning om at den bliver en film der tør stille de spørgsmål der virkelig har betydning.
Tror virkelig det er en fed film af en Disney at være. Vildt sød.
Ved ikke om jeg gider at se den. Tror jeg behøver noget liiiiiiiidt mere spændene ;)

Maria

Sød, sød trailer! Den vil jeg faktisk rigtig gerne se. :)

KYLLE

Gad jeg godt se, men endnu engang så er det jo nok en film so ikke kommer i Danmark- eller i Kolding

nå men når de ikke vil vise den så må man jo finde andre veje

Mo

Kommer den i biffen alligevel? Er der nogen, der ved det?

Stine

Hvad skal der til for at få dansk premierer? Adam Sandler eller Billy Crystal i endnu en superdum komedie? Hvor er n...... hos de dansk filmdistributører eller hvem det nu er, som bestemmer indholdet i de dansk biografer? Det kunne være rart at få The Odd Life of Timothy Green op i biograferne. Den har klart potentiale og er måske film, som kunne give stof til eftertanke. Men sådanne film er jo ikke det store hit i USA. Og hvis fimen ikke hitter i USA, ja, så skal den åbentbart heller ikke op i Danmark. Men måske skulle man tage en chance og tro på, at danskerne godt kan se en film, hvor man skal tænke selv.

Mo

"Ikke planlagt til dansk filmpremiere..." Først Emma Watsons, nu denne. Jeg havde ellers glædet mig til den her film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.