Cookie- og Privatlivspolitik

This Is Not a Film

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2013
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
In film nist
|

I dokumentarfilmen 'This Is Not a Film' sidder den anerkendte iranske instruktør Jafar Panahi i husarrest i sit hjem i Teheran. Retten har stoppet hans igangværende filmproduktion og fradømt ham retten til at skrive og instruere film i 20 år. Men dommen siger ikke noget om at stå foran kameraet…

Med vennen og kollegaen Mojtaba Mirtahmasbs hjælp går han derfor i gang med at fortælle sin historie. Han bruger sin iPhone til at filme sit liv i lejligheden, sine gæster og det enorme kæledyr, Iguana, som han passer, nu hvor han alligevel ikke kan gå ud.

Iran er ikke det letteste land at lave film i, og det er bestemt ikke velanset (eller ufarligt) at lave systemkritiske af slagsen. Derfor blev ’This Is Not a Film’ smuglet ud af landet på et usb-stik, indbagt i en kage, som blev sendt til Paris og herfra til filmfestivalen i Cannes. Og ad den vej kom Jafar Panahi, der modtog Guldpalmen for debutfilmen ’Den hvide ballon’ (1995), mod alle odds alligevel til orde.

’This Is Not a Film’ er en dokumentar, men kan næppe kaldes en film i gængs forstand. Den er nærmere et filmkunstnerisk erklæring og en masterclass med Panahi i instruktørens lejlighed i Teheran, hvor han fortæller om sine idealer for filmkunsten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5
4.3

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et stærkt politisk manifest fra en kunstner under pres, og et dokument om kreativitet, der ikke kan holdes nede." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "'This Is Not a Film' er en poetisk, politisk sag - og er et nødvendigt bekendtskab for alle, der kerer sig om filmkunst, menneskerettigheder og den verserende debat om ytringsfrihed." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "'This Is Not a Film' er på flere planer en raffineret selvmodsigelse." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen teknisk trimning eller fiktive ornamenter. Panahi fortæller om sin hverdag og beskriver sine tanker. Han er ikke vred, snarere forklaret." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.