Cookie- og Privatlivspolitik

The Nightmare Before Christmas (1993)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Lidt uhyggelig, især for danske børn, der ikke er fortrolig med Allehelgenes - traditionen og for de mindstes vedkom mende - ikke forstår sproget. Lidt uhyggelig underlægningsmusik.

Se mere på medierådet.dk
11.12.2009
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Nightmare Before Christmas
|
Versioner: se alle
2D, 3D (u/ undertekster), Sing-along, Særvisning
|
Billetter

I 'The Nightmare Before Christmas' hersker Jack Skellington over den uhyggelige Halloweenby, men opdager eksistensen af den idylliske Juleby, regeret af Santa Claus. Han kan lide stedet og beslutter sig for at kidnappe Santa Claus for selv at overtage hans rolle. Med sine smukke og stemningsmættede landskaber og et farverigt mylder af mumier, zombier og vampyrer er Tim Burtons dukkefilm den perfekte opvarmning til Halloween.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (159 votes)
5.2
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Måske oplever man i ny og næ handlingen som lidt for hektisk på grænsen til det maniske - digital 3-D eller ej - men en både mærkelig, munter og medrivende oplevelse er denne godhjertede skrækfilm stadig i dag." (Ebbe Iversen) ()

  • Politiken

    "Mørket fortaber sig mod uendeligt, og man får snefnug og græskar lige i hovedet i denne teknologisk oppiffede version af en grinegyser – for alle andre end småbørn! – om halloween-kongen Jack Skellington, der i den bedste mening overtager julemandens job – og spreder skræk og rædsel i børneværelserne!" (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
joan

En ægte klasiker må efterhånden være Nightmare before Christmas, den oplagte film til halloween og julen, da den omhandler begge højtider. Fantastiske sange og fed historie

Nikolaj

I dag synes jeg bare det er en sød julefilm.

Jacob

Trods der bliver spyttet ud med den ene computeranimerede tegnefilm efter den anden, så holder det surrealistiske i Tim Burtons historie om et væsen der ønsker sig noget mere, at være en anden. Trods en forbandet masse sang, så holder jeg stadigvæk af den "kære" Græskarkonge.

Bjarke

hjemme hos mig har vi en tradition med at se en midnat s forstiling i en biograf tæt på rådhus plasen

S. Rico

Den kunne have været rigtig god, hvis det altså ikke lige var fordi den er en musical. Filmen består næsten kun af sange og ikke ret meget dialog. Det ødelagde oplevelsen for mig.

Thomas Fenger

Den her her film SKAL jeg altid se i julen! Fantastisk stop-motion animation og den perfekte blanding af hygge og uhygge som kendetegner Tim Burton. En Klassiker all along.

Joan

Dejlig sød fortælling.
Den er altid populær hos os omkring juletid.
endnu et hit fra Tim Burton

Andreas

Fremragende (U)hyggelig julefilm, som btw er meget godt animeret! Dejlig klassisk og til tider lidt sjov. Men alt i alt en super god julefilm med mange gode scener som i følge mig er et must see især i juletiden!

Wayne

Lever op til noget af det bedste der er lavet indenfor animation. Julefilm med uhygge.

Tribute

Rigtig god og sjov på en uhyggelig måde.
Jeg sad og grinte i de scener som ikke engang var særlig sjove. Jeg ville rigtig gerne have set den i 3D men det blev der desvære ikke til noget.

Det er en meget speciel jule film. Hvis man var den perfekte gyser fan og hader hyggelige familie jule film, så er The Nightmare Before Christmas et sandt glimt.
Rigtig fed film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.