Cookie- og Privatlivspolitik

The Martian

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har spændingsfyldt grundstemning, og den indeholder flere dramatiske passager, hvor man ser en hovedfigur, som er i fare, og som i flere tilfælde befinder sig i en fortvivlet og håbløs situation. I én voldsom scene ser man hovedfiguren blive ramt af en genstand i et stormvejr, og man kan komme i tvivl om, hvorvidt han er død. I en anden ubehagelig scene ser man en mand, som skal fjerne en spids genstand, han ved et uheld har fået i maven, og der dvæles længe ved det blodige sår. Da hovedfiguren er stærk og handlekraftig, og da fortællingen også indeholder mange rolige passager og positive forløsninger, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.10.2015
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Martian
|
Versioner: se alle
3D, 2D, First Class - 3D, Babybio - 2D, Seniorbio - 2D, Level 7 - med intro, Event, Særvisning
|

I 'The Martian' går det udmærket for en gruppe astronauter på Mars, der i længere tid har indsamlet jordprøver på den røde planet. Lige indtil en storm sætter ind med uventet styrke og tilsyneladende dræber astronauten Mark Watney.

Resten af holdet forlader planeten i sidste øjeblik, men Mark er ikke død, og da han kommer til bevidsthed, er han efterladt alene på Mars. Nu skal den uheldige astronaut forsøge at overleve på basen, rationere føden og forsøge at komme i kontakt med NASA, der befinder sig 225 millioner kilometer væk.

Matt Damon har hovedrollen som den ressourcestærke astronaut med et ukueligt gåpåmod i filmatiseringen af Andy Weirs bestseller fra 2011. Filmen har høstet ros på diverse filmfestivaler, og ’The Martian’ markerer det tredje efterår i træk med en kunstnerisk og kommerciel succesfuld science fiction-film i biografen.

Sidste års Interstellar og Gravity i 2013 var begge rumfilm med et realistisk udgangspunkt (til en vis grænse), og ’The Martian’ fortsætter stilen. Her er der ikke rumvæsner på spil, men derimod kampen for overlevelse på en gold og nådesløs planet med alle moderne virkemidler til hjælp.

Bag kameraet står den garvede Ridley Scott, der om nogen forstår at beskrive livet i det ydre rum. Første gang i 1979 med Alien og 33 år senere med Prometheus. Begge titler var deciderede gyserfilm, men med ’The Martian’ har den 77-årige instruktør valgt en langt mere opløftende tone trods de alvorlige omstændigheder. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1233 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En meget vellykket filmatisering af Andy Weirs videnskabeligt anlagte, og indimellem knastørre, roman af samme navn." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Trods den lange spilletid er ’The Martian’ både underholdende og dybt inspirerende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'The Martian' er grundlæggende en blanding af 'Cast Away' (2000) og 'Apollo 13' tilsat lidt svimmelhed fra 'Gravity' (2013)." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Man føler sig i det hele taget i forrygende godt selskab gennem hele 'The Martian'. Som fremmedelement på Mars fungerer 70’er-diskoen eksemplarisk. Og man følger sig tryg i hænderne på Ridley Scott, de grundige teknikere på hans filmhold og det imponerende hold af skuespillere." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "I perioder sættes handlingen nærmest på standby, og trods mandens sikre håndelag kan den ikke måle sig med 'Elysium' og slet ikke med 'Gravity'." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Med Ridley Scott ved roret, med Mars som udgangspunkt og med så mange mere ambitiøse rumfilm i jordklodens filmhistorie, er det skuffende at gå ud af biografen så jordbunden." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en meget seværdig og veludført film. Hvor højt, man vil sætte den, afhænger af, om man er til hård eller blød science fiction. Det er forfriskende, at The Martian ikke flirter med en ambition om at overgå Stanley Kubricks 2001. Alligevel kan man savne mystikken, som findes både i rummet og i sindet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

MATT DAMON har brug for hjælp. Sådan er det i hvert fald i mange af hans film. Først skal han hentes hjem fra frontlinjen i SAVING PRIVATE RYAN, da han er den eneste overlevende af fire brødre. Så strander han på en fjern isplanet i INTERSTELLAR i forsøget på at finde en ny beboelig planet. Og senest i THE MARTIAN bliver han efterladt på Mars, da en gruppe astronauter bliver tvunget til at vende tilbage til jorden, da deres base raseres af et grumt uvejr.

MATT DAMON er heldigvis ret opfindsom i THE MARTIAN og sætter sig op mod elementerne på bedste MacGyver-vis. Det er utroligt intenst at følge med i hans strabadser, og selvom man ikke aner, om de ting, som han foretager sig i filmen, kunne lade sig gøre i virkeligheden, så bliver man alligevel opslugt undervejs.

Filmen byder på et overraskende rigt cast, hvor de fleste af skuespillerne faktisk spiller ganske overbevisende. DONALD GLOVERS astrofysiker bliver muligvis en tand for excentrisk, men det er okay, fordi... Ja, det er DONALD GLOVER. Derudover er filmen indimellem lidt langtrukken, og der er meget teoretisk mumbo-jumbo. Men det ændrer ikke på, at THE MARTIAN er super underholdende, hvor man ikke kan andet end at drømme om rumrejser efter at have set filmen.

Lars Michael

En 5 stjerne film som stort set har det hele, men først og fremmest overraskelsen over at filmen var meget god.

Katrine

Jeg kan ikke sige andet, end at jeg elskede den film.
Den er fyldt med spænding, de vildeste effekter og ikke mindst fantastiske skuespillere. Og Matt Damon laver en ikke mindre end fantastisk præsentation.
Jeg elsker idéen med, at man tager et meget alvorligt emne og en meget alvorlig situation, og gør den "mildere" og langt mindre kedelig, ved at indsætte humor i form af Matt Damons rolle, som fyrer den ene stjerne kommentar af, efter den anden.
En film jeg varmt kan anbefale.

Spidermanuser/166287

Meget bedre end forventet, så godt jeg blev opfordret til og se denne film med Matt drengen :o)

Maggie Smith

Matt Damon var uniK!

Martin

Den 8. Oktober 2015 gik jeg spændt ind i biografen med forventningerne i top! 141 minutter senere kunne jeg næsten ikke få mine arme ned af begejstring.

4 måneder er gået og jeg tænker stadig tilbage på den storm, der satte Mark Watney (Matt Damon) ind i den sværeste og hårdeste mission en astronaut kunne forestille sig!

Modsat mange andre science fiction film der foregår i rummet, har denne film den humoristiske side med. Den side, hvor selvom man befinder sig i den værst tænkelige situation, NASA nogensinde kunne komme ud for, så kan man (Mark Watney) alligvel ikke lade være med at skrue op for discomusikken, og så ellers OVERLEVE.

Matt Damon sætter sig virkelig ind i alle de sider en astronaut, som Mark Watney befinder sig i. Det er derfor ikke nogen stor overraskelse, at han er nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle efter denne præstation.

Filmen er også nomineret i Oscar-uddelingen for heriblandt:

Bedste bearbejdede manuskript
Bedste visuelle effekter
Bedste lydmiks
Bedste lydredigering
Bedste produktionsdesign

Og ikke mindst for bedste film!
Så oplev den!

GiwizZeni

En af de film jeg havde set mest frem til i år. Ridley Scott tilbage i sci-fi igen! Og hvor var det godt!!!
På mange måder en utrolig enkel 'high-concept' film: Ene mand efterladt på Mars. Hvordan klarer man den? Kan vi redde ham? Men samtidigt en smuk allegori om hvordan det ensomme menneske kan kæmpe sig ud af sin situation ved at være fokuseret, konstruktiv, kreativ og optimistisk.
Sit tema til trods en virkelig sjov film - takket være Matt Damon og et skarpt manus. Castingen er også et kapitel for sig, for det er virkelig et imponerende ensemble af gode skuespillere. Utraditionelt, men perfekt placeret i både større og mindre roller.
Visuelt er filmen selvfølgelig ufattelig smuk. Som var det BBC der var taget til Mars, for at skyde en af deres berømte naturfilm.
En virkelig god, flot og medrivende film, om rumfart og kartoffeldyrkning. Ridley Scotts bedste film siden 'Gladiator'.

Karsten

Må indrømme at jeg var lidt skeptisk før jeg begyndte på filmen. Men må indrømme at jeg synes faktisk at det er en fed film. Den er spændende og faktisk synes jeg ikke engang at den virker langtrukken og den har også lidt komik. Matt damon spiller godt.

petschuser/701706

Super fed film af Ridley Scott og godt skuespil af Matt Damon.
God underholdene film.

Wayne

Matchstick Men, American Gangster og Prometheus er alle rimelige film - men ikke så medrivende som man håber på, når det er Ridley Scott som står ved rorpinden. Lidt for meget har været ramt forkert - eller endnu værre, lidt kedeligt (Exodus: Gods and Kings, The Counselor, Robin Hood, Kingdom of Heaven ).

Men med THE MARTIAN rammer han endelig noget, som igen har en følelse af episk drama over sig. Det skal dog understreges at historien i sig selv ikke er fantastisk - den er lidt i familie med Apollo 13, Armageddon og selvfølgelig Robinson Crusoe.

Det er mere den kreative proces, med alle de herlige opfindelser - kombineret med en veloplagt Matt Damon, og disco musik.

Man føler at det er en mester, som endelig er i ballance med sig selv - som deler ud fra sit overskudslager, lige som Clint Eastwood gjorde det i Gran Torino.

Smooth - uden at overanstrenge sig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.