Cookie- og Privatlivspolitik

The Man Who Stole Banksy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning. Der er kun enkelte korte klip med et dramatisk indhold. I korte nyhedsindslag ses palæstinensere kaste sten mod israelsk politi, der kaster tåregas tilbage. I et andet kort klip bæres en person væk, men motivet er langt væk. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Man Who Stole Banksy
|
Versioner: se alle
2D, Kunstklubben
|

Dokumentarfilmen ’The Man Who Stole Banksy’ handler om, hvordan et af gadekunsteren Banksys værker bliver stjålet fra Palæstina og sælges i Vesten.

Det stjålne billede er af en israelsk soldat, som tjekker et æsels ID og bliver malet på en væg i en krigsramt by i 2007. En lokal taxichauffør river væggen ned og sælger herefter maleriet gennem det sorte marked.

Musikikonet Iggy Pop lægger stemme til filmen, som fortæller historien fra et palæstinensisk perspektiv og tager seeren med bag om Banksys verdenskendte værker.

'The Man Who Stole Banksy' var med på Tribeca Film Festival 2018, hvor filmen var nomineret til bedste dokumentar.

Den hemmelighedsfulde kunstner Banksy har tidligere selv instrueret den Oscar-nominerede dokumentarfilm Exit Through the Gift Shop, som fortæller om følgerne af kollisionen mellem berømthed, penge og vandalisme.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.4
3.5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

4 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... hvor Banksys eget ærinde [med 'Exit Through the Gift Shop'] primært var underholdning, så er Prosperios mere uklart, og det er filmens akilleshæl." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Det er [...] alt andet end en tørkiks af en kunstdebat, og med den funky speak lagt i munden på Iggy Pop har man sin street credibility på plads." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.